Sinds 1989

Garage bouwen kosten

U overweegt al jaren een nieuwe garage te laten bouwen aan uw huis? En na de afgelopen (lange) winter heeft u de knoop maar eens doorgehakt?

Een schuur of garage aan uw bestaande woning zorgt voor extra bergruimte en geeft uw huis ook nog eens een meerwaarde.

Leest u op deze pagina alles over het bouwen en verbouwen van een garage en de gemiddelde kosten per m² of per m³.

Garage verbouwen
Garage verbouwen

Kosten

Voor het laten bouwen van een garage aan uw nieuwbouw of bestaande huis zit natuurlijk een prijskaartje. Maar wat zijn de exacte kosten voor een verbouwing en bijvoorbeeld prefab, houten of stenen exemplaar?

We zullen u eerst de gemiddeld prijzen laten zien van een standaard stenen garage van 6 x 3 meter:

Garage / Schuur lengte breedte dakprijsper m²
Kaal opleveren63plat€ 9.200 € 511,-
Klein deel afgewerkt63plat€ 10.000 € 555,-
CV/ En stucen63plat€ 14.000 € 777,-
Kaal opleveren63punt€ 13.000 € 722,-
Klein deel afgewerk63punt€ 14.500 € 805,-
CV/ En stucen63punt€ 18.000 € 1000,-

Nu u een inzicht heeft in de gemiddelde kosten van het laten bouwen van een enkele garage zou u ook misschien de prijs van een dubbele garage willen achterhalen?

Dit kan eenvoudig en snel door een vrijblijvende offerte aan te vragen. Na het aanvragen van een offerte zullen wij u binnen 2 werkdagen een prijsindicatie toesturen zodat u exact weet waar u aan toe bent.

Aan huis

Het mooiste is toch als u een doorloop heeft van de garage naar uw huis. Het is gemakkelijk om uw auto te parkeren in de garage en zo weer tussendoor naar uw woning kunt lopen.

Een schuur aan uw woning kan ook gemakkelijk zijn voor meer bergruimte. Denk hierbij aan het plaatsen van een extra koelkast of vriezer.

De meeste mensen kiezen tegenwoordig bij het laten bouwen van een garage aan huis meteen voor een verdieping boven op de garage.

Door het plaatsen van een verdieping kan er makkelijke een extra kamer worden gecreëerd en heeft u nog meer extra ruimte te benutten dan dat u alleen maar een enkele of dubbele garage laat bouwen.

De waarde van uw huidige woning zal ook flink stijgen als u bij een eventuele verkoop van uw huis een garage heeft met extra m².

Aanbouwen

Het verkrijgen van een vergunning voor een garage aanbouw is vrij simpel te verkrijgen.

Omdat de gevel en het aanblik van uw woning niet echt verandert word bij een nieuwe garage bouwen zal de gemeente hiervoor niet zo moeilijk doen.

Uiteraard moet u wel een stukje grond overhebben om überhaupt te kunnen bouwen!

Wij adviseren onze toekomstige klanten goed na te denken over de functie van de toekomstige garage.

Is deze enkel en alleen bedoeld voor het stallen van uw auto, of zijn er andere zaken waar uw belangstelling naar uitgaan zoals bijvoorbeeld ruimte voor een werkbank of het opslaan van kampeerspullen.

Door vooraf goed na te denken over de functie van een garage kunt u ook beter bepalen wat uw wensen qua bouwen zijn.

Wel of geen isolatie, een vloer die goed schoon te maken is, een op afstand bedienbare garagedeur … alles is mogelijk.

Garage maken

Het bouwen van een garage gaat voornamelijk stapsgewijs. Men begint met het maken van een goede fundering met of zonder heipalen.

Vaak word er alleen maar een gewapende betonplaat gestort afhankelijk van het gewicht van de schuur. Het laatste wat u wilt is natuurlijk dat u garage of schuur in de loop van de tijd gaat verzakken.

Vaak word na het maken van de nieuwe fundering de betonnen vloer gestort. Er moet gezorgd worden dat bij het storten van het beton eerst zand en plastic wordt gebruikt.

Word dit niet gedaan dan kan al het vocht van het beton de grond intrekken en is het beton te snel uitgedroogd.

Nu de betonplaat ligt kunnen de muren gemetseld worden. Metsel is nodig om de te bouwen garage vorm te geven en de stenen muren zijn de draagconstructie voor het dak van de garage.

Stenen zijn de meest gebruikelijkste vorm voor het bouwen van de muren van de garage of schuur maar hout wil ook nog wel eens gebruikt worden net zoals de kozijnen en de dakconstructie.

Extra verdieping op de garage

Kiest u voor een garage of schuur dan is de keuze voor een extra etage op uw garage ook aanwezig. Door de juiste kap op de garage te laten plaatsen is er altijd ruimte voor een vliering of een extra kamer.

Een extra verdieping word ook veel geplaatst bij een vrijstaande garage als gastenverblijf.

U kunt wel bedenken dat bij het laten bouwen van een dubbele garage de bovenverdieping vrij groot zal worden en deze u wel tot twee extra kamer kan leiden.

Of u nu kiest voor een kleine of grote garage een extra verdieping is nooit verkeerd!

De meeste mensen denken dat het laten bouwen van een schuur ontzettend veel geld kost. We hebben net beschreven dat u het grotendeels zelf in de hand heeft.

Uw woning zal uiteraard in waarde stijgen als de garage gebouwd is en dat is bij eventuele verkoop in de toekomst een prettige wetenschap.

Offerte om te besparen!

Wilt u graag weten wat het kost om een nieuwe garage te laten bouwen aan uw woning? Dan kunt u nu geheel vrijblijvend het algemene kostenplaatje aanvragen via ons offerteformulier.

Door het aanvragen van een offerte kunt u alle prijzen van verschillende bouwbedrijven vergelijken en bent u altijd goedkoper uit dan u denkt.

Beschrijf duidelijk wat u wensen zijn zodat wij de juiste prijsindicatie kunnen berekenen.

Na verzending beschikt u over maximaal 2 werkdagen over een kostenindicatie. Wij adviseren u bij meerdere bouwbedrijven offerte aan te vragen.

U kunt dan een vergelijking maken op kosten, condities en voorwaarden.

Uiteraard hopen wij dat u ons de opdracht gunt. Wij hopen u eerdaags als nieuwe klant bij ons bedrijf te mogen begroeten. Graag tot ziens bij de Verbouw-Gigant.

Verbouw-Gigant
Verbouw-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!