Sinds 1989

Traprenovatie prijs

Heeft u een nieuwe of oudere woning gekocht en is de bestaande open of dichte trap toe aan een opknapbeurt omdat u toch uw woning gaat verbouwen?

Dan is een traprenovatie het gene wat u zoekt!

De gemiddelde prijs van een traprenovatie ligt namelijk een stuk lager dan het laten plaatsen van een nieuwe trap in uw woning.

Op deze pagina zullen wij u alles vertellen over de mogelijkheden om zo goedkoop mogelijk uw oude beschadigde trap te herstellen en zetten wij de de kosten voor de renovatie op een rijtje.

traprenovatie
Traprenovatie

Wat kost een traprenovatie?

De gemiddelde kostprijs van een traprenovatie ligt tussen de € 500,- en € 750,- voor een rechte trap van 13/14 treden. Als uw bestaande trap meerdere traptreden heeft of u heeft een gesloten trap of een draaiende dan zullen de traprenovatie kosten kunnen stijgen tot een bedrag van € 3500,-.

De tijd die een traprenovatie in beslag zal nemen zal ongeveer 2 tot 3 werkdagen wezen.

We zullen voor u een prijsindicatie maken voor de meest voorkomende traprenovaties zodat u een beter prijzeninzicht krijgt:

Trap soortKosten per trap met 13 / 14 traptreden
Rechte open trap€ 500,- inclusief materiaal
Open trap met één draai€ 900,- inclusief materiaal
Dichte trap met één draai€ 3.500,- inclusief materiaal

Prijsvoorbeelden

Laagste prijs:

Een van de goedkoopste traprenovatie mogelijkheden is een rechte open trap laten opknappen. Omdat er veel minder materiaal wordt gebruikt dan bij het laten renoveren van een gesloten trap zijn de materiaalkosten uiteraard een stuk lager.

Het bedrag van € 500,- in het bovenstaande prijsvoorbeeld hebben wij gebaseerd op het laten renoveren van een oude trap met laminaat.

Laminaat is een van de goedkoopste opties en omdat er veel kleurmogelijkheden zijn past de nieuw gerenoveerde trap snel bij uw interieur.

Gemiddelde optie

Veel trappen zoals die naar de zolderverdieping gaan hebben een kwart, draai of een bocht. Als u een trap heeft met één kwart dan zal deze iets meer hoeken en een groter oppervlakte hebben dan een rechte trap.

Dit is de exacte reden waarom deze traprenovatie dus duurder is. Wilt u dus een open trap met één kwart laten renoveren met laminaat dan zal dit gemiddeld € 900,- kosten.

Vergeet niet dat bij deze prijs wel de zijkanten ( trapwangen ) van de trap ook worden gerenoveerd. De meest voorkomende materialen voor deze traprenovatie zijn laminaat of vinyl. Echter is vinyl ( pvc ) per trede duurder dan laminaat.

Direct meer informatie?

Duurste prijs optie:

De duurste prijs betaal je wanneer je een traprenovatie wilt laten uitvoeren voor bijvoorbeeld een gesloten trap waar u eiken overzettredes op wilt laten plaatsen ( monteren ).

Een nieuwe trap van eikenhout is een van de duurste trappen om te laten plaatsen in je nieuwbouw of bestaande woning.

Onze trapspecialist kan uw trap renoveren met eiken overzettredes inclusief de stootborden ( alleen bij een gesloten trap dan ) en de bijbehorende trapwangen voor een gemiddelde prijs van € 3.500,- inclusief al het bijbehorende materiaal om te monteren.

Als u uw oude trap opnieuw wilt laten bekleden of laten opknappen dan heeft u de prijs van een traprenovatie grotendeels zelf in de hand.

Maar welke aspecten zijn nog meer bepalend voor het complete kostenplaatje?

 • Het aantal treden van de trap
 • Open of dichte trap
 • Soort materiaal
 • Soort trap (draai, open, dicht, met kwart, of recht)
traprenovatie-voor-na
Traprenovatie voor en na

Uiteraard heeft de soort trapbekleding een erg grote invloed op de traprenovatie kosten.

Omdat er veel verschillende soorten overzettrede zijn om over de bestaande trapdelen heen te plaatsen is de de prijs niet echt een vast gegeven.

Zo kunt u denken aan de materialen: PVC, Laminaat, Hout, Blauw staal, Linoleum of hout wat u wilt laten schilderen of spuiten.

Leest u hier eens een kostenoverzicht van de prijs per materiaalsoort om uw trap te laten renoveren door een specialist:

Materiaal soort Inclusief materiaal
Tapijt€ 275,- – € 500,-
Laminaat€ 390,- – € 900,-
PVC of vinyl€ 400,- – € 1000,-
Houten treden schilderen€ 290,- – € 600,-
Houten toplaag€ 600,- – € 1900,-

Vergeet niet dat de prijs van een traprenovatie van een open trap iets hoger ligt dan die van een dichte trap. Het overzetten van de treden moet namelijk zowel aan de bovenzijde als de onderzijde gedaan worden dit is dus bijna dubbel zoveel.

Wilt u graag weten wat het kost om uw oude trap in uw nieuwbouw of bestaande woning te laten renoveren? Maar u wilt echter wel flink besparen op de complete traprenovatie? Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan en wij zorgen dat u de laagste prijs binnen 24 uur ontvangt!

Bespaartips!

 • Verwijder zelf het oude tapijt van uw trap!
 • Vraag meerdere prijzen aan door middel van een offerte

Traprenovatie met tapijt

Afhankelijk van wel soort tapijt u kiest om uw trap opnieuw te laten renoveren zal de kostprijs hiervoor kunnen oplopen.

Bij een duurdere vloerbedekking soort inclusief een ondervloer zal de prijs een stuk duurder zijn dan een goedkoop tapijtje die bij de Praxis of Gamma wordt gekocht.

Het opnieuw bekleden van een trap kost gemiddeld rond de € 200,-. Hoe duurder het tapijt is hoe duurder het bekleden van de oude trap gaat kosten.

Traprenovatie met laminaat

De gemiddelde kosten van een traprenovatie met laminaat lopen erg uiteen. Net zoals een trap bekleden met tapijt zijn de kosten van het materiaal en het overzetten van de treden verdeeld. Lees hier een klein overzicht van de kosten:

 • Renoveren van uw trap: € 275,-
 • Laminaat inkopen vanaf: € 15,- per trede

De meest gebruikelijkste manier van een trap laten renoveren is dan ook wel met laminaat. Niet omdat het veel goedkoper is maar ook omdat de trap al binnen 1 dag opnieuw bekleed is.

Traprenovatie met PVC

Het bekleden van uw oude trap met PVC-vloerdelen is een zeer mooie oplossing om uw huidige trap weer op te knappen.

De gemiddelde prijzen liggen rond de € 550,- voor een complete traprenovatie. Pvc-trapbekleding is erg duurzaam en is slijtvast.

Tegenwoordig kunt u PVC-traptreden verkrijgen in de look van:

 • Beton look
 • Hout look (laminaat)
 • Metaal look

Oude trap opnieuw laten schilderen

U kunt uw bestaande trap laten renoveren door de traptreden opnieuw te bekleden. Een traprenovatie in een dag is vrij duur en als u echt goedkoop uit wilt wezen dan is het laten schilderen van uw oude trap de uitkomst.

Uiteraard kan er alleen een houten of betonnen trap worden geschilderd en zal de huidige trap eerst geschuurd worden en kaal worden gemaakt. Maar wat kost het om je trap te laten schilderen?

De prijzen van een dichte of open trap schilderen liggen gemiddeld tussen de € 250,- en de € 600,- een trap moet in meerdere lagen geschilderd worden in verband met de hogere slijtage.

Een grond verflaag is dan ook echt nodig om een goede kwaliteit te garanderen.

Traprenovatie met houten toplaag

Een van de duurdere traprenovaties is de trap bekleden met een houten toplaag. De oude versleten trap wordt compleet omgetoverd tot een geheel nieuwe trap.

De meeste mensen kiezen voor een eikenhouten toplaag wat een erge warme uitstraling geeft en ook nog eens warmer aanvoelt dan vinyl.

De traprenovatie prijs voor een houten toplaag is bijna niet in te schatten. Er zit veel verschil in de prijs van verschillende merken. Zo is Quickstep een merk wat goed te betalen is en ook nog eens een goede kwaliteit levert.

De eikenhouten overzet planken beginnen al bij een prijs vanaf € 24,- per stuk. Omdat deze planken best duur zijn wilt u natuurlijk niet dat deze kapot gezaagd worden.

Is het dan niet beter om een vakman in te huren voor het laten renoveren van u trap?

Als u een vakman inhuurt voor de renovatie met een eiken toplaag reken dan op de prijs van ongeveer € 700,-

goedkoop-je-trap-laten-renoveren
Trap na de renovatie

Trap weer als nieuw na renovatie..

Net zoals onze overige disciplines is het laten renoveren van je trap een specialisatie.

De treden zijn nooit gelijk van vorm en iedere uitvoering is weer heel anders uitgevoerd en heeft andere bewerkingen nodig.

Wij hebben hier de juiste mensen voor met de juiste opleiding en ervaring.

Ook profiteert u van onze uitstekende banden met onze leveranciers. Hierdoor kunnen wij u tegen voordelige tarieven materialen leveren.

De kosten van uw renovatie, kunt u vaststellen door bij ons vrijblijvend een offerte aan te vragen middels het online offerteformulier. Geeft u uitgebreid uw wensen aan, omschrijf uw trap, hoeveel treden.

Met deze informatie kan bouwbedrijf de Verbouw-Gigant in Amsterdam voor u een op maat gemaakte offerte maken.

Traprenovatie prijsvergelijk

Wilt u na al deze informatie exact weten wat uw oude trap renoveren kost? Of bent u geïnteresseerd in de kosten voor een volledige verbouwing?

Vraag dan eens een gratis offerte aan en vergelijk onze prijs met die van andere traprenovatie specialisten.

Op deze manier kunnen wij u laten zien hoe goedkoop wij uw trap op kunnen knappen en u betaald nooit te veel voor uw aanstaande nieuwe trap!

Waarom zou u het trap renoveren uitbesteden?

Jouke de Groot

Kleine reparaties aan bijvoorbeeld een gebarsten traptrede kun je vaak zelf aanpakken. Maar als het gaat om een volledige traprenovatie, vertrouwen de meeste mensen liever op de expertise van een professional. Een vakman zorgt voor alles, van het materiaal tot de installatie en zelfs het opruimen achteraf. Bovendien bieden traprenovatiediensten meestal een garantie van 10 jaar op zowel de gebruikte materialen als de uitgevoerde renovatie, wat gemoedsrust biedt.

Verbouw-Gigant
Verbouw-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!