Sinds 1989

Wanden plaatsen

wanden-plaatsen

Door nieuwe wanden te laten plaatsen in uw woning kunt u verschillende ruimtes creëren. Denk hierbij aan een wand plaatsen in uw wc op de zolder of een valse wand in de badkamer.

Tussenwanden kunnen van verschillende materialen worden gemaakt. Zo kan een houtenframe worden toegepast of een houtenframe.

Maar een wand kan ook gemaakt worden van de volgende materialen:

 • MDF
 • Gipsplaten
 • Glas
 • Ytong blokken / Gasbeton of Gipsblokken

Uiteraard worden in de wanden ook kozijnen geplaatst. Een kozijn met deur is altijd makkelijk om bijvoorbeeld de ruimte van de badkamer of keuken af te kunnen sluiten tegen vocht of de geur van het koken.

Wand plaatsen in huis

Overal in uw woning staan wanden of dit nu een tussenwand is of een draagmuur. De meeste tussenmuren zijn van gipsplaten, gasbeton of ytong gemaakt. Echter zijn muren van gipsplaten holle wanden en is hier een wat slechter houvast om bijvoorbeeld een schilderij aan op te hangen.

Ook het frame waar de wand van gemaakt wordt kan voor de stevigheid zorgen. Zo kan een houtenframewerk steviger wezen dan een metalen frame van metal stud. In metaal zit altijd meer beweging dan in hout dus voor een stevige wand te laten plaatsen is de keuze van hout of blokken de beste.

Een valse wand wordt vaak neergezet om de flatscreen tv mooi weg te kunnen werken. Geen draden in het zicht meer en u tv valt geheel in de muur. Zelfs bij een houtenvloer is het geen probleem om een gipsplaten wand te laten plaatsen. Echter is het lijmen van blokken geen optie bij een houten ondergrond.

Plafonds verlagen

Ook bij het plaatsen van een verlaagt plafond of het vervangen van de oude plafonds in uw woning kan er gebruik worden gemaakt van een framewerk.

Om een goede geluidsisolatie te kunnen krijgen met een goede brandvertraging zijn gipsplaten de perfecte afwerkplaten om te gebruiken. U kunt bij een plafond verlaging meteen kiezen voor indirecte verlichting zoals spots of led strips.

De Verbouw-Gigant kan voor u wanden en plafonds maken en plaatsen, als een andere indeling van woning of bedrijfsruimte noodzakelijk of wenselijk is.

Isoleren van de wandenplafond isoleren

Misschien heeft u een grote zolder en wilt u deze ruimte scheiden door er 2 slaapkamers van te maken? Een belangrijk punt bij het plaatsen van systeemwanden is het isoleren hiervan. U kunt de nieuwe wanden isoleren met de volgende materialen:

 • Glaswol
 • Steenwol

Deze vorm van isolatie is prima tegen geluidsoverdracht en houd de kou goed tegen. Vooral op een zolderverdieping met schuine wanden en een hoge nok is dit de ideale oplossing om meteen goed te isoleren om uw stookkosten te verlagen.

Wandtegels of stucwerk

Als u wanden in de badkamer of de keuken wilt laten zetten dan is het verstandig om watervast materiaal te gebruiken. U kunt hiervoor kalkzandsteen blokken of groene gipsplaten gebruiken.

Het afwerken van een natte ruimte of ook wel de doucheruimte en keuken kan tegenwoordig zowel met tegelwerk of stucwerk. De wanden laten betegelen is iets voor een tegelzetter om uit te voeren. Waterdicht stucwerk verzorgt de stukadoor.

Wandtegels zijn er in verschillende soorten en maten. De meest voorkomende maten zij:

 • 10 x 10 cm
 • 15 x 15 cm
 • 40 x 60 cm

Hoe groter de wandtegel hoe minder voegen u krijgt. Voegen kunnen namelijk op ten duur verkleuren en veel mensen willen dit niet en kiezen dan toch voor waterdicht stucwerk.

Kosten plaatsing wanden

De kostprijs voor het plaatsen van nieuwe wanden in uw woonkamer, badkamer of op de zolder is geheel afhankelijk van de volgende aspecten:

 • Wat voor framewerk wilt u? Hout of metaal?
 • Wilt u gipsplaten of blokken laten lijmen?
 • Wilt u geïsoleerde wanden?
 • Moeten de muren afgewerkt worden met tegels of stucwerk?

Zoals u kunt lezen is de er niet echt een vaste prijs voor het zetten van muren. Maar we kunnen ons voorstellen dat u toch graag wilt weten wat het kostenplaatsje is voor het opnieuw indelen van de woonkamer of badkamer.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en ontvang binnen 2 dagen een prijsindicatie. Door het vrijblijvend aanvragen van de prijzen kunt u deze vergelijken en besparen op de kosten.

Verbouw-Gigant
Verbouw-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!