Sinds 1989

Kozijnen schilderen

Wilt u uw kozijnen van hout of kunststof opnieuw laten schilderen, en kunnen uw kunststof kozijnen of houten kozijnen wel een nieuw likje verf gebruiken?

Koop of plaats niet direct nieuwe kozijnen, maar laat ze overschilderen door onze goedkope schilder.

Zo geeft u de kozijnen een tweede leven én bespaard u een hoop geld op nieuwe kozijnen. Lees hier hoe duur nieuwe kozijnen plaatsen is!

In dit artikel vertellen wij u alles over buiten en binnenschilderwerk de kozijnen laten schilderen, hoeveel kozijnen schilderen kost en geven wij een aantal bespaartips om op de kosten van kozijnen verven te besparen.

kozijn-laten-schilderen
Het schilderen van kozijnen

Wat kost het schilderen van de kozijnen?

Zijn uw oude kozijnen versleten of verrot? Geef ze een nieuw likje verf cadeau! Zoiets hoeft uiteraard niet veel te kosten.

Wij gaan eens kijken naar de kosten van het inhuren van een schilder voor deze klus. Het schilderen van kozijnen wordt nog weleens onderschat, dat het zo gefikst is. Niets is minder waar.

Het schilderen van kozijnen kan niet binnen één dag, het kost meer tijd. Afraffelen is zonde, het is in dat opzicht beter om de klus uit te besteden.

Dit scheelt u een hoop tijd. Zo heeft u straks een mooi eindresultaat en kunt u nog jaren genieten van de kozijnen.

De kosten voor een schilder lopen aardig uiteen. Hieronder geven wij een kleine prijsindicatie:

Schilderen kozijnenGemiddelde kosten
Kozijnen schilderen binnen€35,- tot €75,-
Kozijnen schilderen buiten€50,- tot €150,-
  • Prijs voor een schilder per uur: Dit is inclusief verf, materiaal en btw. € 30,- tot aan € 40,-
  • Gemiddelde eindprijs kozijnen schilderen: vanaf 7 m² tot alle buitenkozijnen: € 450,- tot aan € 1.550,-

Dit is het gemiddelde uurtarief van een kozijnenschilder. Zoals u ziet lopen de kosten redelijk uiteen. Het hangt er ook helemaal vanaf wat u precies wilt.

Moeten de buitenkozijnen worden geschilderd? Of alleen binnen? Of moeten ze allebei een likje verf hebben?

Buitenschilders zijn over het algemeen wat prijziger dan binnen schilders. Voor buitenschilderwerk hebben schilders andere materialen en verf nodig.

Vaak komen er dan ook hoogwerkers en steigers bij kijken. Dit kost uiteraard iets meer, (40,- tot aan 60,- euro).

De prijs is inclusief arbeidsuren en materiaal.

kozijnen-schilderen
Kozijnen schilderen

45% korting op het laten schilderen van je kozijnen

In het vorige kopje kreeg u meer inzicht in de schilder kosten voor het laten schilderen van kozijnen door een professional.

Wij begrijpen als geen ander dat u wilt besparen op de kosten van het schilderwerk. Er zijn meerdere manier manieren voor. Zo kan het nooit kwaad om prijzen met elkaar te vergelijken.

Vraag dus altijd meerdere schilder offertes aan. De prijsverschillen kunnen soms wel oplopen tot 45%! Dat is fors! Offertes kunt u vrijblijvend aanvragen, dus vraag daarom vandaag alvast een aantal offertes op.

Meestal krijgt u binnen enkele werkdagen een offerte op maat van de desbetreffende schilder. Leg deze offerte naast elkaar om te kijken welke schilder het beste bij u past en kijk vooral ook naar de prijs.

U zit nog helemaal nergens aan vast, offertes zijn altijd kosteloos en vrijblijvend. Zo kunt u in alle rust de juist keuze maken.

Kozijnen schilderen

Het beschilderen van kozijnen wordt nog weleens onderschat. Echter is het een belangrijk onderdeel om te onderhouden in huis. Naast dat er mooie en verzorgd uitziet, bieden beschilderde kozijnen ook bescherming.

Denkt u dan vooral vrieskou, storm, sneeuw, hitte en andere weersomstandigheden. Met fragiele kozijnen is deze bescherming niet gegarandeerd.

Wanneer dit wel het geval is, raden wij u aan om de kozijnen in de verf te laten zetten.

Zo hoeft u straks niet u kozijnen te vervangen en kunt u weer een aantal jaren vooruit. Voor nieuwe kozijnen bent u zo een paar duizend euro kwijt, dan valt de prijs voor een schilder reuze mee.

Zo kunt u veel geld besparen en kunt u nog jarenlang genieten van uw kozijnen.

Wanneer moet ik mijn kozijnen laten schilderen?

Er is niet echt een bepaalde tijdslimiet om uw kozijnen te laten beschilderen. Wel is het handig om het binnenwerk om de 7 jaar te laten doen.

Voor de buitenzijde van de kozijnen kan het nog weleens flink verschillen. Wij raden aan om het om de 5 jaar te laten doen.

De kozijnen buiten maken nogal wat mee, denk hier vooral aan de meest uiteenlopende weersomstandigheden. De levensduur van kozijnen kan behoorlijk verschillen.

Daarom hebben wij een lijstje gemaakt waarop u, uw kozijnen kan controleren.

  • Zitten er scheurtjes in de verf? Kijk hier vooral goed naar de vensterbank.
  • Is er sprake van verkleuring?
  • Zijn er zichtbare beschadigingen aanwezig?
  • Is de verf aan het verpoederen? Dit heeft te maken met de slechte hechting van de verf.
  • Zitten er blaasjes in de verflaag?

Houten kozijnen schilderen

Houten kozijnen kunt u beste regelmatig schilderen. Zo blijven de kozijnen er goed uitzien en houdt u vocht buiten de deur. Daarnaast voorkomt u houtrot en verkleuringen.

Houten kozijnen hebben meer onderhoud nodig dan bijvoorbeeld kunststoffen kozijnen. Zorg goed voor ze en geef ze regelmatig een fris kleurtje.

Houten kozijnen hebben uiteraard goed schilderwerk nodig om ze de juiste bescherming te kunnen geven tegen vocht. Goed geschilderde kozijnen gaan daarom veel langer mee.

Bij aluminium en kunststof kozijnen is schilderwerk niet echt noodzakelijk.

Wil je wel je kunststof en aluminium kozijnen schilderen gebruik dan eerst de juiste primer en grondverf. Dit zorgt er namelijk voor dat de nieuwe laag verf de juiste hechting krijgt en blijft vast zitten.

Leest u hier de gemiddelde prijzen en de juiste verfsoorten die je nodig hebt bij het schilderen van kozijnen.

Soort verfPrijs per liter verf
Grondverf€ 18,- tot aan € 35,-
Dekkende verflaag€ 18,- tot aan € 45,-
kunststof-kozijnen-schilderen
Kunststof kozijnen laten schilderen

Kunststof en aluminium kozijnen schilderen

Het is zaak dat u deze klus laat uitbesteden aan professionele schilder. Zo blijf u de kwaliteit van de kozijnen beschermen.

Dubieus schilderwerk kan namelijk de levensduur van uw gordijnen aantasten en dat zou zonde en onnodig zijn. Het is belangrijk dat primer wordt gebruikt bij het schilderen van aluminium en kunststof kozijnen.

De primer zorgt ervoor dat de verflaag mooi hecht, zo blijft het nog jarenlang zitten. Op de verfblikken zelf kunt u daar meer informatie over vinden.

Kies een mooie kleur uit en laat de schilder jouw kozijnen een nieuw leven geven.

Schilderwerk combineren

Als je je binnenkozijnen of buitenkozijnen opnieuw wilt laten schilderen dan is het misschien wel verstandig om dit te combineren met ander schilderwerk wat er gedaan moet worden in uw bestaande of nieuwbouwwoning?

Leest u hier de gemiddelde schilder prijzen van de 4 meest voorkomende onderdelen die vaak geschilderd moeten worden in een woonhuis.

SchilderwerkGemiddelde prijs
Trap laten schilderen€ 250,- tot aan € 600,-
Dakkapel laten schilderen€ 350,- tot aan € 820,-
Deuren laten schilderen€ 240,- tot aan € 1.750,-
Plafond laten schilderen€ 200,- tot aan € 1.200,-

Kleuradvies

Het is soms goed om de kleuren in uw woning te verfrissen. Dit is bevorderlijk voor het woonplezier en de algehele uitstraling van uw woning.

Kies een kleur die u mooi vindt, bijvoorbeeld bordeauxrode kozijnen of misschien iets lichters, zoals mintgroen.

Iedere gemeente heeft eigen kleurvoorschriften, mocht u het felgeel willen schilderen, kijk eerst naar de algemene kleureisen in uw gemeente.

Zodat u straks niet alles opnieuw moet laten beschilderen. Dat zou zonde zijn van de tijd en het geld.

Schilderwerk kozijnen onderhouden

U kunt zelf maatregelen treffen om de kleuren van de kozijn mooi te houden. Zorg voor goede ventilatie. Vochtige- en vieze lucht heeft slechte invloed op de levensduur van de kozijnen.

Daarom is goede ventilatie erg belangrijk. Ook in de winter is het belangrijk om goed te ventileren, zo blijven de kozijnen mooi en fris en gaan ze nog jarenlang mee.

Kies de goedkoopste schilder

Bent u na het lezen van dit artikel opzoek naar een goedkope schilder voor uw kozijnen? Denkt u dat de kozijnen een laagje verf nodig hebben?

Wij begrijpen als geen ander dat u niet teveel wilt betalen voor een schilder. Natuurlijk moet kwaliteit wel goed zijn.

Vraag daarom vrijblijvend offertes aan van schilders bij u in de buurt.

Dit is vrijwel altijd kosteloos. Zo kunt u de offertes van de schilders met elkaar vergelijken, zodat u uiteindelijk de beste keuze kan maken.

Meestal ontvangt u bij aanvraag binnen 2 werkdagen een offerte. Ga op zoek naar de beste kwaliteit voor de beste prijs.

Wanneer u de offertes met elkaar vergelijkt heeft u een grote kans dat u behoorlijk wat geld bespaard. Dit kan oplopen tot soms wel 45% korting.

Ga daarom vandaag alvast opzoek naar de juiste schilder voor uw kozijnen!

Verbouw-Gigant
Verbouw-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!