Sinds 1989

Kosten nieuwe trap

Eén van de eerste dingen die men ziet, na binnenkomst in uw woning, is doorgaans de hal met de trap.

Uiteraard wilt u dat die er perfect uitziet. Met een mooie nieuwe trap, die aansluit bij uw smaak en woonwensen, wordt de hal een eyecatcher.

Ook benieuwd naar onze kosten voor uw nieuwe trap? Of wilt u uw bestaande trap vervangen? De Verbouw-Gigant heeft voor u alle prijzen en keuze mogelijkheden op een rij gezet.

Nieuwe open trap met draai erin
Nieuwe open trap met draai

Wat kost een nieuwe trap?

De kosten voor een nieuwe trap zijn gemiddeld tussen de € 1.650,- en € 3.100, en is geheel afhankelijk van uw wensen en voorkeur.

Maakt u een keus voor een rechte trap, of gaan uw wensen uit naar een trap met een draai aan de boven- of onderkant? Het is ook belangrijk of u een open of gesloten trap wenst.

Andere vragen waar u over na moet denken is de manier van afwerking. Wordt de trap geverfd, kiest u voor traprenovatie door middel van overzettreden of wilt u uw trap laten bekleden?

Wij hebben in dit artikel alle kosten voor u op een rij gezet en toegelicht zodat u de beste keuze voor uw nieuwe trap kunt maken.

Type trapGemiddelde kosten trap, incl. levering, plaatsing en btwUitleg
Rechte trap€ 1.650 – € 2.500Open trap van vurenhout onbewerkt
Trap met onder- of bovenkwart (bocht)€ 1.900 – € 3.000Open trap van vurenhout, onbewerkt
Trap met dubbelkwart (bochten)€ 2.300 – € 3.100Gesloten trap van vurenhout, onbewerkt

* Onbewerkt houdt in dat de trap kaal is en er een meerprijs wordt gerekend wanneer u de trap geverfd of bekleed wilt hebben.

traprenovatie
Rechte gesloten trap plaatsen

In onderstaande voorbeelden laten wij u de prijsverschillen zien, van goedkoop naar duur.

Goedkoopste prijs:

Voor een rechte open trap betaalt u de laagste prijs. Dit komt omdat er minder materiaal en tijd nodig is dan bij een gesloten trap of een trap met een draai (boven of onder).

Voor een vurenhouten open nieuwe trap (standaard model) zijn de kosten gemiddeld € 1.950,-.

Gemiddelde prijs:

De kosten lopen op als u een keuze maakt voor een trap met een draai boven of onder, zoals u die in de meeste Nederlandse huizen tegenkomt. Voor deze vurenhouten trap met een draai boven of onder, zijn de kosten gemiddeld € 2.350,-. Er is meer tijd en materiaal nodig om de bocht boven- of onderaan de trap te vervaardigen.

Duurste prijs:

De gemiddelde kosten voor een nieuwe trap van vurenhout met een dubbelkwart draai, liggen rond de € 2.700. Het extra materiaal en tijd dat nodig om uw trap gesloten te maken kost gemiddeld € 200,- tot € 300,- hoger dan de kosten van een open trap van hetzelfde model.

traprenovatie voor na
Van onbewerkt naar eindresultaat

Wat kost een trap?

Om u goed te informeren over de verbouwkosten en de kosten voor het laten plaatsen van uw nieuwe trap, zullen er bepaalde keuzes gemaakt moeten worden. Wij hebben onderstaand de verschillende keuzemogelijkheden met prijzen vermeld.

  1. Het ontwerp van de trap: De belangrijkste keuze die u moet maken met betrekking tot de prijs is het model van de trap. Helaas is er in veel huizen weinig beschikbare ruimte. Heeft uw wel die ruimte, dan is het belangrijk vooraf het ontwerp te bepalen. Maakt u de keuze voor een trap met een draai (boven of onder) of zelfs een dubbele draai, dan neemt dit veel meer ruimte in dan een rechte trap. De kosten voor een dergelijke trap liggen hoger, Onze trapspecialist is langer aan het werk en er is meer materiaal nodig om uw nieuwe trap te maken.
  2. Een open- of gesloten trap: Als u een keuze voor het ontwerp heeft gemaakt is de volgende beslissing of u een open- of gesloten trap wilt. Iedere trap wordt als open trap geplaatst en wordt gesloten gemaakt door gebruik van stootborden. De gemiddelde kosten voor het aanbrengen van stootborden liggen gemiddeld tussen € 150,- tot € 200,- voor de hele trap.
  3. In- of exclusief montage: Onze trapspecialist is voor het plaatsen van een nieuwe trap gemiddeld één dag bezig. De prijs voor een nieuwe trap is gemiddeld € 2.400 waarvan circa € 250,- is voor de levering en plaatsing. De prijs van een nieuwe trap wordt doorgaans inclusief montage aangegeven. Dit komt omdat de plaatsing van een nieuwe trap precisiewerk vereist om de veiligheid te waarborgen.
  4. Wilt u de nieuwe trap onbewerkt of afgewerkt laten plaatsen? Wij kunnen de trap na plaatsing onbewerkt achterlaten. Wij bieden u ook de keuze uw nieuwe trap door de vakman af te laten werken. U kunt een keuze maken voor het laten schilderen van de nieuwe trap, het laten bekleden of het laten plaatsen van overzettreden. De afwerking wordt bij u thuis gedaan. Afhankelijk van uw keuze voor de afwerking moet u rekening houden met kosten die variëren van € 350, tot € 1.400. Geeft u in uw offerte aanvraag aan naar welke afwerking uw gedachten uit gaan.
  5. Aanvullende mogelijkheden: Tot slot kunt u nadenken over extra opties voor uw nieuwe trap. In de onderstaande tabel kunt u de mogelijkheden en prijzen zien.
MogelijkhedenPrijs incl. btw, excl. montageToelichting
Anti-slip strips€ 3 – € 15 per meterVoorkomt uitglijden
Trapmatten€ 3 – € 15 per matVoorkomt uitglijden
Verlichting€ 10 – € 40 per spot of LED stripVeilig de trap op en af, moderne uitstraling
Trapleuning€ 40 – € 150 voor de gehele trapVoor veiligheid en grip

Naadloze Integratie: Nieuwe Trap in Bestaande Woning

Het vervangen van een bestaande trap kan een aanzienlijke impact hebben op zowel de esthetiek als de functionaliteit van uw huis. Een nieuwe trap kan naadloos worden geïntegreerd in uw bestaande interieur, waardoor een gevoel van vernieuwing en moderniteit ontstaat. Of het nu gaat om het vervangen van een verouderde trap of het aanpassen aan de stijl van uw huis, een nieuwe trap kan uw woning nieuw leven inblazen.

Een Nieuwe Start: Bestaande Trap Vervangen

Zelfs als u al een trap heeft, kan het vervangen ervan een verfrissende verandering teweegbrengen. Een bestaande trap vervangen kan uw huis een geheel nieuwe dynamiek geven. Het stelt u in staat om te profiteren van moderne ontwerpen en verbeterde functionaliteit, terwijl u toch trouw blijft aan de basisstructuur van uw huis.

Een nieuwe trap plaatsen is een stap naar vernieuwing en verandering. Het brengt niet alleen een nieuwe fysieke verbinding tussen verdiepingen, maar ook een symbolische verbinding met de evolutie van uw huis. Met diverse ontwerpopties, kostenoverwegingen en de mogelijkheid om een bestaande trap te vervangen, heeft u de vrijheid om uw huis te transformeren naar iets bijzonders. Of u nu gaat voor een eigentijdse uitstraling of een tijdloos ontwerp, uw nieuwe trap wacht op u als een katalysator voor positieve verandering.

Duurzaamheid en Kwaliteit: Onze Belofte

Bij bouwbedrijf De Verbouw-Gigant streven we niet alleen naar esthetische perfectie, maar ook naar duurzaamheid en kwaliteit. Onze trappen zijn ontworpen om jarenlang mee te gaan en tegelijkertijd een milieubewuste keuze te zijn. We werken met hoogwaardige materialen en ons ervaren team zorgt voor een vakkundige installatie. Uw nieuwe trap is niet alleen een toevoeging aan uw huis, maar ook aan uw levensstijl.

Bespaar op de kosten van uw nieuwe trap

Meerdere trappen laten plaatsen in één keer

Heeft u meerdere trappen in uw huis en wilt u deze ook laten vervangen? Dan is het verstandig om dit tegelijkertijd uit te laten voeren. U kunt een keuze maken om hetzelfde model trap te laten plaatsen door uw hele huis.

Dit scheelt u voorrijkosten.

Hebben uw buren ook een nieuwe trap nodig? Bespreek dit met ons en uw buren en kom samen in aanmerking voor kwantumkorting.

Zelf meehelpen door te slopen

Als u kiest voor het laten plaatsen van een nieuwe trap dan kunt u overwegen zelf de oude trap te slopen. Hiermee bespaart u op onze arbeidskosten en kunt u snel van uw nieuwe trap gebruik maken.

Verbouw-Gigant
Verbouw-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!