Sinds 1989

Prefab aanbouw kosten en prijzen – wat kost een prefab aanbouw?

Bent u nog steeds blij met uw woning maar mist u ruimte omdat u vaker thuiswerkt na corona of mist u ruimte door gezinsuitbreiding? Dan is een prefab aanbouw voor u mogelijk de oplossing. Een prefab aanbouw aan de zijkant of achterkant van uw huis geeft u een aanzienlijk grotere ruimte en dat binnen een korte termijn.

Uw prefab aanbouw wordt namelijk geheel in de fabriek gemaakt en compleet naar de locatie vervoerd.

Uiteraard sluit de aanbouw perfect aan op de bestaande bouw en zorgt de aanbouw voor waardevermeerdering van uw huis. Daarnaast zijn er geen extra kosten voor een verbouwing.

Ook meer weten over een prefab aanbouw en de kosten voor prefab aanbouw? Leest u dan snel verder.

aanbouwen-woning
Klassieke aanbouw

Wat zijn de prefab aanbouw kosten?

Uiteraard bent u benieuwd naar de gemiddelde kosten voor een prefab aanbouw of uitbouw. U kunt rekening houden met ongeveer €1.000 tot €1.850 per m², inclusief arbeidskosten en materialen. Vaak komt dit neer bij een standaard prefab aanbouw van 5 meter bij 3 meter op een totaal kostenplaatje tussen de €16.000 en €19.500. In het geval van een klassieke uitbouw is dit ongeveer €21.000.

De exacte kosten zijn afhankelijk van:

 • De oppervlakte van de aanbouw.
 • Het aantal ramen gewenste ramen.
 • Van welk materiaal moet de aanbouw zijn?
 • Wilt u bijvoorbeeld dubbele openslaande deuren of een schuifpui?
 • Wilt u een geheel glazen uitbouw?
 • Wilt u een aanbouw met verdieping?
 • Wilt u uw uitbouw aan de zijkant/achterkant of voorkant van uw kluswoning?

In onderstaande tabel ziet u een overzicht van onze prijzen voor het laten bouwen van een nieuwe aanbouw.

Type aanbouwKosten gemiddeld
Standaard uitbouw (op maat)€ 18.000 – € 20.500
Klassieke/moderne uitbouw (op maat)€ 20.000 – € 24.000
Standaard uitbouw (prefab/kant en klaar))€ 16.000 – € 19.500
Klassieke/ moderne uitbouw (prefab/kant en klaar)€ 17.000 – € 20.000
Aanbouw serre 15 m² (prefab/kant en klaar)€ 8.000 – € 11.000
Aanbouw serre 20 m² (prefab)€ 13.000 – € 17.000
Aanbouw serre 30 m² (prefab)€ 21.000 – € 27.000

Het voordeel van prefab aanbouwen is dat de prijzen goedkoper zijn dan dat er op locatie wordt gebouwd. De lage kosten zijn een gevolg van het besparen van arbeid op locatie.

U kunt een keuze maken uit verschillende stijlen voor uw prefab aanbouw, denkt u aan een standaard-, een klassieke- of moderne aanbouw. U kunt er ook voor kiezen om een prefab aanbouw met verdieping te kiezen twee verdiepingen.

Om u een idee te geven van de prijzen voor de verschillende soorten afwerking en stijl hebben wij onderstaand het verschil in afwerking en prijzen voor deze stijlen uiteengezet.

StijlPrefab gemiddelde prijzen, incl. btw en montageAfmeting
StandaardTussen € 15.000 en € 19.0005 meter breed en 3 meter diep
Klassiek/modernTussen € 16.000 en € 21.0005 meter breed en 3 meter diep
Prefab aanbouw met verdiepingTussen 25.000 en €35.0005 meter breed en 3 meter diep

Vragen over kosten prefab aanbouw

Hoeveel kost een prefab aanbouw?

kunststof-kozijnen-schilderen

De gemiddelde kosten van een aanbouw van 3 meter breed en 3 meter diep liggen tussen de 14.000 en 19.000 euro. Een grotere aanbouw van 5 meter breed en 3 meter diep kost tussen de 16.000 tot aan 19.500 euro.
Gaan uw gedachten meer uit naar een hout skelet bouw? Klikt u dan hier voor meer informatie.

Wat kost een aanbouw keuken?

houtskeletbouw-prijs

Afhankelijk van de gewenste afmeting moet u denken aan een prijs tussen de 10.000 en 15.000 euro voor een keuken van 2.5 x 2.5 meter en tussen de 20.000 en 25.000 euro voor 3 x 4 meter. Klikt u hier voor wat een keukenverbouwing kost.

Is een prefab aanbouw goedkoper?

lichtkoepels laten plaatsen

Gezien de bouwsnelheid is een prefab aanbouw relatief goedkoop. Het is uiteraard afhankelijk van uw wensen en eisen van de maten en afwerking, wat de prijs van de aanbouw uiteindelijk is. Vul ons offerte formulier in met de gewenste afmetingen en materiaal en u ontvangt van ons een prijsopgave.

Hoe snel staat een prefab aanbouw?

Prefab aanbouw

Een prefab aanbouw wordt direct vanuit de fabriek op locatie geleverd. Dit houdt in dat de reistijd van fabriek naar de desbetreffende locatie vaak de meeste tijd in beslag neemt. Gemiddeld genomen heeft u binnen 3 werkdagen na bouw in de fabriek de prefab aanbouw op locatie staan.

Op zoek naar een goedkope prefab aanbouw?

Aannemer

Prefab aanbouwen hebben vaak standaard prijzen. Echter is kwantumkorting bij prefab aanbouwen een veel voorkomend iets. Hebben uw buren of wellicht uw overburen ook interesse in een prefab aanbouw? Dit scheelt voor de aannemer in voorrij en materiaalkosten en uiteindelijk dus voor uw portemonnee!

Waarom kiezen voor een prefab aanbouw?

Prefab aanbouw


Het kiezen voor een prefab (geprefabriceerde) aanbouw heeft diverse voordelen die het overwegen waard zijn. Een prefab aanbouw biedt snelheid, efficiëntie en kostenbesparing dankzij vooraf gemaakte modules die ter plaatse worden gemonteerd. En als laatste, het scheelt een stuk meer schoonmaakwerk in huis tijdens de aanbouw ten opzichte van een standaard aanbouw!

Prijsvoorbeelden

Om de prefab aanbouw prijzen die u in bovenstaande tabel leest toe te lichten hebben wij enkele voorbeelden geplaatst waar wij onze prijzen verder uiteenzetten.

Meeste aanvragen

Wij ontvangen de meeste aanvragen voor de meest voordelige oplossing. De meeste klanten maken een keuze voor het laten plaatsen van een goedkope prefab aanbouw zonder extra’s.

Wanneer u over een beperkt bouwbudget beschikt is dit de beste keuze. Voor een prefab aanbouw van 5 meter bij 3 meter betaalt u gemiddeld € 17.000,-

Groter project

Bij een groter project waarbij uw prefab aanbouw wordt “uitgerust” met alle elektra en aansluitpunten, vloerverwarming en een schuifpui of dubbele openslaande tuindeuren zijn de kosten uiteraard hoger en moet u denken aan gemiddelde kosten van € 34.000,-

Let wel dit zijn gemiddelde prijzen, vraag voor uw specifieke project een offerte aan.

Gedetailleerd project

Gaan uw wensen uit naar een kleine aanbouw van bijvoorbeeld 4 m² dan adviseren wij u voor een prefab aanbouw te gaan omdat dit nog steeds de voordeligste manier is van verbouwen.

Voor een kleine prefab aanbouw van bijvoorbeeld 4 m² moet u denken aan € 4.600,-.

Aanbouw kosten
Moderne aanbouw

De prijs voor een prefab aanbouw wordt bepaald door 4 opties.

Optie 1: Afmeting

De afmeting van uw aanbouw wordt bepaald door uw woning en de locatie van uw aanbouw. Prijzen van breedte en diepte hebben invloed op het prijskaartje.

 • Breedte: een prefab aanbouw is maximaal 12 meter breed. Voor iedere halve meter meer moet u € 1.000,- bij de prijs optellen.
 • Diepte: per halve meter is de diepte duurder dan wanneer er in de breedte gewerkt wordt. Voor een halve meter meer of minder diepte wordt namelijk gemiddeld een prijs van € 1.250,- berekend.

Optie 2: Materiaal deuren, ramen en heipalen

U kunt zich voorstellen dat iedereen een andere stijl en smaak heeft. Daarom is er veel keuze aan deuren en ramen. Ook het te gebruiken glas heeft invloed op de prijs. Klikt u hier voor het verschil in prijs van de soorten glas.

 • Dakraam laten plaatsen voor meer licht in huis? Er zijn twee verschillende dakramen waar u een keuze uit kunt maken. Een zogenaamde lessenaar of zadel. U betaalt voor een dakraam gemiddeld € 2.000,- Uiteraard afhankelijk van de gewenste afmeting.
 • De ramen: Voor een beter uitzicht en meer licht is het altijd verstandig om ramen in uw aanbouw te laten plaatsen. Houdt u rekening met circa € 1.000,- per raam.
 • De schuifpui: Een schuifpui (of dubbel openslaande tuindeuren) zorgen voor veel licht in de woning en binnen en buiten worden met elkaar verbonden. Het laten plaatsen van een schuifpui zorgt voor waardevermeerdering van uw woning.
 • Heipalen: Voor een stevige goede fundering moet er soms gebruik worden gemaakt van heipalen. Gelukkig is dit niet altijd nodig. Als ze wel nodig zijn dan moet u denken aan een meerprijs van € 1.400,- per twee stuks. Bij het plaatsen van een gemiddelde aanbouw heeft u doorgaans 2 heipalen nodig.

Optie 3: Extra opties

U heeft kunnen lezen dat u uw prefab aanbouw zo duur kunt maken als u zelf wenst. Afhankelijk van uw wensen, die u in uw offerte aanvraag vermeldt, zijn er extra opties die wij graag voor u uitvoeren.

Onderstaand hebben wij enkele van deze opties met een gemiddelde prijs voor u uiteengezet.

Overige optiesGemiddelde meerprijs, incl btw en montage
Elektra aansluiten€ 450,-
Uitvoeren stucwerk€ 1.000,-
Plaatsen Centrale Verwarming (incl. radiator)€ 1.000,-

Bespaar op uw prefab aanbouw

Wij bieden u graag mogelijkheden om uw prefab aanbouw zo goedkoop mogelijk te laten plaatsen zonder afbreuk te doen aan kwaliteit.

 • Zelf voorwerk uitvoeren: Het laten bouwen en plaatsen van een prefab aanbouw is iets waar u uiteraard langer over nagedacht heeft. Als u offertes wenst te vergelijken van verschillende aanbieders dan is een specifieke aanvraag het best te vergelijken. Denkt u van tevoren na over afmetingen, indelingen, te gebruiken materialen en specifieke afwerkingen.
 • Kwantumkorting: Stel uw buren hebben eveneens interesse in een prefab aanbouw? Geef dit dan aan bij uw offerte aanvraag. U heeft zich in een onderhandelingspositie geplaatst want dit scheelt aanzienlijk in de vervoerskosten van alle materialen alsmede de voorrijkosten. Onderhandel met uw aannemer naar keuze.
 • Hoogwaardige kwaliteit: De lage prijs van een prefab aanbouw doet in het geheel niets af aan de kwaliteit. Als u twijfelt tussen houtenskeletbouw of prefab is deze geheel afhankelijk van uw wensen. Bij prefab bouw zult u geen kier aantreffen dus is de isolatiewaarde hoger en uw energierekening lager.

Voor het invullen van het offerteformulier is het voor ons van belang dat u uw wensen zoveel als mogelijk aangeeft. Denkt u hierbij aan:

Onze specialisten van de Verbouw-Gigant kunnen alles voor u tot in de puntjes regelen.

Start met het aanvragen van een offerte bij ons, vul alle gewenste informatie in en vergelijk deze informatie met andere aannemers om prijzen en voorwaarden met elkaar te vergelijken.

Verbouw-Gigant
Verbouw-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!