Sinds 1989

Dakkapel op maat laten maken

Een dakkapel plaatsen en laten maken op maat is altijd een uitdagende klus.

Op deze pagina zullen we u alle informatie verstrekken over het plaatsen van een dakkapel op uw dak en de kosten die dit met zich mee kan brengen.

Natuurlijk is een dakkapel niet echt heel goedkoop maar in onze ogen hoeft een dakkapel laten plaatsen ook niet duur te wezen.

De gemiddelde prijzen van dakkapellen variëren ook enorm.

Daarom vinden wij dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteits verhouding. Leest u hier alle prijsinformatie die u van te voren moet weten voordat u een nieuw dakkapel aanschaft op uw dak.

De meeste vragen die gesteld worden over dakkapellen gaan 80% over de kostprijs. Denkt u hierbij aan vragen zoals:

  • Wat zijn de kosten?
  • Hoe duur is een dakkapel?
  • Wat zijn normale prijzen?
  • Kost een dakkapel veel?
dakkapel-plaatsen
Nieuw dakkapel

Wat kost een dakkapel op maat?

De prijs van het laten plaatsen van een dakkapel op uw schuine dak of dakterras is afhankelijk van welk type dakkapel u kiest.

We zullen de meest gekozen dakkapellen voor u met de verschillende prijzen op een rijtje zetten:

Soort dakkapelGemiddelde kostprijs
Prefab dakkapel laten plaatsen € 3900,-
Kunststof dakkapel laten plaatsen € 5800,-
Hardhouten dakkapel laten plaatsen € 6400,-

Nu u een indicatie heeft is het misschien voor u wel van groot belang dat u een exacte prijsindicatie wilt ontvangen.

Vraag bij de bouwbedrijf Verbouw-Gigant geheel vrijblijvend uw offerte aan en ontdek onze lage prijzen!

Dakkapel plaatsen is een precieze klus

Het laten maken van een dakkapel is een, maar het plaatsen van een dakkapel is een nauwkeurige klus. Het is belangrijk dat de dakconstructie van het huis op de juiste manier word aangepast zodat het dakkapel goed aansluit op uw dak.

Als u zelf een dakkapel wilt gaan plaatsen laat u zich dan van te voren goed informeren hoe u dit het beste kan doen. We zullen u vast een stappenplan laten zien wat de juiste werkwijze is voor het monteren van uw dakkapel als u dit zelf wilt gaan doen:

Het doe-het-zelf stappenplan

Voor het zelf plaatsen van uw dakkapel kunt u het onderstaande doe-het-zelf stappenplan gebruiken.

  • Daksparing gat maken: U moet uiteraard beginnen bij het maken van een gat in het dak zogenoemd de daksparing. Meet de constructie goed in zodat u de juiste breedte van uw dakpannen kan verwijderen. Op deze manier zorgt u ervoor dat dat uw pannen goed aansluiten op de zijwanden en krijgt u geen lekkage. Als u de horizontale liggende balk gaat verwijderen ook wel gording genoemd zorg er dan voor dat de bovenliggende balken ( gordingen ) verbonden worden met de verticale balken ( slapers ).
  • Dragende constructie: Nu moet u een draagconstructie maken. U kunt deze zelf van hout skelet in elkaar zetten maar er is ook een keuze om prefab losse onderdelen hiervoor aan te schaffen. Het is belangrijk dat de constructie met hoekgrijpankers wordt verbonden aan de balken van het dak. Bij het maken van een draagconstructie hoort ook het plaatsen van het kozijn wat u in uw dakkapel wilt hebben.
  • Buitenkant aftimmeren: Nu u klaar bent met het maken van de draagconstructie kunt u de buitenzijde afwerken. Let op het weer en doe dit zo snel mogelijk voordat u lekkage krijgt. Op het dak is het belangrijk dat u een dampwerdende folie gebruikt. Als u de dakbedekking op een afschot van 2 mm tot 3 mm gelegd heeft kunt u verder met de binnenkant af te werken.
  • Binnenzijde Aftimmeren: Er zijn verschillende mogelijkheden voor het aftimmeren van de binnenkant. U kunt kiezen voor isolatie met gipsplaten die naderhand worden voorzien van stucwerk. Maar hout of kunststof word tegenwoordig ook veel gebruikt. Vergeet niet het maken van uw vensterbank en het plaatsen van uw knieschotten die ook onder het aftimmeren van de binnenkant van uw dakkapel vallen. Ook kunnen we (delen van) de dakkapel afwerken met mooie lambrisering.

Dakkapel op maat laten maken

Bij de Verbouw-Gigant.nl kunnen wij elk soort dakkapel afleveren geheel naar uw wensen. De mogelijkheden zijn variërend en eindeloos.

Wilt u een dakkapel met een pannendak erop of kiest u liever voor een kunststof dakkapel waar u geen onderhoud aan heeft?

Een dakkapel kan ook nog eens geplaatst worden op een schuin dak maar ook op een recht dak is het toepassen van dakkapellen mogelijk. Ook grote en kleine afmetingen worden afgestemd op uw oorspronkelijke dak.

Wilt u graag vrijblijvend de prijzen ontvangen dan kan dit! Vraag gratis een offerte aan en wij sturen u een prijsindicatie snel tegemoet.

dakkapel-op-maat
Compleet nieuw dakkapel

Extra ruimte creëren

Een ruimte die vaak vergeten wordt en vooral wordt gebruikt voor het opslaan van spullen die niet zo vaak nodig zijn. Heeft u er weleens aan gedacht om bijvoorbeeld onder de schuine wanden opberg mogelijkheden te timmeren zodat alles netjes uit het zicht opgeruimd kan worden.

U zult zich verbazen over de ruimte die u hiermee creëert met het maken van een dakkapel. Als de spullen een plek hebben gekregen kunt u van de zolder wellicht een volwaardige studeer-, hobby-, of slaapkamer (laten) maken.

Voor een permanent gebruik van de zolder is het uiteraard prettig als er licht in de duisternis komt. En dat kunt u bereiken met een dakkapel als u de zolder wilt gaan opknappen.

Wanneer u bij een schuin dak meer ruimte wilt creëren, kunnen wij een dakkapel op maat maken. Op deze manier onderbreekt u het schuin aflopende dak.

Met een dergelijke oplossing vergroot u de beloopbare ruimte en haalt u licht in huis. Ruimte om bijvoorbeeld een bureau of een kast te plaatsen. De Verbouw-Gigant kan iedere kapel op maat maken.

Klein of groot dakkapel?

Of u nu op zoek bent naar een kleine dakkapel of een grote over de gehele lengte of breedte van de kamer, alles behoort tot de mogelijkheden.

Onze vakkundige specialisten plaatsen precies de uitvoering die u wenst waarbij u zelf kunt kiezen uit verschillende ontwerpen en kleuren.

Uiteraard zorgen wij ervoor dat hij in de stijl van uw huis past. Wij kunnen kant en klare exemplaren  leveren of speciaal voor u een unieke dakkapel maken.

dakkapel-op-maat
Dakkapel op maat

Bouwbedrijf inschakelen

Bouwbedrijf de Verbouw-Gigant kan u helpen met diverse soorten van verbouwingen. Ons bouwbedrijf kan erop vertrouwen dat iedere bouwer precies weet hoe hij een project aan dient te pakken.

Een buiten verbouwing die wij vaak uitvoeren is een deur op maat maken, veel mensen hebben bijvoorbeeld last van scheve deur kozijnen doordat de woning heeft “gewerkt” de afgelopen jaren. Voor deze kozijnen kunnen wij gewoon deuren maken op maat.

Van een dakraam plaatsen tot aan kozijnen op maat maken, onze allround timmerman hebben al dit soort werkzaamheden al vaak uitgevoerd.

De ervaring zorgt ervoor dat er sneller wordt gewerkt. Dit betekent voor u een direct prijsvoordeel, want het aantal uren loopt terug en dat ziet u terug in uw factuur.

Bespaar op de kosten!

Heeft u een zolder of een kamer waarbij de ruimte wordt beperkt door een schuin aflopend dak en wilt u meer weten over de mogelijkheden van het laten plaatsen van een dakkapel?

Neem dan contact met ons op. Wij geven u graag meer informatie over onze dakkapellen en kunnen u precies vertellen welke dakkapel wel en niet bij uw huis, uw budget en uw wensen past.

Indien u graag wilt weten wat het in uw situatie kost, dan kunt u direct een vrijblijvende offerte aanvragen via deze site.

Wij garanderen u naast een prachtige kapel ook zeer scherpe prijzen en een goedkope verbouwing.

Verbouw-Gigant
Verbouw-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!