Sinds 1989

Garage bouwen

Een enkele steens of dubbele garage bouwen aan uw huis is iets waar u goed over moet nadenken omdat er veel mogelijkheden zijn.

Zo kunt u een stenen, prefab of betonnen schuur laten plaatsen vrijstaand of tegen de zijkant van uw woning, of

Lees op deze pagina alles over de kosten van het laten bouwen en de mogelijkheden.

Wij geven u op deze pagina alle informatie die u nodig heeft over het bouwen van een kleine of grote garage voordat u verkeerde beslissingen neemt en/of teveel betaalt.

We hebben het hier dan over de eventuele kosten en werkwijze. Wij kunnen bijvoorbeeld bij een bestaand woonhuis bouwen of direct bij een nieuwbouwwoning de garage maken.

Garage bouwen
Compleet nieuwe garage

Heeft u geen zin of tijd om alles op uw gemak door te lezen, en wilt u meteen weten waar u aan toe bent wat betreft de prijzen van het bouwen van een nieuwe garage?

Dan kunt u op onze website geheel vrijblijvend een offerte aanvragen zodat wij u een goede richtprijs kunnen sturen en u onze prijzen kunt vergelijken met die van andere bedrijven. Dit is de manier om goed te kunnen besparen op de kosten!

Voordelen van een garage bouwen

Zo kunt u uw auto of fiets hier veilig in kwijt en daarnaast heeft u extra ruimte voor het opbergen van uw spullen. Deze hoeven dus niet meer in het huis of uw kantoor rond te slingeren.

Verder vergroot u de beloopbare oppervlakte van uw woning en hierdoor zal de waarde van uw woning of bedrijfspand weer stijgen.

Ook kunt u de garage box als een schuur gebruiken, dat geeft u extra ruimte om spullen in op te slaan. Dit is natuurlijk altijd hartstikke handig om te hebben.

Tevens kunt u in de garage een soort hobby ruimte creëren om bijvoorbeeld te sleutelen aan auto’s.

Ons bouwbedrijf voorziet uw woning of bedrijfspand van een garage in diverse maten met verschillende materialen. Met een garage heeft u natuurlijk enkele voordelen:

  • Een goede bescherming van uw auto of fietsen tegen weersomstandigheden en diefstal
  • Extra ruimte voor het opbergen van uw spullen
  • Een vergroting van uw oppervlakte betekent een hogere waarde van uw huis of bedrijfspand
  • Er kan een kelder onder de garage gebouwd worden voor nog meer ruimte dan enkel de garage

Garage bouwen kosten

Om nu een beeld te geven van de bouwkosten om een garage te bouwen leggen we hieronder uit waar de kosten van afhankelijk zijn. U kunt zich voorstellen dat de prijzen variabel zijn naargelang de keuzes die u maakt.

Op de pagina garage bouwen kosten hebben we nog meer informatie over de prijs.

Zo is de keuze in materiaal bijvoorbeeld heel bepalend. Een garage wordt doorgaans van steen gebouwd. Toch is het ook mogelijk om de garage van hout te construeren.

Ook is de mate van afwerking bepalend voor de prijs. Wat voor vloer wordt er bijvoorbeeld gelegd of gegoten. Komen er veel kozijnen in een eventueel zelfs een verwarming.

En natuurlijk kan er ook nog gekozen worden voor een hele luxe automatische garagedeur of juist een simpeler exemplaar.

Ook zijn er mensen die ervoor kiezen om een geïsoleerde garage te laten bouwen.

U kunt zich voorstellen dat het aanbrengen van isolatie extra kosten met zich meebrengt.

Berekenen van de prijs

Wanneer u heeft bepaalt hoe de garage er precies uit moet komen te zien en hoe deze gebouwd moet worden kunnen wij de kosten voor u berekenen. Deze berekening is uiteraard geheel gespecificeerd en daardoor transparant.

Btw verbouwen

Voor het bouwen van een garage wordt gewoon 21% btw berekend. Het maakt niet uit of we dan een garage bijbouwen bij uw bestaande woning of dat het bij een nieuwbouwwoning gebouwd wordt.

Prefab garage laten bouwen kosten
Prefab garage

Prefab of op maat

Er zijn erg veel verschillende prefab oplossingen voor garages te vinden. Prefab is in de regel een stuk goedkoper dan een garage op maat laten bouwen.

Het voordeel van op maat laten bouwen is dat u precies kunt laten maken wat u wilt. Zo kan de garage exact naar uw wensen ingedeeld ingebouwd worden.

Een voordeel van een prefab garage is dat deze dus goedkoper is een in de meeste gevallen veel sneller gebouwd kan worden. Een ander voordeel van onze prefab garages is dat u deze van tevoren kunt bekijken op verschillende locaties.

Goedkope garage

Er zijn verschillende manieren om een garage zo goedkoop mogelijk te bouwen. Hierboven hebben de mogelijkheid voor een Prefab garage al besproken maar er zijn ook nog andere oplossingen te bedenken.

Garage van sandwichpanelen

Naast prevod zijn er ook nog sandwichpanelen waar een garage mee gebouwd kan worden. Deze sandwichpanelen zijn er heel erg goedkoop en zijn bovendien gemakkelijk inzetbaar als bouwmateriaal.

Wij kunnen dan ook in de garage maken van deze sandwichpanelen voor een zeer aantrekkelijke prijs.

Carport garage

Als de garage enkel dient om de auto droog te laten staan kan het de moeite waard zijn om de overweging te maken om een carport te laten bouwen. Een carport is simpelweg gezegd een overkapping voor uw auto.

De kosten om deze te bouwen zijn een stuk lager dan die bij een garage. Dit zou namelijk van houtskeletbouw gedaan kunnen worden.

garage bouwen kosten
Garage op maat

Verschillende groottes

We kunnen de garage natuurlijk in verschillende groottes realiseren. Afhankelijk van uw doel van de bouw kunnen we de grootte bepalen.

Sommige mensen willen een erg grote garage omdat ze bijvoorbeeld meerdere auto’s willen stallen of dat ze voldoende ruimte in de garage willen om naast de auto’s ook nu willen klussen.

Ook wanneer men een garage wilt bouwen waar de caravan in past moeten we vaak een aangepaste grootte bouwen. De garagedeur moet dan bijvoorbeeld hoger gemaakt worden.

Vergunning nodig

We krijgen vaak de vraag of een garage vergunningsvrij gebouwd mag worden. Het antwoord hierop is: dat hangt ervan af. De wetgeving is er gelukkig wel duidelijk over.

Op het achtererf gebied van het oorspronkelijke hoofdgebouw mag in totaal niet meer dan 30 m² gebouwd worden. Dit moet dan binnen 2.5 meter van het oorspronkelijke hoofdgebouw gebouwd worden.

Dit is ook de reden dat een garage bijna nooit in de voortuin wordt neergezet.

Voor een exacte bepaling of er zonder vergunning gebouwd mag worden kunnen wij op locatie komen kijken. Wij kunnen in de meeste gevallen direct uitsluitsel geven over het wel of niet zonder vergunning te kunnen bouwen.

Stenen garage
Stenen garage

De fundering

In veruit de meeste gevallen is het noodzakelijk om een fundering te storten waar de garage op gebouwd kan worden. Het is een dusdanig zwaar bouwwerk dat het verstandig en eigenlijk altijd noodzakelijke is om stevig fundament te storten.

Wij maken meestal een betonnen fundering, dit is goedkoper dan een fundering op palen. Uiteraard kan het, afhankelijk van de ondergrond, noodzakelijk zijn om te heien. En op die manier een fundering op palen te creëren.

Een snelle bodeminspectie geeft hier uitsluitsel over.

Totale verbouwing

Bouwbedrijf de Verbouw-Gigant heeft ruim een kwart eeuw ervaring met het uitvoeren van verbouwingen. En nog steeds naar volle tevredenheid van onze opdrachtgevers.

Wanneer u nadenkt over een verbouwing, dan is het absoluut verstandig om hiervoor een erkend bouwbedrijf in te schakelen.

Dit om te voorkomen dat u te maken krijgt met een louche bouwbedrijf dat halverwege de klus met uw geld als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Bouwen met welke aannemer?

Bij ons bent u dan helemaal op de juiste plek, of het gaat om de bouw of verbouw van een zolder, keuken, garage of schuur, wij gaan geen verbouwing uit de weg.

Wij voeren verbouwingen uit aan oude en nieuwe woningen, u kunt hierbij denken aan het bouwen van garages, keuken verbouwen of veranda timmeren.

Bij de Verbouw-Gigant kunt u terecht voor het laten uitvoeren van verbouwingen en alle zaken die u daaromheen dient te regelen, zoals het inhuren van een aannemer.

Naast het feit dat wij met onze werkzaamheden kwaliteit leveren, doen wij dit ook voor de laagste kosten voor uw verbouwing.

Betaalbaar bouwbedrijf

Dit komt omdat wij in de afgelopen 25 jaar een zeer strak inkoopbeleid hebben bewerkstelligd. De beste materialen voor een kleinere prijs. Van dit voordeel laten wij u meteen profiteren.

Daarbuiten werken wij efficiënt, bezitten onze vakmannen vak inhoudelijke kennis en vaardigheden en kunnen wij snel en voortvarend uw verbouwing uitvoeren.

U heeft overigens als opdrachtgever maar één aanspreekpunt.

Dus alle voordelen van de Verbouw-Gigant op een rij, die voor u als consument van het grootste belang zijn: scherpe inkoop van materialen, vakmensen, 1 contactpersoon, jarenlange ervaring en veel tevreden opdrachtgevers door heel Nederland.

Ervaring met garages bouwen

uw bouwbedrijf uit Amsterdam kan voor u uw langgekoesterde wens van een eigen garage waarmaken.

Als bouwbedrijf hebben wij jarenlange ervaring op het gebied van de bouw, verbouw, aanbouwen van een woning en nieuwbouw. Wij hebben echt al tientallen garages gebouwd in de afgelopen jaren.

Wij kunnen voor u dan ook een garage bouwen die  helemaal aansluit bij uw woning of bedrijfspand.

Met elke buiten verbouwing kunnen wij elke woning of elke bedrijfspand voorzien van een garage.

Een garage bij u woning laten bouwen biedt u vele voordelen.

Offerte garage bouwen

Voor meer informatie over een garage bouwen en de kosten per m² hiervan, verwijzen wij u graag door naar ons offerte formulier.

Als u dit formulier zo uitgebreid mogelijk invult, onder vermelding van de gewenste afmetingen en het te gebruiken materiaal dan kunnen wij een kostenindicatie verzorgen.

Na ontvangst door ons heeft u de kostenindicatie binnen maximaal 2 werkdagen in uw mailbox.

Als we nog aanvullende informatie nodig hebben over het garage bouwen bij uw woning zullen we daarover contact opnemen.

Verbouw-Gigant
Verbouw-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!