Sinds 1989

Onderhoud woning

Uw huis is niet alleen een plek om te wonen, het is een investering in uw toekomst en uw welzijn. Om ervoor te zorgen dat uw huis zijn waarde behoudt en een veilige, comfortabele omgeving biedt voor u en uw gezin, is regelmatig huis onderhoud van essentieel belang. Of u nu een doorgewinterde huiseigenaar bent of net de sleutels van uw eerste woning hebt ontvangen, het begrijpen en aanpakken van huis onderhoud, huis verduurzamen of achterstallig onderhoud is een verstandige stap.

Wij, van de Verbouw-Gigant, helpen u graag met het huis onderhoud of uw huis verduurzamen. Of het nu gaat om verlichting, verduurzaming, vloeronderhoud of onderhoud van woningen, wij zijn er voor u.

Huis verduurzamen

Een huis verduurzamen is een belangrijke stap in de richting van een milieuvriendelijkere en energiezuinigere toekomst, dit kan bijvoorbeeld tijdens een woning onderhoud. De gasprijzen worden als maar hoger en hoger waardoor veel mensen kiezen om het huis te verduurzamen. Maar waarom zou u uw kiezen voor verduurzamen huis? Hier zijn verschillende redenen voor te verzinnen. De redenen die het meeste voorkomen bij onze klanten zijn: energie efficiënt en comfort. Het huis verduurzamen resulteert namelijk in een verlaagde energierekening en zorgt dus voor een goed geïsoleerd huis. Hierdoor heeft u geen last meer van een koude toch in uw huis en kunt u in genieten van de warmte door het hele huis.

Het huis verduurzamen is echter wel een grotere kostenpost. Zo kan het vervangen van uw ramen van enkel glas naar HR++ glas al snel oplopen tot een bedrag van €4.000,-. Ook het laten leggen van zonnepanelen kan een flinke greep doen in uw portemonnee. Maar het laten leggen van zonnepanelen, vervangen van uw glas of het isoleren van uw huis levert uiteindelijk alleen maar geld op.

Een ander veel voorkomende en voordelige isolatiemanier is spouwmuurisolatie. Bij spouwmuurisolatie wordt er een isolatiemateriaal in de spouw gespoten. De spouw is de ruimte tussen de buitengevel en de binnenmuur. De spouw zorgt ervoor dat vochtdoorslag van buiten naar binnen wordt voorkomen. Dit is alleen niet mogelijk bij elk huis. Huizen met enkel stenen muren kunnen ook isoleren maar moeten dan eerst een voorzetwand laten plaatsen.

Wat kost spouwmuurisolatie?

WoningtypeOppervlakteGemiddelde prijs (incl. btw)Teruggave subsidie
Tussenwoning65 m2€800 – €1100€310
Hoekwoning80 m2€1500 – €2200€700
2-onder-1 kap105 m2€1600 – €2500€720
Vrijstaande woning160 m2€2500 – €4000€1000

Wat zijn de kosten en wat levert een huis verduurzamen op?

Er zijn verschillende verduurzamingsmanier mogelijk. Zo kunt u kiezen voor een dakisolatie, hr++ of triple glas of zonnepanelen laten leggen.

Soort dakKostenGemiddelde ontvangsten subsidie
Schuin dak€4.000,- tot €7.100,-€1.500
Plat dak€4.000,- tot €10.500€1.400
zonnepanelen laten leggen

Vloer en muur onderhoud

Hoewel veel van de onderstaande onderhoudstaken als doe-het-zelf project gezien kunnen worden is het inschakelen van een professioneel bouwbedrijf zeker geen slecht idee. Er wordt op die manier namelijk gezorgd voor hoogwaardige resultaten. Maar het belangrijkste is dat op deze manier eventueel onderliggende problemen gezien worden voordat deze problemen erger worden.

Jouke heeft in de afgelopen jaren namelijk veel van dit soort ervaringen gehad. Doe-het-zelf klussen die uiteindelijk leidde tot een enorme klus die een paar jaar later uitgevoerd moet worden doordat de onderliggende problemen over het hoofd werden gezien. De meest voorkomende problemen komen voor bij de vloeren en wanden.

Vloeronderhoud

Er zijn verschillende soorten vloeren en er zullen altijd weer nieuwe vloeren bijkomen. Maar, een pvc vloer laten onderhouden, een houten vloer laten onderhouden of een natuursteen vloer laten onderhouden, het komt allemaal uiteindelijk op hetzelfde neer. Het moet eens per vijf jaar gebeuren. Dit is bevorderlijk voor de vloer, de hygiëne en voor het voorkomen van onderliggende problemen. Er zijn verschillende manieren om een vloer te onderhouden. De meest voorkomende manier is het schoonmaken met lauw water of het stomen van de vloer. Hou er echter rekening mee dat de vloer nooit nat achter gelaten mag worden. Uiteindelijk is het ook mogelijk om bepaalde vloeren te schuren en te verven. Dit zorgt voor een mooi resultaat en brengt waarde aan uw woning. De kosten voor het verven van een vloer liggen rond de €23,- tot €33,- per m2.

Wandafwerking

Een kwalitatief goede wandafwerking biedt direct bescherming aan uw meuren. Wandafwerking omvat alles wat te maken heeft met de buitenste laag van uw muren. Voorbeeld hiervan zijn schilderwerken, behangen en andere decoratieve wandtechnieken. De meest voorkomende problemen ontstaan bij een verkeerde wandafwerking of vloeronderhoud.

Binnenschilderwerk is één van de meest voorkomende wandafwerking. Het biedt namelijk de mogelijkheid om kleur, stijl en textuur aan uw kamers toe te voegen. Het regelmatig schilderen van uw binnenruimte helpt om de muren schoon te houden en biedt bescherming tegen slijtage en schade. Jouke heeft vanwege zijn ervaring in het binnenschilderwerk genoeg kennis op gedaan om u ter informeren en om eventueel uw binnenschilderwerk te laten uitbesteden.

binnenschilderwerk

Behangen is de laatste tijd een minder populaire optie onder de jongeren. Voor oudere is behangen vaak één van de enige opties. Bij het aanbrengen van behang is er aandacht voor details vereist. U wilt namelijk niet dat er scheuren in het behang of luchtbellen in het behang komen. Ons advies is om grote oppervlakte te laten behangen door één van onze specialisten. Gaat het om een klein oppervlakte kunt u het uiteraard ook zelf proberen.

Hoe moet je zelf behangen?

Benodigde tijd: 3 uren.

 1. Voorbereiding

  Een schone, gladde en droge muur zijn belangrijk voordat u begint. Vul eventuele gaten op met plamuur en schuur de ruwe plekken weg. Op deze manier heeft u een mooie egale ondergrond.

 2. Meten en snijden

  Meet de te behangen muur op en laat een extra marge aan de bovenkant en aan de onderkant. Dit voorkomt het probleem dat het behang te kort is en zorgt voor een nette afwerking.

 3. Lijmen en aanbrengen

  Breng behanglijm aan op de wand met een lijmroller. Begin in het midden van de muur en werk vanaf daar naar buiten toe. Plak daarna het behang tegen de muur en ga het behang na met een behangborstel. Hiermee verwijderd u de luchtbellen en rimpels.

 4. Afwerking

  Bij stap twee heeft u een extra marge gehanteerd voor het plakken van het behang. Verwijder dit nu door het gebruik van een liniaal en een scherp mes. Mocht u gebruik maken van patroonbehang, zorg er dan voor dat het patroon overeenkomt per strook.

Wat kost laten behangen en wat kost binnenschilderwerk?

BehangwerkPrijs per m2/uur
Ondergrond stucwerk behangklaar€10,-
Materiaal€4,- per m2
Kostprijs behanger excl. materiaal€3,50 per m2
Uurloon behanger incl. materiaal€18,- tot €38,- per uur
Type schilderwerkKosten schilderwerk
Muren€14,- per m2
Plafond€19,- per m2
Raam- en deurkozijnen€6,50 per meter
Trappen€20,- per trede
Vloer €23,- tot €33,- per m2
binnenschilderwerk

Verlichting en andere elektra

Ook voor verlichting en elektra tijdens bijvoorbeeld uw onderhoud woning bent u bij ons aan het goede adres. Vooral elektra in een jaren 30 woning is vaak aan controle of zelfs vervangen toe. De elektra ligt vaak kriskras door elkaar heen en dit verhoogt het risico op storingen of zelfs brandgevaar. Wij kunnen vanaf de goedkopenkast uw elektradraden opnieuw trekken en aansluiten vanaf de groepenkast aan de lichtpunten.

Bij het aanleggen van elektra of upgraden van elektra is het een overweging waard om de duurzame kant op te gaan. Voorbeelden hiervan zijn Ledverlichting en programmeerbare thermostaten. Naast duurzaamheid is led verlichting ook nog goedkoper. Vaak gaat ledverlichting zo’n 15.000 branduren mee terwijl een gloeilamp amper de 1.000 branduren haalt.

Vastgoedonderhoud

Vastgoedonderhoud omvat een uitgebreide reeks werkzaamheden, zowel binnen als buiten een gebouw of woning. Bij ons wordt vastgoedonderhoud beoordeeld door ervaren bouwkundige professionals, die gebruikmaken van de NEN 2767 conditiemeting. Deze methode beoordeelt verschillende aspecten, waaronder de staat van het schilderwerk, isolatie, voegwerk en dakbedekking. Gebaseerd op deze beoordelingen stellen wij een grondig advies op, dat we in detail bespreken met onze opdrachtgevers.

Om verslechtering in het vastgoedonderhoud te voorkomen, stellen wij een MeerJarenOnderhoudsPlan (MJOP) op, samen met een bijbehorende onderhoudsbegroting. Dit plan overleggen we met de opdrachtgever waardoor onverwachte kosten voorkomen worden.

Zo voorzien wij van vastgoedonderhoud bij al onze vestigingen, bent u op zoek naar vastgoedonderhoud in Almere, vastgoedonderhoud in Amsterdam, vastgoedonderhoud in Rotterdam of vastgoedonderhoud ergens anders in Nederland? Wij of één van onze partners staan gegarandeerd voor u klaar!

De kosten voor vastgoedbeheer zijn lastig te bepalen op afstand. De kosten voor vastgoedbeheer variëren van grote van de woning of woningcomplex tot de frequentie van vastgoedonderhoud. De kosten variëren vaak tussen de 5% en 11% van de maandelijkse huur.

Onderhoud VVE

Iedere VVE heeft de verplichting om een ‘potje’ te hebben voor toekomstig onderhoud. Veel VVE’s maken dan ook gebruik van een MeerJarenOnderhoudsPlan (MJOP). Een MJOP is een overzichtelijke manier om de kosten van onderhoud in uw woningcomplex te verspreiden. Het woning onderhoud wat voortkomt vanuit deze MJOP zijn werkzaamheden waar de Verbouw-Gigant al veel ervaring mee heeft. Hierbij moet u denken aan:

 • Gevelonderhoud
 • Schoonmaken van dakgoten
 • Woning onderhoud aan het dak
 • Woning onderhoud aan kozijnen
 • Elektra onderhoud
 • Verduurzaming van het gebouw

Een groot voordeel van een MJOP is het inzicht in de onderhoudskosten op korte en lange termijn. Wanneer u deze overlegt met uw partner voor het onderhoud van de VVE komt u niet voor onverwachte uitgave te staan en behoudt u een buffer voor onverwachte gebeurtenissen.

Onderhoud VVE
Verbouw-Gigant
Verbouw-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!