Sinds 1989

Schilder offerte

Hoeveel kost een schilder nu eigenlijk, en hoe vraag je nu een prijsopgave aan voor je nieuwe schilderwerk?  Het is uiteraard niet de bedoeling dat u veel geld betaald voor het opnieuw laten schilderen van je bestaande of nieuwbouw woning.

Uw naam

Uw email

Telefoonnummer

Postcode

Huisnummer

Titel Opdracht

Beschrijving opdracht

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden

*privacy: Uw gegevens worden enkel gebruikt om u een offerte op maat toe te sturen

Op deze pagina gaan we u alles vertellen over hoe u kunt besparen op de kosten van schilderwerk en wat de exacte kosten van een schilder zijn.

Verder zullen wij dieper ingaan op het schilderwerk, een kostenberekening voor een schilder en hoe een offerte van een schilder voor jouw huis eruit ziet.

schilder-offerte

Prijs schilder

De grote vraag is natuurlijk altijd Wat kost een schilder?En hoeveel kost het laten schilderen van mijn woning aan de binnenkant of buitenkant?

Als erkend bouw en schildersbedrijf staan wij garant voor kwalitatieve schilders. De vakmensen zijn goed opgeleid en staan garant achter hun schilderwerk. We hebben veel aan ze te danken, dankzij onze schilders kunnen wij ons onderscheiden.

Zo blijft bouwbedrijf de Verbouw-Gigant de kwaliteit leveren die u van ons gewend bent voor een messcherpe prijs. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel, wij willen goede service leveren en kwalitatief schilderwerk.

Het uurtarief van de schilder houden we uiteraard zo laag mogelijk. Zoekt u een offerte voor schilderwerk in Amsterdam? Of woont u in een andere regio? Wij geven u in dit artikel meer inzicht in de prijsopbouw en wat er allemaal komt kijken en wat de mogelijkheden zijn.

Prijsopbouw schilder offerte

Als er een offerte voor het nieuwe schilderwerk voor u ligt is het eerste waar u naar kijkt de prijs. Op zich niet zo vreemd, maar hoe is de prijs van een schilder eigenlijk opgebouwd? Hier zijn een aantal manieren voor. Wij hebben de belangrijkste verschillen op een rijtje gezet:

  • Vaste prijs: De zogenaamde gesloten offerte. De prijs is vastgelegd, dat is fijn, dan weet u precies waar u aan toe bent. Het exacte bedrag kunt u terugvinden in de offerte. Let wel op of alle gegevens aanwezig zijn in de offerte van de schilder.
  • Uurprijs: Dit is eigenlijk ook een gesloten offerte. U kan precies zien hoeveel de schilder per uur kost, daarnaast kunt u in deze offerte ook de prijzen voor de materialen terugvinden.
  • Richtprijs: Hier gaat het puur om een indicatie. Dit is een open schilderwerk offerte. U hebt zelf aangegeven wat u graag wilt qua schilderwerk. De exacte eindprijs wordt op het einde berekend, wanneer de werkzaamheden zijn opgeleverd.

Het is mogelijk dat er nog bijkomende kosten bij kunnen komen. Staat het niet in de offerte? Vraag dan de schilder hier nog even na, zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan. Bij bijkomende kosten moet u denken aan voorrijkosten of het huren van een steiger. Let bij de prijzen ook nog even op de btw.

Schilder offerte begrijpen

Het is altijd goed om offertes van verschillende schilders met elkaar te vergelijken. Zo heeft u straks de juist schilder offerte. Zorg er wel voor dat u de schilder kiest die exact weet wat hij gaat doen en welke werkzaamheden hij gaat uitvoeren. Dan heeft u straks het beste resultaat!

Wat staat er in een schilder offerte? Of wat hoort er in te staan? In ieder geval horen er aan aantal zaken in de offerte te staan. Deze onderdelen van de offerte gaan we hieronder behandelen.

offerte-schilderwerk

Wat kost een schilder?

Zoals we eerder lieten zien kan de prijs van een schilder en zijn schilderwerk op verschillende manieren worden berekend. De schilderwerk prijzen kunnen flink uiteen lopen. Daarom is het goed om te kijken waar u precies voor betaald.

Wat kost nou om een muur over te laten schilderen of het opnieuw schilderen van de binnen of buitenzijde van uw woning?

Hieronder hebben wij een aantal prijsvoorbeelden op een rijtje gezet. Het zijn de gemiddelde kosten per oppervlakte in uw nieuwbouw huis of uw bestaande huis. Verder kijken we naar de kosten van het schilderen van deuren, kozijnen en trappen.

SchilderwerkPrijzenWerkzaamheden
Kozijnen laten schilderen€ 90 tot € 150 Schuren 2 x schilderen
Trap laten schilderen€ 200 tot € 750 Schuren 2 x lakken
Woonkamer laten schilderen€ 700 tot € 1.500 Sauswerk ,kozijnen ,deuren schilderen
Deuren laten schilderen€ 150 tot € 1.700 Van 1 deur tot 20 deuren
Muren laten sauzenVanaf € 8 per m2 Sauzen van muren en plafonds

Alle prijzen zijn inclusief 6% btw. Dit komt alleen in aanmerkingen voor woningen die ouder zijn dan 2 jaar.

Voor woningen die ouder zijn, is er een tarief van 21% btw. Ook arbeidskosten zijn meegerekend in de bovenstaande kosten.

Meerdere onderdelen offerte schilder

Er zijn nog aantal punten die handig zijn om op te letten wanneer u een offerte van een schilder krijgt:

  • Werkzaamheden: Welke werkzaamheden gaat de schilder precies uitvoeren? Het is belangrijk dat de werkzaamheden duidelijk in de offerte staan aangegeven.
  • Planning: Dit is belangrijk. Zo weet u wanneer de schilder gaat beginnen en wanneer de uiteindelijke oplevering gaat plaatsvinden.
  • Garantie: Op binnenschilderwerk wordt minimaal vijf jaar gegeven. Voor buitenschilderwerk geldt ongeveer twee jaar garantie. Dit staat bijna altijd in de offerte aangegeven.
  • Verfsoorten: In de offerte kunt u teruglezen welke kleurcodes jullie hebben afgesproken. Dit is belangrijk, zodat straks wel de juiste kleur op uw muren zit.

Extra kosten schilderen

Zoals we eerder al beschreven kunnen er extra kosten bij het schilderwerk komen. Onvoorziene dingen komen in vele werkvelden voor, zo ook bij schilders. Stel een schilder stuit op houtrot en dit was van tevoren niet duidelijk, dan komen er waarschijnlijk extra kosten bij.

Sommige kosten schilder vallen keurig binnen het uurtarief, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Lees van tevoren de schilderwerk offerte zorgvuldig door. Voorkom onaangename verrassingen!

kosten-schilder

Buiten en binnen laten schilderen

Er zit een verschil tussen binnen en buiten verven. Buiten heeft u namelijk te maken met de invloeden van het weer en ook de ondergronden zijn voor buiten een stuk lastiger. Wanneer de schilder binnen bezig is, kunt u de schilder altijd nog vragen of hij buiten ook nog wat mee wil pakken.

De gemiddelde kosten hiervoor kunnen wel verschillen. Er zijn voor buiten schilderen immers andere materialen nodig, voor het beste schildersresultaat. Vraag van tevoren voor de mogelijkheden, zo sta je niet onverwacht voor bijkomende kosten.

Garantie schilderwerk

Welke garantie biedt een schilder op zijn binnenschilderwerk of buitenschilderwerk? De meeste schildersbedrijven geven op het binnenschilderwerk 5 tot 7 jaar garantie. Op het buitenschilderwerk is dit korter namelijk 3 tot 5 jaar garantie.

er zijn ook schilders die een soort van aflopende garantie geven. Dit wil zeggen dat de kostenvergoeding van het garantieherstel tot nihil afloopt bij het einde van het garantietermijn wat met de schilder is afgesproken. Voorbeeldt hiervan is:

Als je 5 jaar garantie op je schilderwerk krijgt dan wordt na 2 jaar de garantie percentage afgebouwd. Een schilder kan wel een goedkope schilder wezen als u die vergelijkt met andere schilders maar zijn de garantiewoordwaarden dan ook het zelfde? Let hier dus goed op!!!

Btw laag

Is uw woning ouder dan 2 jaar? Dan is dit wellicht goed nieuws voor! Een schilder vraagt 6% btw bij een ouder woning. Dat kan behoorlijk verschillen in de kosten, bij een nieuwbouwwoning is het tarief namelijk 21% op offerte en factuur. Zo houdt u flink wat geld over, wanneer u woning ouder is dan 2 jaar.

Prijsverschil schilders

Vraag vooral veel verschillende offertes aan van schilders. De prijzen kunnen namelijk variëren. Leg vervolgens alle offertes naast elkaar om te vergelijken. Heeft u de ultieme match gevonden? Vraag minimaal 3 offertes aan om een goed inzicht in de kosten te krijgen.

De beste prijs voor een schilder

Natuurlijk wilt u de allerbeste prijs voor een vakman binnenhalen. Ons advies: ga vooral door met vergelijken van offertes. Wanneer u de kozijnen wil laten schilderen, vraag dan bij verschillende schildersbedrijven offertes aan. Zo krijgt u een duidelijker beeld en kunt u de scherpste keuze maken.

Bekijk de reviews van klanten van het schildersbedrijf, neem de prijs en zoek naar referenties. Er is een groot aanbod van schilders en dat is mooi. Het nadeel is dat er bedrijven tussen zitten die geen expertise hebben op het gebied van schilderen. De prijs is dan echt te mooi om waar te zijn.

Lees andere ervaringen met klanten om dit soort gesteggel te voorkomen. Wij bieden de mogelijkheid om u een offerte aan te bieden van ons bedrijf. Zo kunt u onze scherpe prijzen meenemen in uw vergelijking voor de juiste schilder! Zo kunt u nog jaren genieten van de kleuren in uw woning.

Besparen op de offerte voor schilderwerk

Een compleet huis opnieuw laten schilderen is best wel prijzig. Daarom is het zaak om flink op de kosten van schilderwerk te besparen. Natuurlijk moet dit niet ten nadele zijn van de kwaliteit van het schilderwerk. Vergelijk vooral tot u een fatsoenlijke prijs voor uw project heeft gevonden.

Doordat de kosten van schildersdiensten flink uit een kunnen lopen is het belangrijk om vooral verder te gaan kijken. Een schilder kan soms 50 euro per m2 kosten, maar ook 18 euro per m2. Dat is een fors verschil. Zeker wanneer i meerdere vierkante meters wil laten beschilderen. Dat kan soms duizenden euro’s schelen! De klus blijft immers hetzelfde.

Wij geven tot 40% korting op uw schilder offerte!

Wil u een schilder inhuren voor uw project? Vraag meerdere offertes aan van schildersbedrijven. De prijzen lopen behoorlijk uiteen. Vraag ook bij ons een offerte aan. Wij nemen vrijblijvend contact met u op en willen u graag van harte welkom heten bij Verbouw-Gigant!

Onze schilders staan voor u klaar! Daarnaast kunnen we u ook nog eens een mooie korting geven van 40% op uw offerte. Neem vrijblijvend contact met ons op. Wilt u meer weten over het laten verbouwen van uw woning? Lees dan alles op deze pagina over de kosten van een woning verbouwen.

Verbouw-Gigant
Verbouw-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!