Badkamer renoveren

Als uw huidige oude badkamer in uw nieuwbouw of bestaande woning niet meer naar u wens is dan kunt u er over nadenken uw badkamer te laten verbouwen.

Bij een badkamerrenovatie komen er echter vele vragen op uw af die beantwoord moeten worden. Denk hierbij aan de kosten, de grote van de badkamer en de tijd die de verbouwing in beslag gaat nemen.

Wij kunnen dus al uw vragen omtrent het vernieuwen en installeren van uw nieuwe badkamer beantwoorden en kunnen bovendien deze klus perfect voor u uitvoeren tegen een scherpe kostprijs.

badkamer renovatie
Snel een prijsindicatie?

Badkamer laten verbouwen

Als u uw complete badkamer wilt laten verbouwen of u wilt deze laten verplaatsen naar een andere kamer dan komen er een hoop aspecten de hoek om kijken. Denk hierbij aan de nieuwe indeling maar ook wat voor sanitair uw wilt. Wilt u graag nieuwe wanden laten plaatsen, een verlaagd plafond laten aanbrengen of een bad laten plaatsen met een grote inloop douche? Dan zullen er verschillende aanpassingen gedaan moeten worden om de nieuwe badkamer te installeren.

We zullen voor u de belangrijkste punten van een badkamerverbouwing is onder elkaar zetten:

 • Hoe kan ik me badkamer het beste indelen?
 • Wilt u een bad of een inloopdouche laten plaatsen?
 • Waar kan ik het beste badkamer ideeën opdoen?
 • Hoe ventileer ik me badkamer het beste?
 • Wilt u vloerverwarming laten aanleggen?
 • Word de badkamer naar een andere kamer verplaatst?
 • Wat zijn de kosten van het renoveren?

Zoals u ziet zijn dit een van de belangrijkste vragen bij het laten opknappen van uw oude badkamer. Wilt u graag snel weten wat de gemiddelde kosten zijn? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan en binnen 24 uur zorgen wij ervoor dat u de juiste berekening heeft zodat u exact weet waar u aan toe bent.

Hoe lang duurt een badkamer laten opknappen?

Voordat er verbouwd kan worden zal het nodig zijn de huidige badkamer te slopen. Het slopen neemt doorgaans twee dagen in beslag. Natuurlijk is deze tijd afhankelijk van het formaat van de badkamer en van de zaken die eruit gesloopt moeten worden; het verwijderen van oude tegels is bijvoorbeeld een behoorlijk arbeidsintensieve klus.

Na het slopen zal de nieuwe badkamer geïnstalleerd moeten worden. Ook hier is het vermaak in zijn de wensen van de opdrachtgever bepalen voor de tijdsduur van de installatie. Wilt u een bad laten plaatsen en uw wc of douche naar een andere plek verhuizen dan zal er meer tijd nodig zijn dit te realiseren.

Zo kan een nieuwe badkamer aanleggen een week maar ook een aantal weken in beslag nemen.

Badkamerrenovatie tips

Bij een badkamer laten renoveren komt er nog een hoop kijken. Zo moet het leidingwerk worden aangepast en zullen aan en afvoeren misschien wel op een heel andere plek moeten worden geïnstalleerd. Hieronder geven wij u enkele praktische tips en overwegingen waar u rekening mee moet/kunt houden betreft het aanpassen van badkamers:

 1. Zorg voor een uitstekende ventilatie, zeker bij een badkamer zonder ramen is dit essentieel.
 2. Zorg ervoor dat al het leidingwerk goed wordt aangelegd, niets is zo vervelend als een lekkende leidingen die weggewerkt zijn.
 3. Kies voor sanitair met een langere levensduur, Een nieuwe badkamer is al duur genoeg. Deze dienst zo lang mogelijk mee te gaan.
 4. Zorg voor een praktische indeling.
 5. Hergebruik de goede materialen. Wanneer bijvoorbeeld de vloertegels nog goed zijn en u deze nog mooi vindt kunt u deze simpelweg weer gebruiken in de nieuwe badkamer.
 6. Voor indien mogelijk de sloopwerkzaamheden zelf uit. Dit kan aanzienlijk besparen op de verbouw kosten.

Deze checklist is slechts een handvat. Wellicht zijn er in situaties nog meer zaken waar u vooraf over dienst na te denken.

Kosten in kaart brengen

Uiteraard komen er een prijskaartje bij kijken als u uw badkamer compleet laat renoveren. En geen enkele badkamer renovatie kost precies hetzelfde. De prijs wordt bepaald door de keuze van de materialen in het formaat van de badkamer. Zo zijn er kleine badkamers van 4 m2 maar ook grote badkamers van wel 15 m2. De vloeroppervlakte is eigenlijk prijsbepalend.

Voor een duidelijke prijs voor de renovatie kunt u het best een offerte aanvragen bij een erkend installatiebedrijf zoals de Verbouw Gigant. Uiteraard kunt u aangeven wat uw budget is zodat wij daar rekening mee kunnen houden.

Om toch enigszins duidelijkheid te scheppen in de kosten van het laten opknappen vindt u hieronder een tabel met verschillende prijzen.

WatPrijs (inclusief installatie)Prijs wordt bepaald door
Complete badkamer verbouwen (10 m2)€3000 – €15000Afwerkingsniveau en keuze sanitair
Ligbad laten plaatsen€850 – €3000Basis of luxe uitvoering
Douche / inloopdouche€500 – €2200Cabine of inloop
Hangend toilet€400 – €1200Mate van luxe
Wastafel€400 – €900Soort wastafel
Thermostaatkraan€100 – €300Luxe of basiskraan
Betegelen vloer en wanden€800 – €1800Soort tegels

Voordelig laten renoveren

Als u de keuze maakt om uw badkamer goedkoop te laten renoveren dan kan de installateur er voor zorgen dat u op het nieuwe sanitair flink wat korting krijgt. Bouwbedrijf de Verbouw-Gigant koopt namelijk groot in zodat u de laagste prijs betaald voor uw nieuwe sanitair in uw badkamer. Daarnaast hebben we nog tal van tips en mogelijkheden om te besparen op de complete badkamer verbouwing. Denk bijvoorbeeld aan::

 • Zelf het sloopwerk uitvoeren.
 • Afvoeren van het puin.
 • Ontwerp aanleveren.

Een complete renovatie

In de meeste gevallen kiezen klanten ervoor om de complete badkamer te laten vernieuwen. In het geval van een complete renovatie maken wij vooraf altijd een berekening hoeveel de kleine of grote badkamer gaat kosten. U heeft vooraf altijd duidelijkheid over het complete prijskaartje.

Wij raden u altijd aan om bij meerdere badkamerspecialisten een offerte aan te vragen. Op deze manier kunt u zien waar u het voordeligste uit bent en betaald u nooit teveel.

BTW

Het BTW percentage dat betaald moet worden over het aanleggen van een badkamer is bij een woning die ouder is dan 2 jaar 6%. Bij nieuwbouwwoningen word helaas 21% berekend . Dit geldt voor zowel de materialen als voor de arbeid.

badkamer laten opknappen

Wat is belangrijk bij de renovatie?

Hier zetten wij even wat belangrijke punten voor een badkamerrenovatie op een rij. Zodat u weet wat u te wachten staat voordat u begint met het vernieuwen:

 • De oude badkamer die u wilt laten renoveren blijft deze wel of niet in dezelfde ruimte?
 • Moet de gehele badkamer gerenoveerd worden of alleen een gedeelte hiervan?
 • Kunt u een tijdje zonder uw badkamer of moet er een nood badkamer gehuurd worden? Je moet natuurlijk wel ergens kunnen wassen tijdens de verbouwing.
 • Waar gaat uw nieuwe sanitair kopen of heeft u dit al?
 • Gaat u de verbouwing deels zelf doen of laat u dit uitvoeren?
 • Wilt u de badkamer boven of beneden laten maken?
Snel een prijsindicatie?

Het budget

complete-badkamer-renovatie

Wij zijn u van dienst als het gaat om een simpele douche of zelfs wanneer het om een complete wellness beleving gaat. Bij het laten renoveren van een oude badkamer is er voor ieder budget wat wils.

Wij als erkend bouwbedrijf zullen ook alle creatieve oplossingen aandragen om binnen uw budget te blijven. Wij weten waar we goedkope materialen kunnen inkopen om zo voordelig mogelijk de badkamer te vernieuwen in uw woning.

Om echt binnen uw budget te blijven kunnen we u zelfs vragen om met kleine hand en spandiensten te helpen. Dat bespaart flink op de kosten van de arbeid, en zo is het dus mogelijk om de nieuwe badkamer zo te maken als u in gedachten heeft.

Van accessoires tot sanitair, van tegelwerk tot meubels, en van verlichting tot verwarming. Bouwbedrijf de Verbouw-Gigant uit Amsterdam heeft ruime ervaring en de juiste vakmensen voor een uitstekend resultaat.

Berekening per m2

Omdat het van groot belang is dat u van te voren de kostprijs achterhaalt is een belangrijk aspect hoe veel vierkante meter uw nieuwe badkamer gaat worden. De meeste badkamers die verbouwd worden hebben een gemiddelde vloeroppervlakte van:

 • 4 m2
 • 5 m2
 • 6 m2

Maar zo zijn er ook uitzonderingen zoals badkamers van wel 8 m2 tot aan wel 15 m2. Hoe groter uw badkamer is hoe meer materiaal er nodig is om deze op te laten knappen. De algemene berekening van de badkamer zal hoger oplopen naarmate de vloeroppervlakte boven de 6 vierkante meter is.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Als u wilt weten wat de exacte kosten zijn voor het laten renoveren van uw oude badkamer kunt u gemakkelijk een vrijblijvende prijs aanvragen. Geeft u in de offerte duidelijk aan wat er precies moet gebeuren tijdens de verbouwing van de natte ruimte.

Ook de huidige situatie is voor ons van belang bij het berekenen van de kostprijs. Denk bijvoorbeeld aan de vloeroppervlakte van de badkamer en het feit of wij de sloopwerkzaamheden moeten uitvoeren.

Ook kunt u uw budget aangeven in vrijblijvende offerte aanvraag. Wij zullen dan rekening houden met het budget en proberen een passende oplossing te vinden naar uw wens. Nadat u de het offerteformulier verzonden heeft zullen wij binnen 24 uur contact met u opnemen om al uw vragen te beantwoorden.

Verbouw-Gigant
Verbouw-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!