Sinds 1989

Keuken verbouwen

Wellicht dat u net verhuisd bent, een nieuw huis heeft gekocht of gewoonweg baalt van de conditie waarin uw oude bestaande keuken al jaren verkeerd?

De keuken laten verbouwen is dan in de meeste gevallen de beste optie.

Bij het laten opknappen van de bestaande keuken zijn er veel mogelijkheden op deze goedkoop opnieuw te pimpen en te restylen.

Leest u op deze pagina alles over een keuken verbouwing, de mogelijkheden en de gemiddelde verbouwingskosten.

keuken verbouwing
Keuken na verbouwing

Wat kost een keuken?

Bij het kopen van een nieuw keuken exemplaar is het belangrijk om te weten of de nieuwe keuken van een goede kwaliteit is.

Ook speelt de nieuwe inbouw apparatuur een grote rol bij de garantie die u krijgt op het kopen van de nieuwe keuken.

Maar wat kost een nieuwe keuken inclusief het laten plaatsen? We zullen u een tabel laten zien waar de gemiddelde prijzen in staan van zowel een eenvoudige, gemiddelde en dure keuken:

Keuken  prijsAankoopPlaatsenTotaalprijs
Simpele keuken€1000,-€250,-€1250,-
Normale keuken€4500,-€450,-€5180,-
Dure keuken€18.000,-€800,-€18.800,-
Keuken met kookeiland€14.000,-€1100,-€15.100,-

In de bovenstaande prijzentabel ziet u de meest gekozen keukens inclusief de keukenmontage en de totaalprijs.

Wilt u de nieuwe keuken zelf installeren dan bent u altijd goedkoper uit dan dit te laten uitvoeren door een keukeninstallateur.

Nu u een aardige indruk heeft van de kosten van een keuken verbouwen is het misschien toch een aanrader om is geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen, om zo exact een berekening te kunnen maken van de complete verbouwing inclusief de nieuwe keuken.

Mogelijkheden keuken verbouwing

De mogelijkheden bij het aankopen van een nieuwe keuken is tegenwoordig eindeloos. Voordat u begint met het verbouwen van de bestaande keukenruimte is het dan ook belangrijk om goed te beslissen wat u exact wilt.

Dan kan hier vooraf rekening mee gehouden worden. Dit is van groot belang bij het juist en efficiënt plannen van de complete keuken verbouwing.

Zo moet goed bedacht worden waar het gasfornuis komt een waar de wateraansluitingen en afvoer moet komen.

Als u bijvoorbeeld een kookeiland wilt realiseren in de keuken is het van belang dat er op de plek van het eiland een gas aansluiting is.

Ook wanneer kiest voor inductie koken is het van belang dat er een plan gemaakt wordt om een 3 fase stopcontact te realiseren.

Bij het aanschaffen van een kleine of grote nieuwe keuken is het ook van groot belang wat voor soort keuken u wilt laten plaatsen. Denk hierbij aan de volgende aspecten:

 • Landelijke keuken
 • Moderne keuken
 • Klassieke keuken
 • Keuken met of zonder kookeiland

Groot of  kleine keuken

Het is natuurlijk mogelijk om zowel grote als kleine keukens geheel te verbouwen en opnieuw te restylen. Er zijn wel wat essentiële verschillen bij het verbouwen van een grote of kleine keuken.

Zo is een grote luxe woonkeuken of open keuken verbouwen een heel stuk duurder dan het laten opknappen van een kleine keuken. De kosten van de verbouwing heeft u eigenlijk dus zelf in de hand.

Wilt u het huidige keukenplafond verlagen met spotjes of wilt u een koof laten timmeren voor de afzuiging van de keuken dan moet u natuurlijk wel rekening houden met een meerprijs.

U kunt het allemaal dus zo duur maken als u zelf wilt.

Wij hebben ervaring met het opknappen van zowel grote als kleine keukens en kunnen wij altijd goed adviseren over hoe een bepaalde oude keuken te verbouwen.

Keukenrenovatie

Wilt u uw oude keuken laten opknappen en laten renoveren dan is het belangrijk de onderstaande aandachtspunten even goed door te nemen. Deze punten hebben namelijk een grote invloed op de kostprijs van een complete keukenrenovatie:

 • Wilt u nieuwe kastdeuren?
 • Kiest u voor een nieuw aanrechtblad?
 • Moet het elektra verlegt worden?
 • Is de huidige keukenapparatuur in orden?
 • Wilt u op gas of elektrisch gaan koken?
 • Blijft de vloer het plafond en de muren zo als het nu is?

Als deze bovenstaande vragen hebben een flinke invloed op de prijs van de complete keukenrenovatie. Wilt u graag weten wat het opknappen van uw oude keuken gaat kosten?

Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte aan en laat ons een prijs maken zodat u exact weet waar u aan toe bent.

nieuwe keuken plaatsen
Nieuwe keuken

Nieuwe keuken of oude opknappen?

Uiteraard is het kopen van een nieuwe keuken een stuk duurder dan het laten opknappen van de oude. Maar hoe kunt u uw oude keuken goedkoop opknappen? We geven u hieronder wat tips:

 • Laat uw keukendeuren opnieuw spuiten
 • Plaats een nieuw aanrechtblad
 • Kies voor een nieuwe keukenkraan
 • Schilder de muren en het plafond

Deze bovenstaande aanpassingen die u zelf of kan laten uitvoeren is een optelsom van de complete keukenrenovatie. Echter is deze een stuk goedkoper dan het laten plaatsen van een nieuwe keuken.

Keuken verbouwen: Vergelijkt u wel de dingen die moeten vergeleken worden, want ook bij een nieuwe keuken zullen er aanpassingen gedaan moeten worden in het elektra, gas, en de waterleidingen.

Plaats van de keuken

Mocht u ervoor kiezen om de oude of nieuwe keuken te verplaatsen denk er dan wel aan dat al het leidingwerk en het elektra moeten worden verlegt.

Door deze aanpassingen zullen de kosten meer oplopen dan dat de keuken op zijn oude plek blijft staan.

Wilt u graag een open keuken naar uw woonkamer toe dan is het weghalen van een muur tussen de woonkamer en de keuken vaak al de oplossing.

Houd u er wel rekening mee dat de muur geen draagmuur is. Mocht dit het geval wezen dan kunt u beter een specialist voor het slopen van de tussenmuur inhuren zodat u uw woning geen schade aanricht.

Oude keuken laten verbouwen

Wilt u graag uw keuken, huis verbouwen of weten wat een uitbouw kost? Dan kunt u hiervoor de Verbouw-Gigant inschakelen. Een keuken helemaal opknappen is een flinke klus. U moet hierbij rekening houden met heel veel zaken.

Al uw keukenapparatuur moet precies passen, liefst ingebouwd?  Wij kunnen deze uitgebreide klus voor u uit handen nemen en uw keuken helemaal opknappen!

In eerste instantie bespreken wij samen met u wat uw wensen en eisen zijn. Aan de hand hiervan gaan wij aan de slag met uw keuken verbouwen.

Dankzij onze ervaring, vakkundigheid en veelzijdigheid kunnen wij uw keuken op een zeer efficiënte wijze renoveren. Het resultaat is fantastisch en helemaal naar uw wens.

Kosten

Wilt u ook gebruik maken van onze vakkundigheid en graag uw oude ? Vult u dan, geheel vrijblijvend het offerte formulier in.

De Verbouw-Gigant werkt met gediplomeerde vakmannen en ieder heeft zijn eigen specialisatie.

Daarom kunnen wij snel op al uw wensen inspelen. Voor meer informatie kunt u nog verder over onze site.

Planning keuken verbouwing

Bij het plannen van de verbouwing in de keuken zult u merken dat u met veel verschillende disciplines te maken krijgt. Zo is er met een loodgieter, een elektricien, keukenleverancier en monteur.

Er moeten namelijk waarschijnlijk leidingen verlegd worden, elektra opnieuw getrokken en natuurlijk moet de keuken geplaatst worden.

En daarnaast moet ook de achterwand en in sommige gevallen de vloer geplaatst worden. U begrijpt dat het goed plannen essentieel is.

Een checklist van de volgorde die aangehouden moet worden is:

 1. Leidingen verleggen en klaarmaken
 2. Elektra trekken
 3. Muren afwerken
 4. Vloer leggen
 5. Keuken plaatsen

Daarnaast willen we het advies geven om niet alles te strak te plannen. U kunt beter voor alle werkzaamheden een dag extra uittrekken.

De praktijk leert er namelijk dat het altijd wel een vakman is die wat vertraging heb. Het is dan heel vervelend als extra moet betalen omdat de volgende vakman daardoor ook een dag langer moet blijven.

U kunt er ook voor kiezen om de Verbouw Gigant alles te laten plannen en controle laten uitoefenen op de uitvoering. Op deze manier weet u zeker dat alles vlekkeloos en volgens planning verloopt.

Keuken verbouwen tijdens renovatie
Keuken tijdens renovatie

Goedkoop opknappen

Om de keuken zo goedkoop mogelijk te verbouwen zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doen. Hieronder vindt u een aantal manieren om te besparen op de keuken verbouwing.

 • De eerste manier is om zoveel mogelijk werkzaamheden zelf uit te voeren. Zo kun je de meeste mensen prima zelf hun oude keuken slopen en afvoeren.
 • In plaats van de oude keuken te slopen en af te voeren kunt u deze vaak ook nog tweedehands verkopen. Dit geld kunt u weer gebruiken voor de nieuwe keuken.
 • Vergelijk offertes van meerdere aannemers nieuwe keuken kunnen verbouwen. Op deze manier weet u waar het goedkoopst uit bent.
 • Gebruik eventueel tweedehands inbouwapparatuur, dit is echt stukken goedkoper dan nieuwe keuken apparatuur.

Offerte verbouwing aanvragen

Bent u nieuwsgierig geworden naar wat de keuken verbouwing die u voor ogen heeft gaat kosten? Vraag dan gratis een offerte aan voor het laten opknappen van uw oude keuken in uw woning.

Probeer zoveel mogelijk details omtrent de verbouwing in uw wensen te communiceren. Op die manier kunnen wij binnen 24 uur een adequate u doen toekomen.

Verbouw-Gigant
Verbouw-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!