Sinds 1989

Houten vloer laten schuren

Als uw oude parket of houtenvloer niet meer glad en strak is hoeft u niet meteen een nieuwe vloer aan te schaffen. U kunt uw oude houten vloer laten schuren, lakken of opnieuw in de olie laten zetten. Leest u op deze pagina alles over het laten renoveren van uw houtenvloeren en de mogelijkheden inclusief de gemiddelde m² prijzen.

Op deze pagina worden de volgende onderwerpen besproken:

  • Houten vloer schuren, wat zijn de kosten?
  • Hoe wordt een houten vloer geschuurd door de Verbouw-Gigant?
  • Houten vloer schuren en lakken
  • Houten vloer schuren en olie aanbrengen
houten-vloer-schuren
Houten vloer schuren

Wat zijn de kosten voor een houten vloer schuren?

Wat kost het om een houten vloer te laten schuren? De kosten om een houten vloer te laten schuren zijn afhankelijk van welke soort houtenvloer u heeft. De kosten voor een houten vloer laten schuren liggen ongeveer rond de €24,- per uur. Een houten vloer laten schuren met een oppervlakten van 55 m² zal dus ongeveer €1350,- euro kosten inclusief materiaal en werkuren.

We zullen eerst de gemiddelde prijzen per vierkante meter even voor u op een rijtje zetten:

Bewerking houten vloer Houten vloer schuren kosten
Gemiddelde prijs per m²
Houten vloer schuren en in de olie zetten €14 – €24,-
Houten vloer schuren en in de 1 componenten parketlak zetten €20 – €28,-
Houten vloer schuren en in de 2 componenten parketlak zetten €30 – €32,-
Houten vloer schuren, in speciale colorwash zetten en lakken €35 – €40,-
Parket vloer schuren Vanaf €11,-
Planken vloer schuren Vanaf €14,-
Vloerdelen schuren Vanaf €15,-

Deze prijzen kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de specialist.

Zoals u kunt zien zijn de kosten van het schuren van een houtenvloer verschillend. Dit heeft te maken met de vlakheid van de vloer zelf. Zo is een parketvloer veel vlakker dan houtenvloerdelen.

Gemiddeld wordt er 1 mm van het hout afgeschuurd en dit kan bij een plankenvloer of vloerdelen iets meer zijn.

Wilt u graag weten wat de prijs per m² is voor het laten schuren van uw oude vloer in de woonkamer of in de keuken? Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte aan en ontdek onze lage prijs!

Houten vloer schuren stappenplan

Een opknapbeurt aan uw houten vloer wilt zeggen dat deze opnieuw geschuurd wordt met behulp van een vloerschuurmachine en een nieuwe laag lak of olie krijgt.

Lees hier het stappenplan hoe wij uw oude vloer schuren en weer helemaal als nieuw krijgen.

  1. We zorgen voor een glad oppervlak. Eerst worden dus alle uitstekende spijkers en schroeven verwijderd.
  2. Ontvetten van de vloer en de gaten vullen met houtvuller
  3. Vervolgens zullen wij de houten vloer één keer grof diagonaal schuren met een schuurmachine.
  4. De 2e keer schuren wordt door middel van middel schuurpapier gedaan in de lengte richting van de planken.
  5. De laatste, en derde keer, middels fijn schuurpapier in de lengte richting van de planken.
  6. Na het schuren kan de vloer behandeld worden met een olie of laklaag naar keuze

Houten vloer schuren en lakken

Na het laten schuren van de houten vloer is het belangrijk dat het lakken stofvrij gedaan wordt. Om te beginnen is het het beste om na het schuren de gehele vloer met een vochtige doek meerdere malen af te nemen zodat er geen stofrestjes meer achterblijven. Wij maken vaak gebruik van een klein beetje schoonmaakmiddel om alles zo schoon mogelijk te krijgen.

Bij het lakken van een parket gebruiken wij een acryl lak wat een zeer goede bescherming geeft tegen slijtage. Bij het aanbrengen van de lak zal de eerste dunne laag dwars over de nerf gerold worden.

De tweede laag is de dikste laag en en word pas aangebracht als de eerste laag lak droog is. Deze tweede laag wordt met de nerf van het hout in de lengte aangebracht.

Maar wat zijn de houten vloer schuren en lakken kosten? Bij een 1 componentenlak kunt u rekenen met gemiddeld €25,- per m2. Wanneer de keuze valt op het houten vloer schuren en lakken met 2 componentenlak is het ongeveer €5,- per m2 duurder.

Houten vloer schuren en olie aanbrengen

Olie aanbrengen op een houten vloer is wat moeilijker dan het lakken. De vloer moet na het reinigen geheel droog wezen.

Voor dat de olie word aangebracht moet deze goed geroerd worden en zal u deze door moeten blijven roeren om geen kleurverschil te krijgen door de pigmenten die weer naar de bodem toe zakken.

Als de olie goed geroerd is kan deze aangebracht worden met een boenmachine. Blijf net zo lang boenen op de houten of parketvloer tot dat het hout geheel verzadigt is en geen olie meer kan opnemen.

De overgebleven restanten van de olie kunnen met een katoenen doek worden weggeveegd. Dit voorkomt dat u glimmende glans plekken blijft zien op het hout.

Als de olie eenmaal is ingetrokken in het hout kan de gehele vloer uitgepoetst worden. In de tussen tijd mag u niet op de vloer lopen! De olie zal eerst moeten uitharden en bij het lopen op de vloer krijgt u vlekken.

Na een tijd van ongeveer 30 uur zou u nog een tweede laag olie kunnen aanbrengen mocht de eerste laag niet voldoende zijn geweest.

schuren-houten-vloer
Houten vloer wordt geschuurd

Vloerverwarming

Vloerverwarming onder een houten vloer durven veel mensen nog niet aan. Loopt u graag met uw blote voeten door de woonkamer? Dan is tegenwoordig een vloerverwarming niet meer weg te denken.

Maar kan een vloerverwarming dan wel onder een houtenvloer? Wij hebben al jarenlang ervaring met het aanleggen van vloerverwarmingen onder houten vloeren.

Niet alle soorten verwarmingen zijn geschikt om te plaatsen onder hout. U moet er toch niet aan denken dat uw nieuwe houten vloer krom gaat trekken omdat de vloer veel te warm word.

Wij weten wel beter en beschikken over speciale vloerverwarmingselementen die prima onder een houten vloer kunnen worden geplaatst.

Bespaar op het schuren, lakken of oliën!

Het schuren van een houtenvloer is een stuk voordeliger dan een gehele nieuwe vloer laten aanleggen. Maar hoe kunt u nu besparen op de m² prijs van het laten schuren van uw vloer?

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan bij de Verbouw-Gigant.nl en vergelijk onze prijsindicatie voor het opnieuw schuren van uw houten vloer met die van andere vloerenbedrijven.

Op deze manier kunnen wij u laten zien dat onze m² prijzen erg laag liggen en u zal flink besparen op de kosten om uw vloer op te laten knappen.

Wat zijn de kosten voor het schuren en lakken van een houten vloer?

houten-vloer-schuren-en-lakken

De kosten voor een houten vloer schuren liggen ongeveer rond de €24,- per uur. Het is lastig om te vermelden wat het kost om deze vloer ook te lakken zonder informatie te hebben over het soort verf. Het is het beste om hier een offerte voor op te vragen of advies over in te winnen.

Kan vloerverwarming onder een houten vloer?

Niet alle houten vloeren kunnen zomaar met vloerverwarming gecombineerd worden! Bijvoorbeeld, Beuken-, Jatoba-, Zwarte Kabbes- en andere nerveuze houtsoorten zijn niet geschikt. Een vloer van eikenhout leent zich perfect voor op vloerverwarming.

Waarom zou je een houten vloer lakken?

Het lakken van een houten voer biedt allerlei voordelen! Het beschermt tegen slijtage, is eenvoudiger te onderhouden, verminderd de houtverkleuring en zorgt voor een verbeterde uitstraling.

Verbouw-Gigant
Verbouw-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!