Sinds 1989

Buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk laten overschilderen geeft uw woning een nieuwe uitstraling. Wat zijn de kosten van buitenschilderwerk per m²?

Welke kleuren voor buitenschilderwerk werken goed? Hoe vraag ik een schilderwerk offerte aan voor buitenschilderwerk.

Talloze vragen waar wij antwoord op gaan geven in dit artikel. Het schilderwerk geeft naast uitstraling ook een stuk bescherming aan uw woning.

De prijzen voor buitenschilderwerk hangen volledig af van uw huis en de buitenschilder die u inhuurt.

Een buitenschilder kost gemiddeld tussen de 20,- en de 35,- euro per uur. Dit is exclusief btw, verf en materiaalkosten. Hoe de schilder prijs is opgebouwd gaan we straks verder uitvoerig behandelen.

Buitenschilderwerk
Buiten schilder aan het werk

Kosten buitenschilderwerk

De kosten voor het schilderen van een huis kunnen flink uiteenlopen door allerlei factoren. Daarom hebben wij de prijzen voor het buitenschilderwerk van verschillende type woningen op een rijtje gezet: 

Type woningIndicatie prijzen buitenschilderwerk
Appartement schilderen€950 – €2.100
Tussenwoning schilderen€1.300 – €2.800
Twee onder één kap woning€2.200 – €4.700
Vrijstaand huis / Villa / Bungalow€4.400 – €6.400

De prijzen en schilder offerte verschillen enorm voor buitenschilderwerk. Het is dan ook een flink klus, de woning krijgt immers een nieuwe laag verf. Het is iets anders dan even wat puntjes bijwerken, alles wordt onder handen genomen.

Gelukkig hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet om het makkelijker en overzichtelijker te maken.

U krijgt meer grip op de klus en weet straks precies hoe u een goede buitenschilder kan vinden.

Buitenschilderwerk prijs

Het opnieuw laten schilderen van uw woning is aardige schildersklus. Het is dan ook zaak om altijd voor kwaliteit te gaan. Dat wil zeggen: een goede buitenschilder voor een schappelijke prijs.

Zo kunt er weer jaren op vooruit en als kers op de taart kunt u genieten van de frisse uitstraling van uw woning.

Een buitenschilder gaat anders te werk dan een binnenschilder. Voor buiten is er meer materiaalkennis nodig dan voor binnenschilderwerk. Het buitenschilderwerk krijgt immers te maken met verschillende weersomstandigheden, hierdoor is de verf anders.

De buitenschilder heeft jarenlange ervaring opgebouwd om buiten aan het werk te gaan. 

Wilt u de hele woning laten voorzien van een nieuwe verflaag? Laat de schilder een totaalprijs maken voor het gehele schilderwerk. Dit is prettig, want zo weet u precies waar u aan toe bent.

U heeft de totale kosten van tevoren in het oog, dit voorkomt een hoop vervelende verrassingen. 

Vaak wil de buitenschilder een mooi prijsje maken voor het geheel en geeft hij u korting.

De gemiddelde kosten voor het uitbesteden van buitenschilderwerk hebben wij in een overzicht geplaatst. Omdat er verschillende componenten zijn, kunt u er ook voor kiezen om enkel de deur en de kozijnen laten schilderen

BuitenschilderwerkPrijsPrijs kan afhangen van
Voordeur€90,-Complexiteit
Achterdeur€40,-Complexiteit
Raamkozijn€19,-Grootte
Tussenwoning€1.150,-Grootte en staat
Appartement€950,-Grootte en staat
Hoekwoning€2.400,-Grootte en staat
Vrijstaand huis€5.400,-Grootte en staat

De schilder prijzen geven slechts een indicatie weer en zijn gemiddeld. Daarnaast kan de prijs afhangen van het materiaal waarmee wordt geschilderd. In het volgende overzicht kijken we naar het materiaal:

MateriaaltypePrijs per uurPrijs per m²
Hout€22-€38€32-€41
Beton/baksteen€13-€22€26-€42
Overig€30-€38€37-€49

Voor kleinere schildersklusjes wordt soms een tarief per uur afgesproken. Bijvoorbeeld voor het schilder van een kozijn of een deur.

Wat je ook wel ziet is de prijs per m², dat kost tussen de 10,- en 20,- euro per m². Een uurtarief ligt gemiddeld op de 25,- euro per uur. Deze prijs is inclusief btw en alle materiaalkosten. 

Ook prettig om te weten is dat de kosten voor een schilder nog in de oude btw-regeling vallen.

Dat wil zeggen dat de btw slechts 9% is. Dat is fijn, want het kan flink schelen op de schilder kosten. Voor de makkelijke klusjes gebruikt de schilder meestal een prijs per m².

Heeft het meer voeten in de aarde? Dan wordt er meestal gekozen voor een tarief per uur.

Ze kunnen dan namelijk iets lastiger inschatten hoelang ze bezig zijn, omdat het aardig wat werk is.

kosten-buitenschilderwerk
Buiten schilderwerk

Wat kost een buitenschilder?

Een goedkope buitenschilder, uiteraard begrijpen wij dat u niet teveel wilt betalen en dat u kwaliteit wilt. De concurrentie in deze branche is hoog en dat is voordelig voor u.

Zoekt u een buitenschilder in Amsterdam? Of woont u in andere regio?

Vraag meerdere offertes aan van schilders bij u in de regio. Dit is handig om prijzen met elkaar te vergelijken. U kunt ook ons meenemen in de vergelijking.

Vraag gratis en vrijblijvend een schilder offerte bij bouwbedrijf de Verbouw-Gigant aan.

Wij kunnen u laten zijn dat wij garant staan voor de beste kwaliteit voor een zo laag mogelijke prijs voor uw buitenschilderwerk.  

De kosten voor een buitenschilder liggen tussen 25,- en de 35,- euro per uur. Per m² komt het neer op ongeveer 25,- euro. Een vaste prijs is ook mogelijk zoals wij eerder aangaven in dit artikel.

Zo voorkomt u een hoop bijkomende kosten en weet u precies waar u aan toe bent.

Wij hebben de gemiddelde prijzen van verscheidende schildersprojecten in een grafiek gezet. Het gaat om zowel binnen- als buitenschilderwerk. 

SchilderklusPrijsindicatiePrijs afhankelijk van
Plafond laten verven€ 140 – € 1.250Grootte plafond
Deuren laten verven€ 700 – € 910Hoeveelheid deuren en deurposten
Trap laten verven€ 200 – € 650Schoonmaken en twee keer laten lakken
Kozijnen laten verven€ 250 – € 1800Hangt van de hoeveelheid kozijnen af
Muren laten verven€ 200 – € 270Hangt af van het aantal m²

Wanneer kan ik het beste buiten schilderen?

Anders dan binnen, krijgt de buitenschilder met allerlei weersomstandigheden te maken. Dit kan het schilder een stuk gecompliceerder maken.

Een winterschilder kunt u in de winter boeken voor een voordelig tarief. De schilder heeft het rond die tijd een stuk rustiger.

Droge en koude weersomstandigheden maken het schilderen lastiger, de verf droogt immers een stuk slechter. 

De beste periode om de buitenkant van het huis te schilderen is van april tot en met september. Dit is te danken aan de schappelijke temperaturen en de goede luchtvochtigheid.

Wat is de beste schilder temperatuur? Tussen de 10 en de 20 graden is perfect. 

Belang van buitenschilderwerk

De buitenkant van uw huis heeft het niet makkelijk in een land als Nederland. Regen, sneeuw, storm, zon en hitte. Een goede verflaag beschermt uw huis tegen dit soort weersomstandigheden.

Heeft u houtwerk zoals kozijnen? Dan is onderhoud noodzakelijk. Het hout van de kozijnen kan gaan rotten en kozijnen laten vervangen is nog veel duurder dan een nieuwe schilderbeurt. 

Buitenschilderwerk geeft naast bescherming ook uitstraling aan uw woning. Zo blijft het netjes en fris en kan het huis er weer flink tegenaan.

Nog meer voordelen van goed buitenschilderwerk: levensduur van het hout, mooie afwerking en allure. 

Goede bescherming woning

In Nederland kunnen de temperaturen flink schommelen. Het ene moment is het 37 graden en het andere moment 18 graden. Van hittegolf naar een storm. Hier kan het. Het buitenschilderwerk krijgt behoorlijk wat te verduren. 

Het is belangrijk om de zoveel jaar de boel te laten oververven, zo blijft uw woning goed beschermd.

Uiteindelijk bespaart u flink op de kosten, vervangen is immers nog veel duurder dan af en toe een likje verf op uw kozijnen en deuren. Zo blijft uw nieuwbouwwoning als nieuw. 

De kozijnen gaan aan de buitenkant zo nog jaren mee en u voorkomt houtrot. Houten onderdelen zijn mooi, maar wel extra gevoelig. Het is zaak om dit regelmatig te laten overschilderen.

Zo maken vocht en houtrot geen kans om uw woning binnen te dringen. 

wat-kost-buitenschilderwerk
Buiten schilders aan het werk

Kwalitatief buitenschilderwerk

Het oog wil natuurlijk ook wat. Het buitenschilderwerk moet er niet slonzig uitzien. De buitenkant is het visitekaartje van uw woning. Het belangrijk dat het goed verzorgd uitziet. 

De buitenschilder geeft u woning een nieuwe laag, waardoor u uw huis compleet kan upgraden. De uitstraling kan compleet veranderen met een nieuwe frisse kleur van het buitenschilderwerk.

U laat een goede indruk achter in de buurt. Het onderhouden van de componenten verlengt de levensduur. Buitenschilderwerk kan het letterlijke verschil maken. 

Buitenschilderwerk van hoge kwaliteit

Wij hebben kwaliteitsnormen die wij altijd in acht houden. Onderdeel daarvan is onze garantie. Veel schilderbedrijven werken maar met een laag verf, wij gebruiken altijd twee lagen verf, voor een goed resultaat.

Daarnaast is onze verf kwalitatief en degelijk. 

Wij bieden 4 jaar garantie op loslatend schilderwerk. Zo kunt u er vanuit gaan dat de kleuren op uw woning nog jaren meegaan.

Dankzij de twee lagen blijft het mooi zitten en zal niet snel gaan bladeren. 

Wat valt er onder buitenschilderwerk?

Wat kan een buitenschilder schilderen? Heel wat! Eigenlijk bijna ieder onderdeel van de buitenkant van het huis. Bijvoorbeeld: deuren, kozijnen, schuttingen, schuur, dakkapel etc. 

Wanneer moet ik een buitenschilder inschakelen?

Is het een jaar of 5 geleden dat u uw buitenschilderwerk heeft laten verven? Dan wordt het tijd voor een nieuw schilderbeurt.

Meestal kunt u het zelf ook zien aan de staat van het buitenschilderwerk. Denkt u hier aan blaasjes of afgebladerde verf.  Het ziet er niet zo fris meer uit. 

Soms gaat het schilderwerk zo 7 jaar mee, maar het kan ook anders zijn. Het is belangrijk om het om de vijf jaar opnieuw te laten verven zodat het mooi blijft en niks beschadigd raakt.

Dat zou u immers nog meer geld kosten. U kunt zelf de staat van het buitenschilderwerk checken door te kijken naar:

  • Blaasjes in de verf
  • Scheurtjes in de verf
  • Verkleuring in de verf
  • Verpoederen van de verf

Ziet u een van de bovenstaande beschadigingen? Schakel dan een buitenschilder in. Doet u dit niet heeft u kans op meer beschadigingen, u woning is immers fragieler.

Plaatselijk bijwerken is mogelijk, maar raden wij ten zeerste af. Andere plekken moet vroeg of laat ook weer bijgewerkt worden en zo wordt het geen mooi geheel. 

Het is financieel slimmer om alles in een keer te laten doen. Zo bent u in één keer klaar met het buitenschilderwerk. Daarnaast kunnen wij altijd een mooi prijs voor u maken, voor de beste kwaliteit! 

Wanneer buitenschilderwerk uitvoeren?

Niet alle weersomstandigheden zijn geschikt voor het schilderen van de buitenkant van uw woning. Een buitenschilder krijgt te maken met verscheidende weersomstandigheden; regen, wind, veel zon. Dit kan invloed hebben op het schilderwerk. 

Het schilderwerk kunt u het beste laten doen in de warme weken van het jaar. Dat wil zeggen: in de lente en de zomer. Zo blijft de verf het beste hechten, tijdens koudere periodes gaat dit een stuk lastiger.

Van ongeveer april tot en met september kunt u het best uw schildersklus laten doen.

De beste temperatuur is tussen de 21 en de 26 graden. De luchtvochtigheid mag niet verder komen dan 65%. De verf droogt zo goed, voor een optimaal resultaat. Is het kouder dan 5 graden? Ga niet schilderen! 

U kunt in de winterperiode een winterschilder inhuren. Deze schilder kunt u prima huren voor het buitenschilderwerk. De winterschilder heeft alle kennis van buitenverf bij koude temperaturen.

Hij gebruikt de juiste verf voor een mooi resultaat. Vaak kan deze verf beter tegen een hogere luchtvochtigheid. Vraag voor de mogelijkheden bij ons een offerte aan voor uw buitenschilderwerk! 

Handig om te weten voor uw buitenschilderwerk

Wij hebben een lijstje voor u samengesteld met dingen waarop u moet letten bij het buitenschilderwerk:

  • Kleuren. Kies lichte kleuren, deze kunnen temperatuurschommelingen beter aan dan donkere kleuren, bij veel zonlicht. 
  • Op liggende delen extra verflaag aanbrengen. Dit voorkomt houtrot, omdat er veel water op blijft liggen. 
  • Niet teveel plamuren. Zo voorkomt u scheuren, plamuur kan niet zo goed tegen vocht. 
  • Grondlaag. Zo blijft de verf goed zitten, dit is essentieel. 

Betaalbaar buitenschilderwerk

Professioneel buitenschilderwerk is belangrijk, zo komt u alle weersomstandigheden ongeschonden door. Kozijn zijn weer als nieuw en de scheurtjes zijn verdwenen in het houtwerk.

Wij weten precies wat uw woning nodig heeft, zodat alles er weer als nieuw uitziet. 

Wij hebben een groot netwerk. Het nog weleens voor dat de schilder mankementen tegenkomt aan woningen. Denk hierbij aan loszittende dakpannen, of beschadigingen in de gevel. Wij kunnen op uw verzoek andere profs inschakelen, uit ons netwerk. 

Wij zijn van alle markten thuis. Of u nou uw nieuwbouwwoning wil laten verven of een bestaande woning, wij regelen het. Wij zijn erkend en bekend om onze goede reviews. 

Offerte buitenschilderwerk

De prijzen van buitenschilderwerk kunnen behoorlijk verschillen. Wij hebben een scherpe prijs, speciaal voor u. Vraag vandaag nog vrijblijvend en gratis een offerte bij ons aan.

Dan laten wij u zien dat wij kwaliteit kunnen bieden voor een mooie prijs. 

Binnen 2 werkdagen krijgt u van ons een prijsindicatie voor het buitenschilderwerk. Zo weet u precies waar u aan toe bent en kunt er straks weer jaren op vooruit met uw buitenschilderwerk! 

Verbouw-Gigant
Verbouw-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!