Sinds 1989

Bungalow bouwen

Een nieuwe bungalow laten bouwen kan op op verschillende manieren. Zo kan er gebouwd worden van prefab, van hout of een gelijkvloerse woning.

Ook het bouwen van een platte bungalow is erg in trek.

Leest u op deze pagina alles over het laten bouwen en plaatsen van een bungalow met een verdieping, een vrijstaande of een houtskeletbouw recreatiewoning.

Prijs en begroting maken

Een traditionele bungalow laten bouwen is een zeer praktische oplossing voor een vrijstaande woning. Zo zijn er bungalows met een woonlaag maar zo kunnen er ook meerdere verdiepingen worden toegepast zoals bij een semibungalow.

Een bungalow is eigenlijk een kleine woning die vaak kan worden gebouwd met behulp van een systeem of catalogusbouw.

Het laten bouwen van een bungalow is met het denken aan de prijs een zeer goedkope keuze om een nieuwe woning te laten plaatsen.

Het verschil in prijsniveau van woningen bouwen wil erg uiteenlopen. De meeste bungalowbouwers berekenen een vaste kostprijs in tegen stelling tot traditionele bouwers.

Een traditioneel gebouwde bungalow zoals een herenhuis of een houten chalet kan geheel op maat gemaakt worden zoals u wilt.

bungalow laten bouwen
Vrijstaande bungalow

Kosten bungalow laten bouwen

Bij buiten verbouwingen, zoals het bouwen van een nieuwe bungalow in bijvoorbeeld een jaren 30 stijl kunt u de indeling zelf bepalen en wij voeren het uit.

Als wij een eenvoudige bungalow of vakantie woning voor uw realiseren dan doen wij dit op een traditionele wijze, waarbij wij weer werken met de nieuwste moderne toepassingen en materialen.

Op deze manier willen we ervoor zorgen dat we kwaliteit van de door onze gebouwde bungalows top zijn.

En de prijzen voor het bouwen van een bungalow beginnen al bij €100.000 en kunnen oplopen tot €150.000 of zelfs €200.000. Uiteraard is de uiteindelijk kostprijs totaal afhankelijk van uw wensen en eisen.

Het maken van een bungalow is in ieder geval een stuk voordeliger dan de kosten om een normaal vrijstaand huis te laten bouwen.

Dit komt omdat de constructie van een bungalow over het algemeen een stuk eenvoudiger is dan dat van een woonhuis met meerdere etages. Een bungalow is doorgaans gelijkvloers en gemaakt van houtskelet.

Denkt u er ook over om een bungalow te laten bouwen door een bungalowbouwer? Dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen voor meer informatie over.

Dit kunt u doen via het offerteformulier op de website. Nadat wij uw gegevens hebben ontvangen, nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op om de kostprijs samen te kunnen berekenen.

Mogelijkheden

Wanneer u een bungalow wilt laten bouwen, dan heeft u bij ons de keuze uit meerdere uitgangsmodellen zoals een bungalow met een garage ernaast of overkapping.

Ook hebben we zowel bungalows met een plat dak of juist met hellende daken. De meeste bungalows chalets die wij gebouwd hebben kunt u gaan bekijken zodat u met deze voorbeelden in de praktijk kunt zien en ervaren welke opties bij uw nieuwe bungalow belangrijk zijn.

Onze vakmannen kunnen deze standaard bungalows weer veranderen in een unieke voor u op maat gemaakte bungalow. Wij bieden u dan ook werkelijk een groot scala aan mogelijkheden.

Van gevelaanzicht tot en met de dakhelling maken wij uw huis zoals u wilt! We zullen u hieronder wat voorbeelden geven van de meest gekozen bungalows:

  • Platte bungalow ( chalet )
  • Vrijstaande bungalow ( herenhuis )
  • Houten bungalow
  • Bungalow met verdieping
  • Casco woning

Goedkoop laten bouwen

Omdat wij uiterst slim en efficiënt werken, zijn wij zeer voordelig maar een juiste prijs/kwaliteitsverhouding betekent niet dat goedkoop bouwen slecht bouwen is.

Sterker nog: de kwaliteit is het belangrijkste voor ons bouwbedrijf. Wij hebben voldoende referenties van mensen die door ons een bungalow hebben laten bouwen.

De prijsafspraken die wij met onze toeleveranciers hebben gemaakt zijn superstrak, dit komt door onze grote afname. Dit zorg er ook weer voor dat wij de werkzaamheden zeer voordelig kunnen uitvoeren.

Daarnaast hebben we ook tips om klanten zo goedkoop mogelijk uit te laten zijn.

Met uw goedkeuring kunnen we bijvoorbeeld aan u vragen of u de makkelijkere werkzaamheden uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan sloopwerk en opruim werk.

Op die manier kunnen de kosten voor de arbeid gedrukt worden.

bungalow bouwen
Compleet nieuwe bungalow

Aantrekkelijk tarieven

Wij kunnen alle bouwklussen die u bedenkt en uitgevoerd wilt hebben voor een zeer aantrekkelijk tarief aanbieden. Of het nu een complete woningen verbouwen betreft, een kleine simpele klus zoals het vervangen van de vloer of een complete uitbouw.

De Verbouw-Gigant zorgt ervoor dat de kosten laag zijn en dat u toch een topkwaliteit verbouwing kunt krijgen.

Duurzaam

Duurzaamheid wordt bij het bouwen steeds belangrijker. Omdat wij duurzaamheid ook belangrijk vinden hebben we tal van oplossingen in deze hoek. Denk bijvoorbeeld aan de dakpannen met zonnecollectoren (zonnepanelen) erop.

Mogelijkheden om regenwater te zuiveren zodat het gebruikt kan worden en zelfs om te douchen.

Ook hebben we zeer goed isolerend materiaal dat we kunnen toepassen in de woning zowel voor het dak als de muren. Op deze manier proberen we een bungalow zo energie neutraal mogelijk te bouwen. Duurzaam dus!

Stenen of houten bungalow

Als bouwmaterialen voor bungalow gebruiken we eigenlijk altijd steen of hout ( houtskeletbouw ). De keuzes is vaak afhankelijk van het budget en voor een groot deel van persoonlijke smaak.

Een houten bungalow is doorgaans goedkoper om te bouwen dan een bungalow van steen of een ander materiaal. Daarnaast heeft een houten bungalow een duidelijke gezellige en warme uitstraling.

Een voorbeeld ervan is een Finse bungalow die u op het plaatje hieronder kunt zien.

Een stenen bungalow is vaak wat steviger en duurzamer dan de houten variant. Stenen gebouwen gaan over het algemeen langer mee. Er is ook minder onderhoud nodig in vergelijking met een houten bungalow.

Wel is de bouwprijs van steen hoger dan die van hout.

De bouwtijd van een prefab stenen of betonnen bungalow is niet zo heel lang. Deze kan als hij van te voren op maat gemaakt word binnen enkele dagen gerealiseerd worden en worden geplaatst.

Een houtskelet gebouwde woning duurt iets langer maar deze is dan ook relatief gezien een stuk goedkoper.

Finse bungalow
Finse bungalow

Vrijstaande of geschakelde bungalow

Een bungalow is eigenlijk altijd vrijstaand. Bij het bouwen van een vrijstaande woning of bungalow moeten we altijd goed bekijken wat er toegestaan is. Dit kunnen we eigenlijk altijd opvragen bij de gemeente.

Met deze informatie kunnen wij u perfect advies en tips geven over welke bungalow we op welke manier kunnen bouwen voor u.

Maar ook het bouwen van een geschakelde bungalow is bij ons een optie. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om met meerdere huishoudens voordelig een huis zelf te laten bouwen.

U kunt bij ons simpelweg een prijsopgave opvragen om te ontdekken wat een vrijstaande in uw geval ongeveer zal gaan kosten.

Waar moet u rekening mee houden?

Eigenlijk moet u met heel veel dingen rekening houden als u gaat bouwen of gaat laten verbouwen in en rondom een woning.

Wij adviseren altijd om u voorbeelden van bungalows (in dit geval) die uw aanspreken te verzamelen. Foto’s en afbeeldingen spreken meer tot de verbeelding.

Vervolgens moet u een budget vaststellen. Vaak lopen de kosten van een bouwproject uit de hand. En wordt het beschikbare budget behoorlijk overschreden.

Vandaar dat wij vinden dat als uw budget realistisch is, dat uw aannemer binnen dit budget, de voor u geschikte mogelijkheden moet onderzoeken en voorstellen.

Ook de kosten voor het bouwen van zo een huis of bungalow zijn natuurlijk belangrijk in uw keuze.

Natuurlijk is de prijs voor een groot deel afhankelijk van uw wensen maar wij kunnen u wel meedelen dat wij erg scherp geprijsd zijn als het aankomt op het bouwen van een pand.

Casco woning

Een nieuwe woning laten bouwen is natuurlijk een flinke investering. Echter om de kostprijs een beetje te drukken behoort het laten bouwen van een casco huis tot een van de goedkopere mogelijkheden.

Casco wil zeggen dat het huis water en winddicht word aangeleverd.

Dus dit is inclusief dak, wanden, fundering en de voorbereidingen van gas en elektra.

Bij een casco woning laten bouwen verzorgt u dus zelf de aftimmering en de inrichting zoals de trap en de binnenwanden. Een vrijstaande casco woning is snel te realiseren en er zijn vele keuze mogelijkheden.

Offerte geheel vrijblijvend aanvragen..

Het grote voordeel van zaken doen met de Verbouw-Gigant is dat wij keiharde inkoop afspraken hebben gemaakt met onze leveranciers. Hierdoor zijn wij in de gelegenheid scherpe prijzen te offreren.

Wilt u exact weten wat het kost een bungalow te laten bouwen? Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte aan en ontvang binnen 24 uur alle prijsinformatie die u nodig heeft.

Zo kunt u een prijs per m² ontvangen of een vaste prijs voor uw nieuwe bungalow.

Verbouw-Gigant
Verbouw-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!