Sinds 1989

Veranda laten bouwen

Wilt u graag een terrasoverkapping laten bouwen naar uw tuin? Of bent u aan het zoeken naar de verschillende mogelijkheden van het laten maken van een open of dichte veranda?

Op deze pagina zullen wij u alles vertellen over de prijzen, de materialen en de mogelijkheden om een afdak te laten monteren aan uw woning.

Een veranda laten bouwen is iets wat eigenlijk meer dan de moeite waard is.

Niet alleen uw woning zal een meerwaarde krijgen ook is het een heerlijk plekje om in de avond na te kunnen genieten van een prachtige zomerdag.

veranda-laten-bouwen
Veranda met open overkapping

Wat kost een veranda bouwen?

Hoeveel kost het om een veranda te laten bouwen? De kosten hangen grotendeels af van de grote en hoogte van de tuinoverkapping.

Ook het materiaal waar u de veranda van wilt laten bouwen heeft uiteraard grote invloed op de kostprijs.

We zullen u hier een prijzenoverzicht laten zien van verschillende soorten veranda’s zodat u ongeveer weet wat het laten bouwen gaat kosten.

Meest gekozen veranda’s Gemiddelde kosten
Hout€1900 – €4200,-
Kunststof€1200 – €3700,-
Extra opties Meerprijs
Glazen dak€550 – €950,-
Bitumen dakbedekking / Dakpannen€350 – €500,-
Elektra laten aanleggen€250 – €350,-
Regenwater afvoeren€175 – €340,-

Een standaard exemplaar van hout begint dus al vanaf een paar duizend euro. Dit komt door de plaatsing en de arbeidskosten.

Maar vergeet niet dat u natuurlijk wel een bepaalde garantie ontvangt als u de terrasoverkapping laat plaatsen door een erkende specialist. Modellen van kunststof de zogenoemde zelfbouwpakketten zijn echter het goedkoopst.

U moet wel zorgen dat er een fundering aanwezig is of een betonnen vloer.

Wilt u exact weten hoeveel het kost om een nieuwe veranda te laten plaatsen? Vraag dan eens een geheel vrijblijvende offerte aan. Binnen 24 uur ontvangt u de prijsindicatie en weet u exact waar u aan toe bent!

Woning en tuin samenvoegen

Als u een prachtige tuin heeft met een terras en openslaande tuindeuren dan wilt u natuurlijk niets liever dan uw woning beter betrekken bij uw tuin.

Zo kunt u denken aan het laten bouwen van een serre met overkapping maar ook aan een houten veranda met een klassiek balkenplafond.

Veranda’s kunnen zowel dicht als open geheel op maat worden gemaakt. Wilt u een terrasoverkapping met een glazen dak of wilt u uw dak automatisch open of dicht kunt doen?

Alles is echter mogelijk en er zijn vele keuzes. We zullen u hier wat verschillende mogelijkheden laten zien:

Mogelijkheden

Veranda’s komen natuurlijk in verschillende soorten en maten. Ook de prijzen kunnen erg uiteenlopen omdat u een veranda zo luxe of zo simpel mogelijk kan maken.

Om u een indruk te geven van de mogelijkheden en de materialen ziet u hieronder een lijstje van verschillende soorten veranda’s die u op maat kunt laten plaatsen:

 • Eenvoudige houten veranda
 • Klassieke variant
 • Moderne variant
 • Losstaande of vrijstaande veranda
 • Veranda tegen woning aan
 • Aluminium \ Kunststof
 • Dichte of open terrasoverkapping
 • Veranda met windscherm

Zoals u kunt zijn zijn er veel keuzemogelijkheden als we het hebben over het laten bouwen van veranda’s. Hierdoor variëren de prijzen van veranda’s echter ook enorm.

We zullen u een kostenoverzicht laten zien zodat u een beter inzicht heeft van wat een kunststof, houten of aluminium veranda kost:

Overkapping van hout laten bouwen

In veruit de meeste gevallen bouwen wij een veranda van hout. Dit heeft er mee te maken dat hout gemakkelijk te bewerken is en bovendien een, voor veel mensen, mooi uitstraling heeft.

We kunnen dit bijvoorbeeld gemakkelijk tegen een muur van de woning of garage bouwen.

Welk hout gekozen wordt heeft een grote invloed op de duurzaamheid, onderhoudseisen en de prijs. Zo is de regel dat hoe duurzamer het is, des te duurder dit zal zijn. Denk bijvoorbeeld aan meranti of bankirai hardhout.

Deze houtsoorten zijn keihard en vergen daardoor minder onderhoud dan bijvoorbeeld naaldhout. Ook dit laatste hout kan natuurlijk wel behandeld worden.

Het impregneren van zachthout zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat het duurzamer wordt.

Houtsoorten die veel gebruikt zijn voor het laten bouwen van een veranda zijn hardhout en steigerhout.

Hardhout omdat het gewoon erg voor de hand ligt omdat het zo duurzaam is en steigerhout omdat het goedkoop is en echt zijn eigen uitstraling heeft waar veel mensen erg van houden.

Een andere houtsoort die veel gevraagd wordt voor het bouwen van de veranda is eiken. Dit houtsoort met zijn kenmerkende tekeningen zijn ook prima te gebruiken voor dit doeleinde.

Wilt u meer informatie over de prijs van een veranda? Vraagt u dan geheel vrijblijvend een offerte aan via onze website ook voor een bungalow bouwen hebben wij zeer lage prijzen.

glazen-veranda
Serre terrasoverkapping

Serre bouwen

Wilt u meer licht in uw woning of een heerlijke zonnige terrasoverkapping dan is het laten bouwen van een glazen serre iets waar u naar moet kijken.

Een serre bouwen zorgt er namelijk voor dat uw woonkamer meer betrokken raakt bij uw tuin.

Serres zijn er in veel verschillende soorten en materialen. Denk hierbij aan:

 • Hout
 • Aluminium
 • Geheel van glas ( geïsoleerd )

Een serre aanbouw aan uw woning kan dus van verschillende materialen geplaatst worden en dit voor een zeer scherpe prijs. De meeste serres bestaan 90% uit glas en kunnen zowel dicht als gedeeltelijk open worden geplaatst.

Fundering

Zoals aangegeven is het maken van een fundering alleen maar nodig wanneer de veranda zelf erg zwaar is en de grond waarop de veranda gebouwd wordt niet sterk genoeg is om de constructie te dragen.

Wij rekenen vooraf altijd precies uit hoe zwaar de veranda gaat worden en of daar dan een fundering voor gestort moet worden. Als er een fundering nodig is wordt deze eigenlijk altijd gestort van beton.

Dit is gewoon omdat dit de meest sterke vorm van fundering is en bovendien echt jarenlang mee kan.

Een andere optie is om een fundering op palen te maken voor de fundering.

Dakbedekking

Omdat een veranda altijd overkapt is moet er natuurlijk een bepaald soort dakbedekking gekozen worden. In principe kan elke dakbedekking die u mooi vindt op een veranda gemaakt geplaatst worden.

Het kan bijvoorbeeld mooi zijn als u dezelfde soort dakpan op het van uw veranda plaatst als die op uw huis ligt.

Maar ook bitumen is een vaak geziene oplossing of het plaatsen van golfplaten op een veranda is een graag geziene betaalbare budget oplossing.

Dakbedekking overkapping
Dakbedekking overkapping

Veranda bouwen wat kost dat?

U heeft plannen voor een veranda in uw achtertuin of aan uw woning. Wat komt daar allemaal bij kijken en waar moet u op letten voordat u deze veranda laat bouwen.

Omdat elke situatie weer anders kan zijn, is het best mogelijk dat u, voor uw veranda nog andere punten heeft waar rekening mee moet worden gehouden voordat er met de bouw van uw veranda gestart kan worden.

Goedkope veranda

Uiteraard wilt u niet te veel betalen voor het laten bouwen van een veranda. Dat is ook de reden dat u bij de Verbouw-Gigant uw veranda goedkoop kan laten bouwen.

Dit betekent niet dat u een mindere kwaliteit heeft. Wij werken simpelweg heel graag voor scherpe prijzen. Daarnaast kunnen wij u ook adviseren om de kosten van de bouw van de veranda zo laag mogelijk te houden.

Als u echt zo goedkoop mogelijk de veranda bouwen wilt hebben we altijd wel een aantal tips waardoor we dit mogelijk kunnen maken. Er zijn een aantal opties die de bouw goedkoper kunnen maken:

 • Zelf wat werkzaamheden uitvoeren, bijvoorbeeld het oppervlak waarop gebouwd moet worden alvast kaal maken.
 • Restpartijen hout gebruiken
 • Prefab veranda

Regelgeving

Bij het bouwen van een veranda heeft u altijd te maken met bepaalde regelgeving. Met name regels omtrent erfrecht en plaatsing van ramen en bijgebouwen in de tuin realiseren zijn van toepassing bij het bouwen van een veranda.

Wij kunnen u altijd adviseren in de regelgeving omtrent verbouwingen en dus ook de regels die te maken hebben met het bouwen van een veranda.

Vergunning

Eigenlijk is er voor het bouwen van een veranda nooit een vergunning nodig. Mits de veranda niet meer dan de helft van het achtererf beslaat mag er gewoon een veranda gebouwd worden.

Ook mag de bouw niet hoger zijn dan 5,4 meter. Dit laatste is eigenlijk nooit een probleem bij een veranda.

Erfafscheiding

Ook krijgen we vaak vragen omtrent de regels van erfscheiding en het bouwen van veranda’s op of in de buurt van een erfscheiding. In principe mag er ook tegen een erfscheiding gewoon gebouwd worden.

Het is alleen belangrijk om er rekening mee te houden dat er bijvoorbeeld geen ramen aan de kant van de buren mag zitten in de veranda. Voor de rest zijn natuurlijk ook de eerdergenoemde regels van toepassing.

Offerte vrijblijvend aanvragen

Voor meer informatie over de kosten van een verbouwing of het bouwen van een veranda en onderdelen hiervan, kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen om meer te weten te komen over de voor u geschikte mogelijkheden.

Als u bij ons een offerte aanvraagt voor een veranda bouwen krijgt u altijd binnen 2 werkdagen een duidelijk prijsopgave. Dit is snelle service en zo heeft u dus snel duidelijkheid.

Verbouw-Gigant
Verbouw-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!