Sinds 1989

Toilet verbouwen

Een toilet verbouwen is niet zo een ingrijpende klus als u denkt. Vooral met de informatie en de tips die wij geven op deze pagina moet het u makkelijk afgaan.

Ook ontdekt u deze klus normaal in zijn werk gaat en leest u wat de mogelijkheden zijn.

Er zijn namelijk erg veel mogelijkheden wanneer u besluit een renovatie of verbouwing in het toilet uit te voeren.

Toilet verbouwen
Nieuwe badkamer met 2 extra toilet’s

Kosten toilet verbouwen

Uiteraard is het voor u belangrijk om te weten wat de kosten zullen om een toilet te verbouwen alvorens u hiermee begint.

U kunt zich voorstellen dat de materialen geld kosten. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe tegels die u gaat gebruiken om de wand en vloer mee te betegelen.

Ook zal er in de meeste gevallen een nieuwe wc-pot en stortbak aangeschaft moeten worden voor de verbouwing. Ook eventuele leidingen die nodig zijn wanneer een leiding verlegd wordt moeten uiteraard gekocht worden.

Maar ook de gewerkte arbeidsuren zijn natuurlijk niet gratis.

Wanneer u een erkende timmerman inschakelt bij bijvoorbeeld de Verbouw-Gigant moet u rekenen op een uurloon van €35,- per uur.

Voor een toilet verbouwing zijn we gemiddeld ongeveer 12 uur bezig.

Soort werkMateriaal incl btw en arbeidskosten gemiddeld
Volledig Toilet verbouwen €100,- en de €450,-
Kraan monteren €50,- en de €100,-
Verwijderen toilet €20,- en de €80,-
Aanbrengen waterleiding €15,- en de €30,-
Verwijder wand en vloertegels van 6 m² €20,- en de €175,-

De bovenstaande tarieven zijn indicatie prijzen voor gedeeltelijk uw toilet te vernieuwen. Uiteraard kunnen deze prijzen afwijken van de originele offerte die u aanvraagt.

Toilet verbouwing tips

Het maken van een nieuwe wc is een stuk simpeler dan het plaatsen van een aanbouw. Het enige wat wel hetzelfde zal blijven is dat er 4 muren een plafond en een vloer afgewerkt moeten worden.

Wilt u een nieuw hangend toilet of een andere wasbak of moet de riolering worden aangepast. Dit zijn allemaal aspecten die de prijs beïnvloeden.

Als het huidige toilet oud en aan vervanging toe is kunt u met de onderstaande adviezen rekening houden.

 1. Maak de afvoer nooit meteen in verbinding met de woonkamer i.v.m stank overlast.
 2. Probeer de afvoer in de hal uit te laten komen.
 3. Afvoer moet bereikbaar blijven.
 4. Hangend toilet is veel schoner.
 5. Ventilatie of een openslaand raam is noodzakelijk

Denk er daarnaast aan om tijdens het verbouwen van een toilet eventueel een vervangend toilet te huren. Wanneer er meerdere dagen overheen gaan kan het heel vervelend zijn om telkens ergens anders naar de wc te gaan.

toilet-verbouwen
Toilet tijdens verbouwing

Stappenplan wc ruimte verbouwen

Voor elke verbouwing is een goed stappenplan noodzakelijk. Hieronder vind je dan ook een overzichtelijk stappen waarmee je uit de voeten kunt als je je toilet verbouwen gaat.

Gelukkig is het bij het renoveren of verbouwen van een wc ruimte redelijk overzichtelijk.

 1. Sluit de waterleidingen af.
 2. Sloop eerst alles uit de ruimte dat nodig is.
 3. Leg de waterleidingen naar de juiste plek aan.
 4. Leg de afvoer goed neer, zowel voor toilet als fontein.
 5. Het toilet goed aansluiten op afvoer en waterleiding
 6. Het fonteintje goed aansluiten.
 7. Controleer de waterleidingen en afvoeren door meerdere malen door te spoelen en het water te laten lopen.
 8. Testen van de eventuele ventilatie.
 9. Wanden en vloeren betegelen.

Hangend of staand toilet?

Een ouderwetse staande pot is veel goedkoper te vervangen dan een hangend toilet te plaatsen. Ook zullen de afvoer aansluitingen op dezelfde plaats blijven zitten en hoeft u voor de rest niets te doen aan het leidingwerk.

Veel van onze klanten kiezen een hangende pot. Dit is logisch omdat een hangende pot veel hygiënischer is dan een staande. En is makkelijk om der onder schoon te maken in tegenstelling tot een staand toilet.

toilet-wc-opknappen
Nieuwe Toilet

Verschillende sferen

Wij kunnen het toilet voor u verbouwen op de manier die u wenst: modern of klassiek en met inbegrip van sanitair of zonder. De Timmer-Gigant beschikt over een ervaren team van eigen krachten, stuk voor stuk gediplomeerde vaklui.

Wellicht hebt u het idee dat er bijvoorbeeld door ruimtegebrek niet veel mogelijk is.

Leg uw idee vrijblijvend aan ons voor en wij garanderen u dat wij ook uw toilet kunnen verbouwen.

Het is bovendien helemaal niet duur en u heeft hier nog jaren profijt van.

Wij maken een perfect overzicht van de verwachte kosten zodat u een duidelijk overzicht heeft van de te uit te voeren werkzaamheden en materialen.

Wij zijn graag transparant om onduidelijkheden te voorkomen.

Inrichten van het toilet

Staat uw toilet er een beetje verloren bij maar heeft u geen idee wat u wilt qua inrichting? Neemt u dan contact op met de Timmer-Gigant. Wij kunnen ook deze ruimte een totale make-over geven, het hele toilet verbouwen of opnieuw inrichten.

Dit kunnen wij doen met zowel behoud van het huidige sanitair als met vervanging hiervan. Qua inrichting kunt u alle kanten op, waar kiest u voor?

De Verbouw-Gigant is een gerenommeerd, ervaren en officieel erkend bouwbedrijf. Wij kunnen iedere klus in of rondom uw huis aan, dus ook de inrichting van uw toilet.

Dankzij vaste samenwerking met diverse leveranciers bieden wij een breed assortiment aan sanitair en overige spullen voor uw inrichting.

Meer ruimte door zwevend toilet

Meer ruimte verkrijgen in uw toilet doet u door het (laten) monteren van een zwevend toilet. Een dergelijk toilet zorgt niet alleen voor meer ruimte, het versterkt het ruimtelijke gevoel ook nog eens in visueel aspect.

Ook is een zwevend toilet veel makkelijker schoon te maken dan de traditionele toiletten.

U kunt immers gemakkelijk onder pot komen met een dweil en er zijn minder lastige hoekjes en randjes waar je normaal bij moet komen.

Veel mensen kiezen ook voor een zwevend toilet omdat het makkelijker opgaat in de ruimte waar deze geplaatst wordt. Een zwevend toilet is immers ingekleed in de stijl van de kamer.

Extra luxe

Bovendien is een zwevend toilet een veel mooiere oplossing omdat alle overbodige onderdelen keurig worden weggewerkt in de muur. U ziet dus geen lelijke spoelbakken of leidingen.

Buiten deze aspecten is het schoonmaken uiteraard veel makkelijker omdat u de gehele vloer in één handeling kunt dweilen.

Wilt u ook een toilet die vrij van de vloer gemonteerd wordt, dan bent u bij de Verbouw-Gigant aan het juiste adres. Wij beschikken niet alleen over veel kunde en ervaring maar ook over een groot assortiment waarin uw ideale toilet zonder twijfel aanwezig is.

Laat uw toilet betaalbaar verbouwen

Is het zo dat uw huidige toiletpot laten vervangen moet worden? Neem dan contact met ons op. Een vrijblijvende offerte kunt u op deze site direct aanvragen.

Wij komen vervolgens zo snel mogelijk bij u terug met een zeer interessant voorstel.

Lees voor meer informatie over een zwevend toilet, staand toilet of onze toilet inrichting opties. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om eerst verder te surfen over onze site.

Wij hopen u naar wens te informeren en u uiteindelijk te mogen begroeten als nieuwe klant.

Verbouw-Gigant
Verbouw-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!