Sinds 1989

Kosten verbouwing

Als u besluit uw bestaande huis of nieuwbouw woning groter, mooier of luxer te maken dan komt u al snel in een verbouwing terecht.

Op deze pagina zullen wij u alles vertellen over de gemiddelde prijzen van verschillende kleine of grote verbouwingen in en rondom het huis.

De meeste vragen die gesteld worden over verbouwingen gaan grotendeels over de prijs. Denkt u hierbij aan vragen zoals:

Natuurlijk is het laten verbouwen van je huis niet goedkoop maar in onze ogen hoeft een woningverbouwing ook niet duur te wezen.

De gemiddelde prijzen van verbouwingen variëren ook enorm. Daarom vinden wij dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteits verhouding.

Leest u hier alle prijsinformatie die u van te voren moet weten voordat u gaat beginnen met verbouwen.

Verbouwing
Verbouwing

Wat kost een verbouwing?

De gemiddelde kosten van een badkamerverbouwing kunnen erg verschillend wezen. Wilt u bijvoorbeeld uw badkamer verbouwen dan bent u al snel tussen de € 2.500,- en € 15.000,- kwijt.

Als u besluit de gehele begaande grond te laten verbouwen met de woonkamer als hoofddoel dan komen bedragen van € 20.000,- snel inzicht.

De meeste bouwbedrijven hebben 3 verschillende manieren om de prijzen aan uw door te berekenen. Dit kan een vaste prijs wezen, een richtprijs of een gemiddeld uurtarief.

We zullen voor u de verbouwingskosten per ruimte van het huis inclusief het slopen en afvoeren op een rijtje zetten zodat u een duidelijk inzicht krijgt van de prijzen:

Totale verbouwing Gemiddelde kosten, incl materiaal
Badkamer € 2.500 – € 15.000
Toilet / Wc € 1.500 – € 2.500
Zolder verbouwen € 8.000 – € 12.000
Keuken verbouwing € 10.000 – € 15.000
Aanbouwen € 17.000 – € 35.000

Uiteraard is het verstandig om van te voren de gemiddelde prijs van verbouwen te berekenen. Als u vanaf het begin weet wat de verbouwing gaat kosten dan kunt u zelf uw budget in de gaten houden en deze niet overschrijden.

De kosten om uw huis te laten renoveren heeft u dus zelf in de hand!

Kosten-verbouwing
Zolder gerenoveerd

Keuze bepalend voor de kosten van een verbouwing?

Als u besluit te gaan verbouwen dan dan zult u verschillende keuzes moeten maken. Elke keuze die u maakt heeft invloed op de totale kosten van je verbouwing.

We zullen de meest belangrijkste keuzes voor u onder elkaar zetten die het meeste invloed hebben op de kostprijs:

De juiste specificatie op de prijs beraming is dan ook zeer belangrijk en er moet uitgebreid worden vermeld wat de verschillende aspecten van uw verbouwing gaan kosten.

Zo krijgt u duidelijkheid en zal het u minder stress gaan kosten.

We zullen u wat meer inzicht geven van bepaalde verbouw aspecten:

Soort van verbouwing Gemiddelde kostprijs
Dakkapel laten plaatsen  1.400.- en 5.000,- euro
Trap laten plaatsen  1.600,- en 3.000,- euro
Traprenovatie bestaande trap  Rond de 6000,- euro
Geluidsisolatie aanbrengen per m²  40,- en 100,- euro
Dakpannen laten vervangen per m²  20,- en 60,- euro
Dak laten vernieuwen per m²  90,- en 300,- euro
Asbest laten verwijderen  Prijs op aanvraag
Badkamer laten renoveren  3.000,- en 15.000,- euro
Schoorsteen plaatsen op het dak  2.000,- euro
Kelder laten plaatsen onder woning  12.000,- euro
Aanbouw woning  14.000,- en 42.000,- euro

Verbouwing zelf coördineren

Als u besluit om zelf de verbouwing te gaan begeleiden dan heeft u verschillende vakmensen nodig.

We zullen u een kostenraming laten zien van de prijzen per uur of per vierkante meter, en per beroep zodat u exact weet wat het inhuren van een tegelzetter of schilder gaat kosten:

Vakman Uurprijs M² prijs Informatie diensten
Stukadoor €25- €40 € 7 – € 20 Stucwerk wanden en plafonds
Timmerman €30- €40   Kozijnen, deuren, vloeren plaatsen
Tegelzetter €30- €40 € 20 – € 45 Tegelen van badkamer en toiletruimte
Schilder €30- €40 € 30 – € 45 Schilderwerk kozijnen, deuren
Dakdekker €30- €40   Dakbedekking aanleggen
Glaszetter €35- €40 € 35 – € 50 Glas plaatsen
Elektricien €35- €60   Elektra aanleggen of vervangen

Of u nu een grote of kleine verbouwing wilt toepassen aan uw bestaande of nieuwbouwwoning verbouwen kost nu eenmaal geld. De gemiddelde kosten van doorsnede verbouwingen liggen tussen de €4.000,- en €80.000,- euro.

Afhankelijk van welke werkzaamheden u natuurlijk wilt laten uitvoeren.

Bij een goedkope verbouwing ( de wat kleinere verbouwingen dus ) van een woning kunt u als voorbeeld de volgende aspecten laten aanpassen:

Natuurlijk is het laten aanbouwen van uw woning of een complete zolderverbouwing altijd een stuk duurder dan het laten verbouwen van uw badkamer of het renoveren van je keuken.

Maar het voordeel van een kleine verbouwing is dat deze ook meerwaarde geeft aan uw oude woonhuis net zoals grotere verbouwingen.

Badkamer laten verbouwen

Ook bij een badkamer laten renoveren geld de regel” hoe duurder het sanitair is hoe hoger het bedrag van de badkamer word” Het grootste gedeelte van de kosten heeft u dus zelf in de hand.

Als u een badkamer met inloop douche of ligbad wilt realiseren dan zal dit het kostenplaatsje aardig omhoog brengen. Een kleinere verbouwing badkamer is altijd voordeliger dan het verbouwen van een grotere oppervlakte.

Een leuke bespaar tip! Als u wat voordeliger uit wilt wezen voor het laten verbouwen van uw oude badkamer in uw woning bestel uw sanitair dan online! Dit kan u wel meer dan 30% schelen op de prijzen.

aanbouwen-woning
Aanbouw woning

Aanbouwen woning

Zoals we net hierboven al vermelden is het aanbouwen van een woning aan de achterzijde, voorzijde of aan de zijkant een vrij dure verbouwing.

Dit soort verbouwingen is vergelijkbaar met een nokverhoging van het bestaande dak om meer ruimte op uw zolder te creëren.

U krijgt niet alleen maar meer woonruimte uw woning zal ook flink stijgen in waarde bij het eventuele verkopen hiervan.

Wat kost het uitbouwen van een woning eigenlijk? De kosten van een uitbouw zijn erg afhankelijk van de grote en het gewenste vloeroppervlakte. We zullen u hier een kort overzicht geven van de gemiddelde kosten per m²:

Afmeting aanbouw Kosten Gem prijs per m2 Prijs per m3
2m x 3m = 6m2 €14.000,- €2.460,- €800,-
3m x 3m = 9m2 €15.000,- €16.650,- €600,-
4m x 3m= 12m2 €18.000,- €1.500,- €500,-
5m x 3m= 15m2 €18.800,- €1.250,- €420,-

Hoe kleiner het aangebouwde gedeelte is hoe goedkoper, hoe groter hoe duurder een aanbouw plaatsen aan uw woning word.

Wilt u nu eens weten wat de verbouwing van uw huis of winkelpand gaat kosten? Vraag dan eend een prijsindicatie aan en vul ons offerte formulier in.

Binnen 24 uur heeft u exact het prijskaartje bij u op tafel liggen zodat u weet waar u aan toe bent!

Verbouwen

Het verbouwen van een huis word veelal gekozen door de wat jongere mensen. Het renoveren van een woning kan in sommige gevallen vele malen interessanter zijn dan het aanschaffen van een nieuw huis.

Door een verbouwing kunt u uw eigen droomhuis realiseren zoals u het in uw gedachte heeft.

Een van de meeste voorkomende oorzaken van een huis laten renoveren is dan ook dat de geldverstrekker in dit geval de banken moeilijker een hypotheek verstrekken dan voorheen.

Vooral bij jonge starters wil dit nog wel eens een probleem geven. Het verbouwen van de oude woning is dan de enige optie.

Woningrenovatie laten berekenen

De meeste verbouwingen worden uitbesteed aan een erkend aannemer of bouwbedrijf. Waar moet u opletten als u een aannemersbedrijf in wilt huren?

Wij geven u enkele tips:

  • Kijk allereerst naar referenties
  • Kies voor een erkende aannemer
  • Kies nooit de goedkoopste!
  • Let op de garantievoorwaarde
  • Laat een duidelijke offerte opstellen

Natuurlijk zal het uiteindelijke kostenplaatje bij het inhuren van een aannemer of bouwbedrijf oplopen. Maar u kunt er dan wel vanuit gaan dat de complete verbouwing van uw woning soepeltjes verloopt.

Het aller belangrijkste is dan ook dat op voorhand de berekening van de uiteindelijk kosten juist is. Bespreek goed met het bouwbedrijf wat uw wensen zijn zodat hij een duidelijke en overzichtelijke offerte voor u op kan stellen.

De offerte voor de verbouwing is belangrijk om niet uw budget te overschrijden.

Wilt u graag een op maat gemaakte offerte ontvangen geheel vrijblijvend? Voor een kleine of grote verbouwing? Vul dan snel het offerteformulier in en verwacht de scherpste prijs voor het laten renoveren van uw huis.

Huis verbouwen
Huis verbouwen

Kosten specificatie

Verbouwen van een nieuwbouwhuis of oudere woning geeft bij de meeste opdrachtgevers wat stress, maar dit is natuurlijk helemaal niet nodig.

Bij het inhuren van het juiste aannemersbedrijf zal deze de stress bij u wegnemen door zijn afspraken goed na te komen en de kosten die staan vermeld op de offerte goed in de hand te houden.

De juiste specificatie op de prijs beraming is dan ook zeer belangrijk en er moet uitgebreid worden vermeld wat de verschillende aspecten van uw verbouwing gaan kosten.

Laat u droom uitkomen..

Een verbouwing van een zolder of huis is soms een droom die wel eens erg lang kan gaan duren. Maar hoe gaat een verbouwing in zijn werk en wat zijn de kosten hiervan? Verbouwen van u huis

Dat laten we u op deze pagina zien en zullen u ook verbouw tips meegeven. Je wilt natuurlijk van te voren weten wat de verbouwing gaat kosten en waar je allemaal mee te maken gaat krijgen.

Best slim dus als je van tevoren informatie opvraagt en je oriënteert naar de kosten verbouwing.

Bespaar op uw verbouwing!

Bij een totale verbouwing lopen de kosten vaak te hoog op en komt u voor onvoorziene uitgaven te staan.

Bij de Verbouw-Gigant krijgt u een gegarandeerde lage prijs en wij geven een eerlijk beeld van de kosten en tijd. Op deze manier betaald u nooit een cent teveel en blijven de kosten van de verbouwing laag!

U wilt gaan verbouwen en niet met een Poolse aannemer in zee gaan, en wilt u ook weten waar u financieel aan toe bent.

Daarom kunt u bij ons het vrijblijvende offerte formulier invullen en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op, u heeft dan snel duidelijkheid over gemiddelde prijs van uw kleine of grote verbouwing die u wilt ondergaan.

Verbouw-Gigant
Verbouw-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!