Sinds 1989

Plafond maken

Een nieuw strak plafond laten maken van gipsplaten met inbouwspots in de badkamer of woonkamer van uw nieuwbouw of oude woning is geen doorsnee doe-het-zelf klus.

Op deze pagina zullen wij u alles uitleggen over de kosten per m2, het vervangen, de mogelijkheden om een plafond te verlagen en de materiaalsoorten die gebruikt kunnen worden voor een compleet nieuw plafond aan te laten brengen.

Snel een prijsindicatie?

De mogelijkheden

Bij het vernieuwen van een bestaand plafond zijn er veel mogelijkheden. Denk hierbij aan een plafondverlaging, de materialen die gebruikt kunnen worden en de gewenste afwerking zoals stucwerk.

We zullen voor u de meest voorkomende plafonds even onder elkaar zetten zodat u weet wat er op de markt te verkrijgen is:

  • Plafond van aluminium ( vaak voor de badkamer )
  • plafond makenLamellen plafond
  • Schrootjes ( ouderwets )
  • Spanplafond ( kunststof )
  • Brandwerend plafond
  • Plafondpanelen

Door de verschillende bovenstaande mogelijkheden is de prijs per m2 die word berekend voor het aanbrengen van een nieuw plafond erg uiteenlopend. Een nieuw plafond van gipsplaten ( stucplaten ) is veel goedkoper dan een aluminium of spanplafond.

Ook is de vierkante meter prijs erg afhankelijk van het bestaande plafond. Is deze van beton dan is het nieuwe plafond laten maken en bevestigen een stuk lastiger dan een houten balken plafond.

Rachelwerk

Omdat de gipsplaten of plafondpanelen ergens aan bevestigd moeten worden word er een rasterwerk gemaakt. Dit frame van hout ook wel regelwerk of rachelwerk genoemd word gemaakt van tengels en 2 bij 3en ( balkjes ).

Door de juiste afstand van de tengels uit te meten kunnen de gipsplaten vast geschroefd worden met speciale gipsplaatschroeven. Ook de afstand van de schroeven is erg belangrijk.

Bij te weinig schroeven in de platen aan te brengen kan het nieuwe plafond naar beneden komen en losraken van het houten of aluminium rachelwerk.

Hout altijd 15 cm tussen elke schroef zodat u een stevige verbinding krijgt tussen het houten frame en de plafondplaten.

Verlaagd plafond

Een vals plafond of een plafondverlaging word in de meest gevallen toegepast bij oudere woningen. Omdat de oude plafond niet meer waterpas lopen kan er door middel van een hangend framewerk weer een nieuwe waterpas lijn worden aangehouden.

Maar hoe maak je nou een verlaagd plafond? We zullen u wat meer informatie hierover geven:

Een verlaagd plafond is simpelweg te maken door onder het bestaande plafond door te werken. U laat dus het oude plafond zitten en u hoeft deze niet te slopen.

Door aan de muren nieuwe waterpas balkjes te bevestigen heeft u al snel een begin van het nieuwe houten framewerk. U kunt door middel van klossen aan het oude plafond te schroeven steunen maken voor het nieuwe tengelwerk.

Als de overspanning namelijk groter is dan ongeveer een meter kunnen de tengels en het nieuwe hangende plafond gaan doorzakken. Omdat de meeste nieuwe plafonds van gipsplaten worden gemaakt met een afwerking van stucwerk komt er best wat gewicht aan te hangen.

De hoogte is geheel afhankelijk van de hoogte van het oude plafond. Heeft het oude plafond een hoogte van 2,80 dan moet u er rekening mee houden dat u ongeveer 10 tot 15 cm gaat zakken.

U kunt bij het laten verlagen van het plafond meteen denken om de afzuiging van uw keuken te integreren zodat deze netjes is weggewerkt. Dit heet ook wel een keuken koof maken.

Het elektra om de indirecte verlichting zoals plafondspots of led verlichting aan te brengen kan meteen worden voorbereid zodat u achteraf geen gaten meer hoeft te boren en het nieuwe plafond weer half moet slopen.

Plafond laten isoleren

Een oud of nieuw plafond laten isoleren in een nieuwbouw of bestaand huis is de oplossing als er op de bovenliggende etage geluidsoverlast wordt ervaren.

Door bijvoorbeeld voetstappen op parket of laminaat, hollende en gillende kinderen, geluidsapparatuur of muziekinstrumenten kan het erg vervelend wezen als u niet aan een plafondisolatie heeft gedacht.

Isolatie aanbrengen bij een nieuw plafond op bijvoorbeeld een zolderkamer direct onder het dak, kan ook thermisch voordelen bieden en de stookkosten beperken, maar ook het geluid van regen en hagel dempen.

Bij gebruik van speciale materialen zoals glaswol of steenwol kan ook het geluid in een grote ruimte worden gedempt.

Dit heet akoestische isolatie. Deze vorm van isolatie is niet alleen om het geluid binnenkamers te houden maar ook om echo’s te voorkomen.

Afhankelijk van uw ruimte waar akoestische isolatie toegepast nodig moet het plafond op de juiste manier geïsoleerd worden.

Wij kunnen u hierin adviseren en natuurlijk de isolatie uitvoeren als wij een nieuw plafond voor u maken.

Naast de akoestische isolatie hebben we natuurlijk ook nog de thermosisolatie. Dit is de isolatie die kamer op de juiste temperatuur houdt.

Wij isoleren met de verschillende beschikbare isolatiematerialen en uitvoeringen van deze materialen. Denk bijvoorbeeld aan tempex platen, xps platen, glaswol rollen, glaswol platen, steenwol en er zijn nog meer materialen beschikbaar.

Bij een hellend dak en dakisolatie aan de buitenzijde van het dak aanbrengen is er bijvoorbeeld een andere materiaal nodig dan wanneer er aan de binnenkant van een plafond wordt geïsoleerd.

Badkamer plafond

Een plafond vervangen in een natte ruimte zoals de badkamer of sommige toiletten hebben een hoop te verduren. Omdat er veel vocht vrijkomt kan er een schimmelvorming optreden een vaak is die op het plafond zichtbaar. Door het monteren van een goed afzuigsysteem in het plafond kan het vocht in de doucheruimte makkelijk afgevoerd worden en zal schimmel geen kans krijgen.

Wilt u meteen badkamerverlichting zoals spotjes laten aanbrengen in het verlaagde plafond dan zijn deze tijdens het maken meteen toe te passen.

Dit geld ook voor een douchekop in het plafond of een eventuele koof verlichting. Een plafond in de badkamer kan zowel afgewerkt worden met stucwerk maar er zijn ook mensen die voor kunststof schroten of een aluminium plafond kiezen omdat deze makkelijker schoon te maken zijn bij eventuele schimmel vorming.

Snel een prijsindicatie?

Plafond laten vernieuwen

Plafonds kunnen op erg veel manieren vernieuwd worden. Elk soort plafond heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Hieronder sommen we een aantal van de bekendste plafondsoorten op:

Al deze manieren om uw oude plafonds te voorzien van nieuwe hebben verschillende prijzen. De kosten van een nieuw plafond maken heeft u dus eigenlijk zelf in de hand.

Wilt u snel weten wat een nieuwe plafond laten maken kost? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan en ontvang binnen 24 uur de exacte kosten!

De Verbouw-Gigant is het juiste adres om dit voor u uit te voeren. Bij ons kunt u kiezen uit een keur aan mogelijkheden, of dit nu is voor een bedrijf of particulier is. We kunnen plafonds maken in alle denkbare ruimtes. Vaak werken we met een houten ophanging om de plafonds aan te bevestigen.

In sommige gevallen is het nodig om een stalen ophanging te maken voor het te maken plafond. Ook dat kunnen we realiseren omdat we nauw samen werken met de beste metaalwerkers in onze regio.

Onze gediplomeerde vakmensen die de opdracht uitvoeren, gaan nauwgezet te werk.  Met behulp van het modernste gereedschap zoals een laser waterpas wordt de exacte plaatsing bepaald. Het maken ervan doen wij uiteraard volgens de hoogste normen en standaarden.

Inbouwspots

Met inbouwspots voor het plafond creëert u een goede en functionele toevoeging: verlichting is belangrijk zowel voor de sfeer als voor het licht zelf.

Indirecte verlichting kan heel stijlvol worden gerealiseerd door inbouwspots in het plafond aan te brengen. Deze kunnen in diverse uitvoeringen en maten worden geplaatst.

Halogeenverlichting of LED verlichting, met of zonder dim mogelijkheid, met afstandbediening in te schakelen of met vaste schakelaar, de keuze is aan u.

Inbouwspots worden vaak tijdens een renovatie geplaatst, bijvoorbeeld in badkamers en keukens. De spots geven mooi gelijkmatig licht af in de gehele ruimte. Perfecte verlichting dus in de ruimte die u kiest

Naadloos plafond
verlaagd plafond

Een strak of geschuurd plafond is natuurlijk het mooiste wat er is. Door het nieuwe plafond te laten stucen zal deze geheel naadloos worden en is het gehele plafond oppervlakte een geheel.

Een stuclaag zorgt ervoor dat het gehele plafond kaarsrecht en glad word zodat deze makkelijk geschilderd kan worden met een latexverf in de door u gewenste kleur.

Afhankelijk van het type plafond dat u wilt laten maken is het eenvoudig af te werken. Wanneer we bijvoorbeeld met gipsplaten of stucplaten een plafond laat bevestigen of monteren is het het mooist om het vervolgens te laten stucen en daarna te spuiten.

Ook kunnen we natuurlijk een plafond van MDF maken. Dit kan niet gestuct worden en de naden van de platen zullen altijd in het zicht blijven, schilderen is wel mogelijk.

Kosten aanvragen

Wilt u weten wat het kost om uw woning te voorzien van nieuwe plafonds? Voor lichtpunten, luid speakers, of voor een betere geluidsisolatie? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan om binnen 24 uur het prijskaartje te ontvangen.

Door de kostprijs te vergelijken per vierkante meter met een andere aanbieder betaald u nooit te veel voor het laten aanbrengen van uw nieuwe plafond. Vergelijk onze prijzen en wij zullen u laten zien dat wij zeer voordelig zijn!!!

Kortom, wilt u een plafond laten maken, neem dan contact met ons op. U kunt altijd bij ons terecht voor advies over goedkoop bouwen. Ook verzorgen wij graag een volledig op maat gemaakte en vrijblijvende offerte voor u. Vraag deze direct aan en laat u verrassen door onze scherpe prijzen.

Verbouw-Gigant
Verbouw-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!