Sinds 1989

Uitbouw woning achterkant

Bent u ook op zoek naar meer leefruimte in uw woning? En wilt of kunt u niet verhuizen?

Dan is een uitbouw aan de achterkant van uw woning een manier om veel extra ruimte te creëren.

Een uitbouw aan de achterkant van uw woning levert u veel voordelen op en ruimte om, uw keuken uit te bouwen naar een droomkeuken, het vergroten van uw woonkamer, het creëren van een extra slaapkamer en/of het creëren van een werkplek.

uitbouw-woning
Uitbouw grenzend aan de tuin met lichtkoepels

Kosten uitbouw achterzijde woning

De kosten van een aan- of uitbouw verschillen door verschillende factoren. Maar het gemiddelde kostenplaatje voor een grote of kleine woonverlenging ligt tussen de €15.500,- en €25.500,-.

Kostenindicatie voor aanbouw achterzijde woning

Leest u hier in het onderstaande prijzenschema de gemiddelde kosten voor een aanbouw of uitbouw van uw huis:

Uitbouw per m²Prijs*
10 m²± € 18.000 – € 23.000
12 m²± € 20.000 – € 25.000
15 m²± € 28.000 – € 36.000
20 m²± € 33.000 – € 40.000
* Prijs uitbouw achterkant woning met standaard afwerking incl. plaatsing en btw

Totaalprijs woning uitbouwen achterzijde afhankelijk van:

De kosten van een aanbouw aan de achterzijde van uw woning zijn van meerdere factoren en keuzes afhankelijk. Denkt u aan de grootte van uw gewenste aanbouw, de soort uitbouw, de materiaalkeuze en de afwerking.

Grootte van de uitbouw: Iedere uitbouw is anders omdat iedereen weer andere wensen heeft. Van belang is de grootte van de uitbouw. En grote uitbouw betekent meer materiaal en meer manuren dus ook meer kosten.

Wij gebruiken de richtlijn dat iedere m² circa €2.000,- kost.

Materiaalkeuze van de uitbouw: Een uitbouw van hout zal bijvoorbeeld minder duur zijn dan een stenen uitbouw. Wat van belang is of de materiaalkeuze passend is bij uw bestaande woning.

Maak een keuze gebaseerd op uw persoonlijke smaak en budget.

woninguitbouw
Stenen uitbouw achterzijde woning

Het aantal deuren en kozijnen: Een uitbouw aan de achterkant van uw huis heeft ook ramen en deuren nodig. Ook hier heeft u weer de keuze uit verschillende soorten materiaal.

Ook zal u een keuze moeten maken uit de verschillende soorten tuindeuren. Wilt u in uw uitbouw woning aan de achterkant een gewone achterdeur, openslaande tuindeuren of wellicht een schuifpui? Ook hier bepaalt uw keuze de totale prijs van uw uitbouw.

De isolatie, afwerking en de fundering: Een fundering is noodzakelijk voor iedere uitbouw want zonder fundering zal op termijn de uitbouw gaan verzakken.

Ook hier is sprake van een prijsverschil, afhankelijk waar u een keuze voor maakt. De fundering is afhankelijk van de bodemsoort. Het funderen met beton is veel goedkoper dan een fundering op palen.

De mate van isolatie is afhankelijk van de functie van uw uitbouw. Wordt het een berging? Dan is isolatie minder belangrijk dan dat u uw keuken middels de uitbouw gaat vergroten.

De mate van isolatie heeft invloed op de totaalprijs.

Ook de afwerking van uw uitbouw is van invloed op de totaal prijs. Bent u handig en neemt u de afwerking zelf voor uw rekening of besteedt u de afwerking ook uit?

Een totaal afgewerkte uitbouw kost meer, dus laat uw budget dit toe?

Vraagt u bij meerdere bouwbedrijven offerte aan voor de uitbouw van uw woning aan de achterkant, u stelt zichzelf dan in de gelegenheid om prijzen en voorwaarden met elkaar te vergelijken.

Een garage/werkplaats in een nieuw gebouwde uitbouw

Een uitbouw, een aanbouw of een bijgebouw?

U heeft de wens om uw bestaande woning uit te gaan breiden in de lengte of breedte. U heeft de keuze uit drie soorten verschillende bouwwerken. Namelijk een uitbouw, aanbouw of een bijgebouw.

Leest u hier de opvallendste verschillen:

Uitbouw: een uitbouw is een vergroting van een al bestaande ruimte. Om een uitbouw te realiseren zullen wij uw buitenmuur verplaatsen. U kunt er voor kiezen om op deze manier uw keuken of woonkamer te vergroten.

Als dit uw wens is adviseren wij u een keuze te maken voor een aanbouw of een bijgebouw. Die zijn namelijk goedkoper dan het creëren van een uitbouw.

Aanbouw: Kiest u voor een aanbouw dan zullen wij dit bouwwerk tegen uw bestaande woning bouwen. Dit betekent dat u een afzonderlijke ruimte krijgt met een verbinding tussen de 2 kamers met een deur. Uw buitenmuren blijven gewoon staan.

Zo is een balkon bijvoorbeeld een aanbouw maar ook een bijkeuken of schuur kunnen wij op deze manier voor u realiseren.

Bijgebouw: U kunt een bijgebouw eigen vergelijken met een aanbouw, alleen zonder verbinding met het huis.

Een bijgebouw kan wel vastzitten aan het hoofdgebouw, maar dat is geen vereiste. U kunt deze ruimte dus alleen buitenom bereiken. Een tuinhuisje is bijvoorbeeld een bijgebouw.

Vergunningsvrije uitbouw plaatsen

Sinds 2014 is het eenvoudiger geworden om vergunningsvrij een uitbouw te laten plaatsen. Sinds 2014 kan een uitbouw van 4 meter vergunningsvrij worden gebouwd aan de achterzijde van uw woning.

Daarvoor was dit 2.5 meter.

De belangrijkste voorwaarden voor vergunningsvrij bouwen: de aanbouw moet in het achtererfgebied worden geplaatst.

Het achtererfgebied begint een meter achter de voorgevel en loopt evenwijdig aan openbaar toegankelijk gebied (groen, wegen, water).

aanbouw
Uitbouw klassieke bouw

Vrijblijvende offerte ontvangen

Voor het laten bouwen van een uitbouw is ons aannemersbedrijf de Verbouw-Gigant uw deskundige en betrouwbare partner.

U profiteert van onze kwaliteit en onze jarenlange ervaring tegen de goedkoopste uitbouwprijzen. Ondanks dat de specifieke kosten op voorhand moeilijk te geven zijn, zijn onze prijzen altijd scherp.

Vraagt u nu direct een vrijblijvende offerte aan om meer te weten te komen over de prijs van uw droom uitbouw.

Ook adviseren wij u bij andere aannemers een offerte aan te vragen. U stelt zichzelf in de gelegenheid om voorwaarden en prijzen te vergelijken.

Vragen & antwoorden

Wat kost een uitbouw achterzijde woning?

De gemiddelde kosten voor een aanbouw aan de achterzijde van uw woning, liggen rond de € 15.000 – € 25.000, inclusief materialen en montage.

Let u wel op wat invloed heeft op de aanbouw kosten: breedte/diepte, prefab (kant-en-klaar) en de materiaalsoorten zoals bakstenen of aluminium of dubbel glas.

Hoe lang duurt het bouwen van een uitbouw?

De tijdsduur van het bouwen verschilt per type aanbouw en aannemer. Kiest u voor een prefab aanbouw? Dan is het mogelijk dat de bouw al binnen 10 dagen voltooid is.

Als u kiest voor maatwerk aanbouw duurt het gemiddeld 2 tot 7 weken.

Is een uitbouw altijd mogelijk?

Of u nu een tussenwoning, hoekwoning of rijtjeshuis hebt, een uitbouw is vrijwel altijd te realiseren. Wanneer het gaat om een tussenwoning of rijtjeshuis kan er vaak alleen aan de achterkant of voorkant uitgebouwd worden.

Verbouw-Gigant
Verbouw-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!