Verbouw Gigant > Kosten verbouwing achterhalen > Houtskeletbouw prijs
Houtskeletbouw prijs
Wilt u een huis kopen maar wel van een houtskeletbouw? Dan is het belangrijk te weten wat de voor en nadelen hiervan zijn.
Met het bouwen van houtskeletbouw bouwt men vele malen sneller en goedkoper dan woningen die traditioneel worden gebouwd.
Leest u op deze pagina alles over de prijzen per m² of per m³, en de volgende onderwerpen die het meest voorkomen van houtskelet:
- Aanbouw
- Opbouw
- Isolatiewaarden
- Kosten per m³
Houtskeletbouw
Het bouwen van een aanbouw of opbouw van houtskelet is niet zo heel moeilijk. De dragende gedeeltes worden allemaal uit houten balken gemaakt en stevig bevestigd.
De balkenstructuur geeft een flinke stevigheid aan het geheel en het houten plaatmateriaal zorgt voor een flinke draagkracht.
Op het eerste gezicht is houtskeletbouw niet makkelijk te herkennen omdat het er net zo kan uitzien als een traditionele woning met een gevel van bakstenen.
Als we het hebben over houtskeletbouw dan hebben we het over het bestaan van houten stijlen die in uw woning een geraamte vormen.
Houtskeletbouw wordt bovendien vaak gekozen omdat het ligt bouwen is en energiezuinig blijkt te zijn.
Isolatie
Bij het maken van een houten geraamte blijven er altijd loze ruimtes ( holtes ) over. Deze holtes worden opgevuld met isolatiemateriaal.
Het isolatie materiaal van nu isoleert stukken beter dan het isolatiemateriaal van vroeger.
De isolatiedekens die tussen de binnenwanden of buitenwanden worden aangebracht zijn van akoestisch en thermisch isolatie materiaal.
Houtbouw wordt steeds meer toegepast in woningen of om huizen van te bouwen. Er zijn twee verschillende soorten houtbouw:
- Houtskeletbouw: Het skelet van de woning bestaat hierbij geheel van hout. Buitengevels kunnen gewoon van bakstenen gemetseld worden zodat u het verschil nauwelijks zult zien. Dit soort van bouwen van hout is erg populair op het moment voor een traditionele woning.
- Massieve houtbouw: Bij een massieve houtbouw zijn de binnenmuren geheel van hout gemaakt. De gevelafwerking kunt u geheel zelf bepalen zoals gewoon metselwerk of een andere afwerking. Het resultaat van deze soort houtbouw geeft een landelijke uitstraling.
Wat zijn de voordelen?
Het bouwen met hout geeft aardig wat voordelen. We zullen deze is op een rijtje zetten voor u:
- Goedkope bouwmethode
- Houtbouw isoleert zeer goed
- Sneller bouwen
- Duurzaam
Zo heeft elk voordeel ook weer zijn nadeel natuurlijk.
Nadelen
Wat zijn de nadelen van houtskeletbouw?
- Groter kans op ongedierte
- Brandveiligheid is lager
- De kans op houtrot en schimmels is hoger
Kosten per m² en prijs per m³
Uiteraard ligt de prijs van een houtskeletbouw vele malen lager per m² of per m³ dan een traditionele bouw.
Als een bouwbedrijf een offerte voor de kosten van een verbouwing moet maken zal deze 25% goedkoper uitkomen omdat er veel meer met hout word gebouwd.
Het voordeel voor u zit hem grotendeels in de manuren en het materiaal wat er gebruikt zal worden.
De kosten per m² zullen minder worden als de gehele totaalprijs gaat zakken.
Omdat een dak sneller is geplaatst van houtskelet is een aannemer veel minder afhankelijk van de Nederlandse weersinvloeden en kan het bouwwerk makkelijker en sneller voortzetten.
Omdat er sneller gewerkt kan worden bespaar je niet allen tijd en geld maar is het klimaat en de luchtvochtigheid van de woning aan de binnenzijde tegen de tijd dat u gaat verhuizen een stuk aangenamer.
Wilt u nu exact weten wat houtskelet bouwen kost per m² of per m³ dan kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.
Binnen 2 werkdagen zullen wij u de juiste prijsindicatie toesturen zodat u kunt zien wat de kosten zijn voor het bouwen van uw aanbouw of opbouw van houtskelet.
Onderhoud en ventilatie
Hout heeft onderhoud nodig. Een houtskeletbouw-woning heeft veel meer onderhoud nodig dan een traditioneel gebouwde woning.
Als het skelet van hout eenmaal goed is geïsoleerd en is ingepakt dan heeft deze eigenlijk geen onderhoud meer nodig achteraf.
Wat wel onderhoud nodig heeft is de buitengevel die van hout is gemaakt. Uiteraard zijn er onderhoudsvrije houtsoorten te verkrijgen of u kunt kiezen voor plastic of kunststof delen.
Het aller belangrijkste is eigenlijk de ventilatie.
Als vocht niet weg kan zal het hout gaan rotten maar door de juiste ventilatie toe te passen heeft vocht geen kans.
Kies voor kleine ventilatieroosters zodat er continu frisse lucht tussen de houtendelen wordt verplaatst.
Zo voorkomt u een hoop ellende en kost het weinig tijd de boel verder te onderhouden.
Woning casco of prefab?
Een gehele woning laten bouwen van hout is zo een slecht idee nog niet.
U kunt kiezen voor een prefab of casco woning maar u kunt ook het gehele huis laten afwerken zowel aan de binnenkant als de buitenkant.
Wat valt er onder het afwerking van een houtskelet bouwwoning aan de binnenkant?
- Kozijnen laten plaatsen
- Trap laten plaatsen
- Afwerken van de wanden en plafonds
- Elektriciteit aanleggen
Het bouwen van een houtskeletbouw garage, aanbouw of opbouw is in principe vrij eenvoudig. De fundering is wel eens waar van beton of uw dak maar alles wat daar boven op komt te staan wordt wel van hout gemaakt.
De wanden, de daken en de vloer worden voorzien van houten delen. Als het hout op de juiste manier is bevestigd dan is er een goede ruimte over om isolatiemateriaal aan te brengen zodat de woning goed geïsoleerd kan worden.
Zonder enige ruimte verlies zal de woning gerealiseerd worden met een zeer hoge isolatie voorwaarden. Bij het bouwen van houtskeletbouw is er voor u veel keuze in het ontwerp.
Zo is het makkelijk de indeling aan te passen van de woonkamer of slaapkamers.
Bespaar op uw nieuwe woning!
Houtskeletbouw heeft meer voordelen dan het bouwen van traditionele woningen. Alleen al door een zeer snelle bouwtijd zal u besparen op de kosten van de bouwrente.
Wilt u exact de prijzen weten voor het laten bouwen van uw houten woning?
Vraag dan geheel vrijblijvend de kostenspecificatie aan via ons online offerte formulier en binnen enkele dagen weet u exact de m² en m³ prijzen.