Tussenwand plaatsen

Bent u bezig met het herindelen van uw badkamer, zolder of slaapkamer? En u wilt een scheidingswand laten plaatsen zodat er verschillende ruimtes ontstaan? Tussenmuren kunt u laten maken met verschillende materialen.

Leest u op deze pagina alles over het laten plaatsen van een tussenwand de materialen en de kosten die dit met zich mee brengt.

Snel een prijsindicatie?

Welk materiaal?tussenmuren plaatsen

Een tussenwand of binnenwand kan gemaakt worden met verschillende materialen. Denk hierbij aan:

  • Gipsplaten
  • Hout
  • Gasbeton
  • Gipsblokken

Wilt u een wand laten plaatsen in een natte ruimte zoals de badkamer dan kunt u beter waterbestendig materiaal gebruiken. De muren kunnen namelijk vocht opnemen en als het materiaal hier niet tegen kan dan zal de muur verzwakken en geen schimmelen.

Tussenmuur met gipsplaten

Wilt u een goedkope scheidingswand laten plaatsen in uw woonkamer, slaapkamer of op uw zolder? Dan is een muur van gipsplaten een snelle en voordelige optie.

Door een houtenframe te maken van balken kunnen de gipsplaten van 60 x 200 of 40 x 200 haaks vast geschroefd worden over het tengelwerk. De gipsplaten kunnen vervolgens afgewerkt worden met een stuclaag.

Houten tussenwand

Bij een houten tussenwand aanbrengen zoals op de zolder is de afwerking nog al beperkt. Als de houten platen bevestigd worden aan het houten frame dan kan er gekozen worden om deze te schilderen of te behangen. Stucen kan helaas niet op hout!

Tip: U kunt altijd over de houtenplaten gipsplaten aanbrengen om toch een mooie afwerking te krijgen zoals stucwerk.

Tussenwand van gasbeton of gipsblokken

Als we het hebben over de meest gebruikte vorm van scheidingswanden maken is het gebruik van gipsblokken en gasbeton de meest voorkomende. Gipsblokken zijn licht en makkelijk te verwerken en zelfs voor een doe-het-zelver moet dit geen probleem veroorzaken.

Gasbeton blokken worden op elkaar gestapeld en verlijmd. Er kan gekozen worden voor waterbestendige blokken voor in natte ruimtes zoals in de badkamer.

Deur en kozijn plaatsentussenmuur gipsplaten

Een tussenwand met een kozijn en deur is natuurlijk makkelijk als u de aparte ruimte wilt afsluiten. Als het houtskeletbouw frame word neergezet dan zal er meteen rekening gehouden moeten worden met de deuropening.

In deze opening zal later het houtenkozijn worden gesteld en de deur worden afgehangen.

Een standaard deur opening is 90 cm breed. U kunt er voor kiezen om een opdekdeur of een stompe deur te kiezen maar zelfs een schuifdeur behoort tot de mogelijkheden.

Door een tussen of voorzetwand te plaatsen kan een grote kantoor- of magazijnruimte worden herverdeeld in meerdere kantoren of magazijnen.

De Verbouw-Gigant heeft hiervoor standaard oplossingen met bijvoorbeeld systeemwanden in het programma, maar levert ook maatwerk dat specifiek wordt samengesteld voor uw situatie.

Meer voordeel van gipsplaten

Wandplaten zoals gyproc gipsplaten bieden de mogelijkheid om geluidsisolatie en brandwering te geven. Door tussen het houten of stalenframe isolatie aan te brengen zoals glaswol of steenwol zullen de wanden een geluidsisolerende werking geven.

Door een goede isolatie aan te brengen is er ook sprake van een flinke brandvertraging.

Voor het bekleden van natte ruimtes zoals de badkamer of keuken kunnen groene gipsplaten worden gebruikt. Deze platen zijn redelijk vochtbestendig en u kunt hier gemakkelijk tegelwerk op toepassen zonder dat u last krijgt van waterschade of lekkage.

Gipsplaten zijn de verkrijgen in 9 mm en 12,5 mm dikte. Hoe dikker de plaat hoe langer de brandvertraging.

Kosten tussenmuur plaatsen

Wat is de gemiddelde prijs voor het laten plaatsen van tussenwanden? De kosten zijn geheel afhankelijk van de vloer, wanden waar de tussen muren geplaatst moeten worden en het soort materiaal wat u wenst te gaan gebruiken.

Als u een laminaat vloer heeft dan is het neerzetten een stuk lastiger dan op een betonvloer. Laminaat ligt los en zet uit of krimpt in. Een tussenwand bevestigen op laminaat is dus een stuk lastiger dan op een betonvloer die totaal geen werking heeft.

Ook de zijwanden zijn bepalend voor de kosten. Als de zijwanden al van gipsplaten zijn is het makkelijk de nieuwe tussenwand hieraan vast te koppelen. Zijn de zijwanden echter van steen of beton dan zal er flink geboord moeten worden wat meer tijd in beslag gaat nemen en zo ook duurder is.

Wilt u graag weten wat het kost een tussenwand te laten plaatsen op uw zolder of in uw badkamer of woonkamer? Vraag dan eens geheel vrijblijvend een prijsindicatie bij ons aan via ons offerte formulier.

Na het invullen van het offerte formulier zullen wij u binnen 2 werkdagen de kostenindicatie toesturen zodat u onze prijzen kunt vergelijken met die van een andere aanbieder.

Elektra plaatsenelektra plaatsen tussenwand

Uiteraard is het handig om meteen uw elektriciteit kabels en stopcontacten te laten aanleggen tussen uw nieuw gezetten muren.

Door elektra kabels te trekken en meteen te zorgen voor stopcontacten heeft u meteen de stroompunten waar u ze wilt. Ook het aanleggen van datakabel voor uw internet is een aanrader.

Voor het aanleggen van elektra in de scheidingswanden kunt u het beste een elektricien in huren. Vaak als de klus word aangenomen door een bouwbedrijf zal deze een erkende elektricien voor u inhuren zodat uw elektra veilig word aangelegd.

Snel een prijsindicatie?

Bespaar op uw nieuwe tussenwanden!

Wilt u een tussenwand laten plaatsen maar niet teveel betalen? Vraag dan direct online een vrijblijvende offerte aan en wij doen u zo snel mogelijk een aantrekkelijk voorstel.

Door onze kostenindicatie te vergelijken met die van een ander bouwbedrijf bespaart u wel tot 25% op de gemiddelde kosten voor uw nieuwe tussenwanden!

Verbouw-Gigant
Verbouw-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!