Sinds 1989

Huis verbouwen

Een oud huis verbouwen of geheel laten opknappen van je nieuwbouw woning of kluswoning is een klus die zich meestal inpandig afspeelt.

Een zolder, keuken of toilet verbouwen? Bij uw bouwbedrijf kunt u rekenen op vakmanschap tegen een goede prijs. Uw droomhuis is niet ver weg, wij kunnen uw woning tot droomhuis omtoveren.

Denk hierbij aan verouderde badkamer opknappen en keukens, geen cv installatie, slechte isolatie (enkel glas), rot hout, te kleine kamers, te klein woonoppervlak, het slopen enzovoort.

Omdat wij relatief goedkoop een woningverbouwing voor u kunnen uitvoeren.

Kosten huis laten bouwen
Nieuwbouw woning

Wat kost een huisverbouwing?

Leest u hier de gemiddelde verbouwingskosten per verschillende ruimte in uw woonhuis. De prijzen die u ziet zijn inclusief de sloopwerkzaamheden en het afvoeren van het puin:

Complete verbouwingGemiddelde kosten incl BTW
Dakopbouw laten plaatsen€ 10.000,- tot aan € 20.000,-
Badkamer verbouwing€ 6.000,- tot aan € 9.000,-
Zolder verbouwing en isoleren€ 7.000,- tot aan € 10.000,-
Keuken verbouwing€ 10.000,- tot aan € 15.000,-
Woonkamer uitbouwen€ 20.000,- tot aan € 35.000,-

Wij als erkend aannemersbedrijf vinden dan ook dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteit verhouding.

Zolder verbouwen

Als uw zolder nu enkel een koude en vochtige opbergruimte is, dan valt er nog veel te winnen. U kunt uw zolder verbouwen tot kinderkamer, slaapkamer of werkkamer.

Door een dakkapel of dakraam krijgt u daglicht op de zolder waardoor het al meteen een veel leefbaardere ruimte wordt.

Een dakkapel kan daarnaast zorgen voor wel tot 50% meer bruikbare ruimte omdat er dan ineens gestaan kan worden onder een schuin dak.

Een dakkapel kan de ruimte veel groter maken, maar u kunt ook kiezen voor een nokverhoging. Al vanaf gemiddeld 6000,- euro kunt u door Verbouw-Gigant in elke regio de nok van het dak laten verhogen.

Als de zolder erg groot is, kunt u ervoor kiezen een tussenwand te plaatsen zodat u meerdere kamers kunt maken. Er zijn vele mogelijkheden. Bekijk de opties hier en vraag vrijblijvend een offerte aan.

zolder verbouwing
Zolder verbouwen tot slaapkamer

Keuken verbouwen

Wilt u uw huidige keuken laten opknappen of een geheel nieuwe keuken laten installeren? Laat geheel gratis en vrijblijvend een offerte opmaken door Verbouw-Gigant.

Als u uw huidige keuken wilt laten opknappen kunt u denken aan het opnieuw laten verven of spuiten van de keukenkastjes, een nieuw aanrechtblad en bijvoorbeeld een nieuw kleurtje op de muren.

Deze veranderingen kunnen uw keuken een helemaal nieuwe frisse uitstraling geven, zonder dat het u veel kost.

nieuwe keuken plaatsen
Nieuwe keuken

Misschien wilt u wel een nieuwe keuken laten installeren. De keuken verbouwen tot nieuwe keuken kan al vanaf 1000,-euro. Uiteraard gaat het dan wel om een simpele keuken.

Als u een luxe grote keuken wilt laten verbouwen met bijvoorbeeld een kookeiland, liggen prijzen rond de 15.000,- euro.

Voor elke wens en elk budget kunt u bij ons terecht. Een offerte is gratis en vrijblijvend. Lees hier meer informatie over de mogelijkheden voor keuken verbouwen.

Toilet verbouwen

De kosten voor een toilet verbouwen zijn zeer afhankelijk van uw wensen. Zo is een staande pot bijvoorbeeld aanzienlijk goedkoper dan een zwevend toilet.

Daarnaast zijn er tegels voor op de vloer en wanden van alle soorten, maten en prijzen. U kunt gaan voor zeer luxe tegels, of kiezen voor simpele witte geglazuurde tegels. Elk soort heeft en eigen prijskaartje.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan hier eens een kijkje. U ziet hier veel uitleg over de mogelijkheden en waar u allemaal rekening mee moet houden als u een toilet laat verbouwen.

Kelder bouwen

Meer opslagruimte zonder meer grondoppervlak te bebouwen, doet u door een kelder te laten bouwen. Een kelder is een geweldige optie om meer opbergruimte te creëren in huis.

Naast opbergruimte, kan een kelder natuurlijk ook dienen als extra kamer. U kunt er een speelkamer, slaapkamer of werkkamer van maken. Of natuurlijk een ruimte voor fitness, sauna of andere hobby.

Er is een breed scala aan mogelijkheden.

Bij ons kunt u zowel een nieuwe kelder laten bouwen als een bestaande kelder laten opknappen of vergroten. Hier vindt u meer informatie.

kelder onder woning
Kelder onder een woning

Huis verbouwen vergunning

Wanneer u inpandig uw huis gaat verbouwen of laat renoveren is het meestal niet nodig om een vergunning aan te vragen. Voor een verbouwing die de omgeving direct beïnvloedt is meestal wel een vergunning voor nodig.

Dit zijn de verbouwingen aan de buitenzijde van de woning en die voor iedereen dus zichtbaar zijn.

Bij verbouwingen die direct invloed hebben op de omgeving moet u denken aan: dak opbouwen, uitbouwen aan de voor- of zijkant of uitbouwen aan de achterkant dieper dan 2.5 meter.

Het vertimmeren van een woning aan de buitenkant is ook populair in Nederland maar vaak lopen mensen er toch tegenaan dat de vergunning niet rondkomt.

Gelukkig kunnen wij u helpen met het aanvragen van een vergunning waardoor de slagingskans tot het ontvangen van een vergunning groter wordt.

Wanneer u niet goed weet hoe u een vergunning moet aanvragen kunt u onze hulp inschakelen. Wij hebben ervaring met aanvragen van vergunningen voor een huis verbouwing.

Aannemer inhuren

Het opknappen van een woning is niet zomaar een klusje hiervoor is ervaring nodig en expertise.

Als u van plan bent toch een aannemer in te gaan huren dan is het verstandig om van te voren even een onderzoekje te plegen of de aannemer goed aangeschreven staat en erkend is.

Als u een goede aannemer in de hand neemt kunt u de ideeën voor de verbouwing bespreken en zal hij u helpen deze uit te voeren.

Een goede aannemer geeft u tips en zorgt ervoor de de gehele renovatie van uw woning in uw budget zal passen.

Casco woning verbouwen

Een casco woning is een woning die nog helemaal kaal is. De bouw staat er, maar daar is in de meeste gevallen alles mee gezegd.

Er zullen nog vloeren gelegd moeten worden, stopcontacten moeten worden gemaakt, leidingen moeten nog worden getrokken, de wanden zullen afgewerkt moeten worden etcetera.

Wij kunnen een casco huis verbouwen tot het moment dat het helemaal klaar is om te gebruiken.

Wij zullen inventariseren wat u precies gedaan wilt hebben en zullen daar een duidelijke offerte voor maken.

We zullen alle kosten voor alle onderdelen van de verbouwing specificeren zodat u precies kunt zien wat hoeveel kost.

De offerte aanvraag is geheel vrijblijvend en u kunt zelf uitmaken of u met ons in zee gaat of toch niet door de kostenindicatie te gaan vergelijken met andere aannemersbedrijven.

Vragen & Antwoorden

Wat kost een complete huis verbouwing?

De kosten van een huis verbouwen lopen erg uiteen. Zo kan men kiezen om alleen de woonkamer te laten verbouwen maar ook de slaapkamers en de zolder. Bedragen tussen de 5000,- euro of de 35.000,- euro zijn bedragen waar u niet van hoeft te schrikken.

Wat kost een huis verbouwen met aanbouw?

De kosten om een huis te laten verbouwen zijn moeilijker te berekenen dan de prijs van een aanbouw laten plaatsen. Leest u op de pagina aanbouw of uitbouw laten plaatsen exact de kosten hiervan.

Hoe lang duurt een huis verbouwen?

Afhankelijk van de grote van de verbouwing kan een aannemer enkele weken tot maanden bezig wezen met verbouwen. Leest u hier meer informatie over de tijd van een gemiddelde woning verbouwing.

Verbouw-Gigant
Verbouw-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!