Sinds 1989

Schuur bouwen

Heeft u te weinig ruimte in uw kleine of grote bestaande of nieuwbouw woning en zou u hiervoor graag een oplossing willen weten? Denk er dan eens over na over een schuur bouwen.

Er zijn verschillende opties voor een schuur bouwen; een nieuw casco, prefab of stenen schuur.

Een extra ruimte zoals een berging schuur kan goed gebruikt worden voor opslag, fietsen of werkruimte.

Leest u hier alles over de prijzen en de mogelijkheden bij een schuur bouwen.

Hippe schuur bouwen

Gemiddelde kosten van een schuur bouwen

Wilt u een gemiddelde richtprijs voor een stenen schuur bouwen, dan moet u denken aan een prijs die gemiddeld begint bij, €1000,-. Dit is dan inclusief de fundering.

Maar afhankelijk van de grootte, baksteensoort en afwerking, kunnen de prijzen gemakkelijk oplopen richting de € 12.000,-.

Hieronder vindt u voorbeelden van prijzen voor een schuur bouwen.

Afmeting schuur Afwerking Gemiddelde prijsindicatie
200 x 210 cm Basis afwerking € 750,- tot € 1500,-
350 x 600 cm Luxe afwerking € 5000,- tot € 6000,-
500 x 600 cm Luxe afwerking € 10.000 tot € 12.000,-

De uiteindelijke prijs van uw schuur bouwen hangt af van een aantal externe factoren.

 

Mag je een schuur bouwen in je tuin?

Als u in overweging bent een schuur of garage ( aanbouw ) naast uw woning of in uw tuin te laten bouwen is het belangrijk te weten of hiervoor een vergunning nodig is. Niet in alle gevallen is het aanvragen van een vergunning nodig bij uw gemeente.

Echter is de grote van de schuur een belangrijk aspect om een eventuele vergunning aan te vragen. De maten van de schuur / garage zijn per gemeente verschillend en u zult hiervoor contact op moeten nemen met bouw woning toezicht.

Ook de materialen die gebruikt worden zijn van groot belang. Wilt u een kleine schuur bouwen van hardhout om bijvoorbeeld als berging te gebruiken dan is er niet zoveel aan de hand.

Wilt u echter een grote schuur bouwen laten neerzetten van stenen of beton dan is het belangrijk van te voren goed te informeren bij de gemeente.

Welke materialen gebruiken?

Een schuur bouwen begint uiteraard op een betonnen vloer met of zonder fundering. Als de betonnen vloerplaat eenmaal is gestort kunt u kiezen uit de volgende materialen om de schuur te laten optrekken:

   • Kunststof

   • Steen

   • Sandwichpanelen

   • Rabatdelen ( hout of kunststof )

   • Beton

  Stenen schuur bouwen

   

  Stenen schuur met een punt dak

  Zoals u ziet is er een flinke keuze mogelijk. Het voordeel van beton, kunststof en sandwichpanelen is dat deze onderhoudsvrij zijn en vaak prefab worden geleverd. 

  Steen en hout zullen om de 5 jaar schoongespoten moeten worden of moet er nieuw schilderwerk worden toegepast. Kunststof en sandwichpanelen hebben echter nog meer voordelen.

  Deze manier van een schuur bouwen is vrij licht en u hoeft geen fundering te storten en te laten onder heien.

  Het storten van een 10 cm betonplaat is echter al voldoende om een stevige ondergrond te creëren.

  Metselen

  Als u een stenen schuur wilt laten bouwen zal deze een stuk zwaarder wegen dan kunststof of sandwichpanelen. Het is belangrijk in dit geval dat er begonnen wordt op een stevige betonnen fundering die onderheid is.

  U wilt immers niet dat de schuur gaat verzakken in de loop van de tijd.

  Als u de schuur wilt laten metsel kunt u kiezen uit de volgende soort stenen:

    • Betonblokken

    • Cellenbeton

    • Gevelstenen

   Bij het metselen van de muren van de aanbouw schuur kunt u er ook voor kiezen een spouwmuur te laten maken met isolatie.

   Door het aanbrengen van een spouwisolatie zal u aanzienlijk op de stookkosten bezuinigen mits u de schuur natuurlijk niet wilt verwarmen met een cv-ketel. Een enkelvoudige halfsteensmuur zal veel kou doorlaten in de winter.

   Als de buitenkant van de spouwmuur gemetseld wordt met betonblokken of cellenbeton kunt u deze laten afwerken met een cementgebonden stucwerk.

   Ook deze zou eventueel geïsoleerd kunnen worden met isolatieplaten om zo de ergste kou gedurende de winter buiten te houden.

   Houten schuur bouwen

   Wilt u het allemaal wat simpeler en goedkoper hebben? Dan kunt u natuurlijk ook een schuur achter uw huis laten bouwen van hout.

   Door een simpele gewapende betonvloer te storten kunt u al snel het houtskelet gedeelte neerzetten en betimmeren met rabatdelen.

   Een houten schuur word veel gebruikt voor het opslaan van tuingereedschap of tuinmeubels en deze is natuurlijk niet te vergelijken met een schuur of garage van steen.

   Echter bent u wel een stuk goedkoper uit in prijs!

   Welk soort dak?

   Op een berging, garage of een schuur met of zonder afdak in uw tuin moet natuurlijk een dak worden gebouwd. Het dak is een belangrijk aspect in verband met de isolatiewaarde van de gebouwde schuur. Wat voor keuze heeft u?

     • Plat dak

     • Puntdak

    De meeste schuren hebben een geïsoleerd platte dak die van dakleer is gemaakt. Dit is een van de goedkopere manieren om het dak van de schuur waterdicht te krijgen.

    Vroeger werden er veel asbest golfplaten gebruikt hiervoor maar aangezien asbest een verboden materiaal is geworden worden de daken van schuren tegenwoordig dicht gebrand.

    Ook kan er een puntdak worden gerealiseerd. Een puntdak of ook wel hellend dak genoemd word bekleed met dakpannen en er zullen zinken of kunststof goten worden bevestigd om zo het hemelwater goed te kunnen afvoeren.

    Een puntdak is een stuk duurder dan een plat dak. Wilt u graag eens weten wat de kosten hiervan zijn? Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte aan en achterhaal snel wat een schuur bouwen kost.

    Meer ruimte

    Door diverse tussenwanden te laten plaatsen kunt u de garage of schuur aanbouw zo indelen zoals u zelf wilt. Een garage laten bouwen hoeft niet duur te zijn als u maar die extra ruimte heeft die u graag wou.

    U kunt er zelfs voor kiezen een vliering of een kelder onder uw schuur te laten bouwen zodat u nog meer ruimte heeft.  Onze vakmannen kunnen voor u een schuur maken tegen de meest voordeligste prijs. Daarnaast leveren zij maatwerk.

    Wanneer u ons inschakelt om een schuur of garage te laten bouwen, dan bieden wij u diverse mogelijkheden. Uiteraard bouwen wij uw schuur precies naar u wensen.

    De meeste mensen die een extra ruimte laten maken bij hun bestaande of nieuwbouwwoning kiezen voor de volgende opties:

      • Fietsenschuur

      • Garageschuur

      • Kapschuur

      • Paardeschuur

      • Landelijke schuur

     Bespaar op het schuur bouwen bij uitbesteding!

     Heeft u veel ruimte in uw voor- of achtertuin of aan de zijkant van uw woning en u wilt graag een schuur laten plaatsen? Maar wat kost een schuur bouwen eigenlijk? Omdat er veel keuze in de maat is zijn de prijzen van het bouwen erg uiteenlopend.

     Een kleine schuur van 3 x 4 meter is een stuk voordeliger dan een garage van 5 x 10 meter. Vaak is er een prijs vastgesteld per m². Wilt u nu graag weten wat die prijs dan exact is?

     Vraag dan eens een geheel vrijblijvende offerte aan en wij zullen u binnen 24 uur een kostenindicatie sturen zodat u exact van te voren weet wat de gemiddelde kosten voor het laten bouwen van u nieuwe schuur zijn.

     Vragen & antwoorden

     Verbouw-Gigant
     Verbouw-Gigant
     Prijs weten?
     Binnen 2 min. geregeld!