Sinds 1989

Huis bouwen kosten

De exacte kosten voor het laten bouwen van een nieuwe woning hangen van veel factoren af. De grootte, het ontwerp, de materialen en het kavel.

Deze factoren zijn allemaal van invloed op de uiteindelijke kosten.

Leest u hier alles over wat een nieuwbouw of jaren 30 huis laten bouwen kost, en welke aspecten er allemaal kunnen worden toegepast aan of op uw nieuwe woning.

Kosten huis laten bouwen
Huis laten bouwen

Wat kost een huis bouwen?

Een van de meest voorkomende vragen is wat een huis bouwen of huis laten verbouwen gaat kosten. Op deze vraag is niet een twee drie antwoord te geven omdat er veel mogelijkheden zijn zoals:

  • Wilt u een huis met of zonder aanbouw?
  • Wilt u een prefab of casco woning laten bouwen?
  • Wilt u een klein of grote woning?
  • Kiest u voor een landelijke of moderne stijl?

Dit zijn als voorbeeld allemaal vragen die van groot belang zijn als u van plan bent een woonhuis te gaan laten bouwen.

We zullen voor u een gemiddelde indicatie van de kosten voor een huis bouwen laten zien zodat u een klein idee heeft wat uw budget te wachten staat:

Soort huisCascoPrefabPrijs per m3
Kleine woning 100 m²€100.000€90.000€400,-
Normaal huis 150 m²€120.000€110.000€350,-
Grote woning 200 m²€130.000€120.000€340,-
Villa – Bungalow 250 m²€155.000€140.000€320,-

Kosten per m2 en per m3

Vaak krijgen wij de vraag wat het kost per m2 of per m3 om een woning te bouwen. Maar de prijs per vierkante meter of per kuub voor het bouwen van een huis is van veel factoren afhankelijk.

Als u geen prefab woning wilt ben je al snel verplicht om alles op maat laten bouwen. Vaak hebt u dan een architect een nodig die de woning voor u helemaal gaat uittekenen.

Om toch wat inzicht te geven in de vierkante en kubieke meter prijzen om een huis te bouwen hebben we hieronder een versimpelde tabel opgesteld. Dit zijn globale prijzen en er kunnen dus geen rechten aan ontleend worden.

Elke situatie is uniek en vergt een eigen berekenen.

In de tabel hebben we een verschil gemaakt in zeer goedkope bouw, goedkope bouw, normale bouw, betere bouw, luxe bouw en zeer luxe bouw zoals u in een villa vindt.

 Soort woningKosten per m2Kosten per m3
Zeer goedkope bouw€882,-€260,-
Goedkope bouw€1057,-€310,-
Normale bouw€1231,-€360,-
Betere bouw€1493,-€435,-
Luxe bouw€1755,-€510,-
Zeer luxe bouwvanaf €1919,-vanaf €600,-

Het verschil in zeer luxe bouw en zeer goedkope bouw zit vooral in de gebruikte materialen, de mate van isolatie en de afwerking.

Het mooie hieraan is dat u precies kunt laten bouwen wat u wilt, maar het nadeel is dat dit extra kosten met zich meebrengt.

Ook het feit dat alles op maat gebouwd moet worden zorgt voor hogere prijzen.

Casco

Bij het laten bouwen van een casco exemplaar zijn er veel keuze mogelijkheden. Zo kunt u zelf beslissen wat u wel en niet laat bouwen door het bouwbedrijf en kunt u flink besparen op de prijzen van het laten bouwen van uw droomhuis.

De meeste mensen kiezen ervoor om de complete buitenkant van de woning zoals het dak, boeidelen, gevels en de ramen af te laten maken zodat de woning wind en waterdicht is.

Echter de binnenkant van de woning met name het elektra, vloeren, stucwerk , plaatsen van een trap en de badkamers doen ze dan zelf of laten ze doen door onderaannemers.

Prefab

Bij het kiezen van een vrijstaande of 2 onder 1 kap woning van prefab zal er totaal geen afwerking worden uitgevoerd zowel aan de binnenzijde als de buitenzijde van de nieuwe woning.

Een prefab woning wil zeggen dat er betonvloeren, dakkapellen, dakconstructies en binnen en buitenwanden worden geleverd wat niet al teveel kost.

Eigenlijk een waterdichte woning dus. Bij een prefab model worden van te voren de betonelementen in elkaar gezet zodat het geheel makkelijk en snel te plaatsen is vaak al binnen enkele dagen.

De meeste prefab modellen hebben vanuit de fabriek standaard afmetingen. Maar ook hier is weer van alles bij toe te voegen zoals een schuur, dakopbouw of een dakkapel.

bouwen van nieuwe woning
Nieuwe woning laten bouwen

Bouwkundige bouwkosten

De bouwkosten van de aannemer die u kiest zijn de kosten die gebruikt worden voor de materialen als voorbeeld de nieuwe kozijnen of ramen en deuren.

Ook zal het bouwbedrijf zogenaamde indirecte kosten maken door het bouwterrein in te richten.

Denk hierbij aan bouwkeet, rij platen, elektra, en het plaatsen van hekwerken. Omdat een aannemersbedrijf uiteraard winst moet maken zullen zei deze kosten voor zich zelf nemen en u hier niet mee belasten.

Vergeet u niet dat er naast het laten bouwen van een nieuw huis ook nog bijkomende kosten kunnen komen. Denk hierbij aan de volgende aspecten:

Goedkoop compleet huis

Of u nu kiest voor een kleine of grote woning laten bouwen een vrijstaand of een 2 onder 1 kap huis een nieuw huis kost natuurlijk geld! Maar dit neemt niet weg dat het natuurlijk ook goedkoop kan.

Door van te voren uw budget vast te stellen en de juiste berekeningen te maken weet u vaak van te voren waar u aan toe bent en bent u eerder goedkoper uit dan te duur.

Wilt u graag een kostenindicatie aanvragen dan kan dit geheel vrijblijvend.

Vult u het offerte formulier in en wij zullen ervoor zorgen dat u binnen 24 uur een richtprijs heeft voor het laten bouwen van een prefab of casco exemplaar.

Grondprijs

De uiteindelijke kostprijs van de complete nieuwe woning is natuurlijk ook inclusief de grond of ook wel kavel genoemd. Wat heeft de bouwgrond gekost en is het eigen grond of erfpacht?

De prijs die u heeft betaald per m² kunt u bij de totaalprijs van de woning rekenen zodat u de gehele kosten weet van het bouwen.

Op maat gemaakte woning

Wanneer u zich oriënteert op zelf een huis laten bouwen zult merken dat er veel prefab oplossingen zijn. Prefab staat voor prefabricage, dit houdt in dat een groot deel van de woning in een fabriek voor geproduceerd wordt.

Dit drukt de bouwkosten enorm en is daardoor een stuk goedkoper dan het op maat laten maken. Prefab woningen zijn er in alle soorten en maten zo zijn er gelijkvloerse bungalows die we bouwen maar ook complete villa’s.

Een nadeel van prevod is echter dat er minder keuzevrijheid is. De prefab woningen zijn vooraf ontworpen en daarom zit je vast aan bepaalde ontwerpen.

Keuze mogelijkheden

Als u voor een prefab woning of een op maat gemaakt huis kiest, is er altijd veel keuzevrijheid. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen om een kelder te laten bouwen of een extra garage te laten bijbouwen bij de woning.

Ook kunnen er bijvoorbeeld dakramen worden geplaatst in het dak of u kunt kiezen voor het laten aanbrengen van een dakkapel.

Deze keuzevrijheid maakt het voor veel mensen erg aantrekkelijk om precies hun droomwoning te laten bouwen.

Indicatie kosten

Van ontwerp tot het aannemen en opleveren, alles in de hand en uit één hand. Zo houdt u de bouwkosten in de greep. Als u een goede specificatie heeft van wat u wilt, eventueel een budget heeft vastgesteld, een locatie, een kavel etc dan maakt de Verbouw-Gigant deze kosten voor u vooraf inzichtelijk.

De Verbouw-Gigant zorgt voor een heldere offerte en bouwplan en de kosten voor het huis bouwen zodat u weet waar u aan toe bent.

Wij begeleiden het gehele bouwproject tot aan de oplevering om ervoor te zorgen dat het complete proces binnen het gestelde budget blijft.

Bij ons kunt u erop vertrouwen dat uw project in handen is van gespecialiseerde, ervaren professionals. Zowel aan ons personeel als aan onze leveranciers stellen wij de hoogste eisen.

Hierdoor profiteert u van de hoogste kwaliteit tegen de scherpste tarieven.

Oud huis laten slopen nieuwe laten bouwen

Wanneer er een oud huis staat op de plek waar nieuw huis gebouwd moet worden zullen we het oude huis eerst moeten slopen. Het slopen van een huis en afvoeren van het daarbij vrijkomende puin kost uiteraard ook geld.

Desalniettemin kunnen wij de sloopwerkzaamheden zeer voordelig en snel uitvoeren. Bij het maken van een offerte kunnen we de prijs voor het slopen uiteraard ook meenemen in het totaaloverzicht.

Verschillende materialen: steen of hout

Bij de kosten voor het huis bouwen wordt er vaak de keuze gemaakt tussen hout of steen als bouwmateriaal. Hout is een stuk goedkoper dan het bouwen met steen. Ook heeft een eigen uitstraling die heel erg veel mensen erg aanspreekt.

Een nadeel van hout is dat het in de loop van de jaren relatief veel onderhoud nodig heeft.

Steen is duurder dan hout maar staat bekend vanwege het feit dat het sterker een stevige bouwmateriaal is dan hout. Als er steen gebruikt wordt om een huis te bouwen is dit vaak baksteen.

Besparen, zo goedkoop mogelijk bouwen

Er zijn tal van manieren om een huis zo goedkoop mogelijk te bouwen. En wat is zeker helpt is manieren te zoeken waarop u kunt besparen op de bouw.

Kies bijvoorbeeld voor een snelle bouw. Dit zal besparen op de arbeidskosten en dus zal de totaalprijs lager uitvallen.

Een andere mogelijkheid om zo goedkoop mogelijk uw huis te laten bouwen is door de afwerking zoveel mogelijk zelf uit te voeren. In dit geval laat u uw huis casco opleveren en zorg zelf voor de binnenafwerking.

Het schilderen van de wanden het leggen van een vloer en zelfs het installeren van een keuken is iets wat de meeste mensen prima zelf kunnen uitvoeren.

Kwaliteit gegarandeerd

Onze grootste doel is om kwaliteit af te leveren en de opdrachtgever tevreden te stellen. Om dit te bereiken werken wij volgens een vast stappenplan om het voor u als opdrachtgever ook zo duidelijk mogelijk te maken.

Dit houd in dat u vooraf volledige duidelijkheid heeft over de kosten en de stappen die wij zullen doorlopen tijdens het huis bouwen.

Bijvoorbeeld de wens om een kelder te laten bouwen is goed mogelijk bij de Verbouw-Gigant.

Ook houden wij ons aan alle kwaliteitsnormen om het beste resultaat te bereiken. Met deze kwaliteitsnormen bent u zeker van de beste kwaliteit en dus het beste resultaat.

Offerte vrijblijvend aanvragen

Neem contact met ons op over uw verbouwplannen of een eventuele woning ontruiming? en vragen en wij verschaffen u de juiste informatie die u nodig heeft om uw droomhuis te bouwen.

Wilt u direct een kostenberekening ontvangen voor uw huis bouwen? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan en wij zorgen voor de juiste prijsindicatie. Deze offerte krijgt u binnen 24 uur binnen.

Verbouw-Gigant
Verbouw-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!