Sinds 1989

Binnenschilderwerk

Het complete interieur van uw nieuwbouwwoning of bestaande huis is natuurlijk nooit af als het binnen schilderwerk van uw kozijnen, deuren, muren of plafonds niet af is.

Het is van groot belang dat het binnenschilderwerk er super strak en netjes uit komt te zien en een ideale afgewerkte uitstraling geeft aan uw woning.

Maar wat zijn nu de gemiddelde kosten om de complete binnenkant van je huis te laten schilderen door een binnenschilder? 

En hoelang is een binnen schilder met het schilderwerk binnen in uw woonhuis bezig?

Op al deze vragen geven wij u een antwoord op deze informatie pagina.

binnenschilderwerk
Afgewerkt netjes geschilderd

Kosten binnenschilder

Je wilt niet voor financiële verassingen komen te staan, zorg er daarom altijd voor dat u een goede indicatie heeft – van tevoren- voor de schildersklus.

Dit kunt u doen door een vaste prijs af te spreken.  Dit zijn de gemiddelde kosten van een binnenschilder:

SchilderwerkPrijs (inclusief materiaal en btw)
Per m² ( vierkante meter )€ 20,- tot aan € 30,-
Per uur ( uurtarief )€ 35,- tot aan € 50,-
Spuitwerk per m² ( muren en plafonds )€ 9,- tot aan € 12,-
Sauswerk per m² ( wanden + plafond )€ 8,- tot aan € 17,-

Zoals u kunt zien zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kan de binnenschilder een prijs rekenen per uur of per vierkante meter.

Wanneer de klus uit vele vierkante vele meters bestaat, zal de schilder een berekening maken op basis van de m².

Gaat het om kleine schildersklusjes? Dan hanteert de schilder een prijs per uur.

Lakken & schilderenKostenindicatie
Deuren schilderen€70,- tot  €120,-
Kozijnen schilderen€28,- tot  €60,-
Trap schilderen€230,- tot €530,-

U kunt van tevoren ook een vaste prijs afspreken op basis van de werkzaamheden die u wilt laten uitvoeren. Het hangt er helemaal van af wat u zelf wilt. 

Schilderwerk hoeft niet duur te zijn. Uiteraard hangt er wel een prijskaartje aan als je het hele huis wil laten verven. De prijzen voor binnenschilderwerk verschillen enorm per bedrijf en per schilder.

Natuurlijk willen wij voor u de beste prijs-kwaliteit-verhouding. Daarom hebben wij een aantal handige tips voor u, die het zoeken naar een binnenschilder vergemakkelijken. 

Wij gaan op deze pagina in op verschillende mogelijkheden voor een schilder en om een offerte aan te vragen voor een binnenschilder.

Ook onze prijzen zijn goedkoop en schappelijk, dit komt doordat wij een vaste prijs hebben voor binnenschilderwerk per m2. Dat scheelt in de totale kosten! 

Bepaal de uitstraling van uw woning

Zijn uw kozijnen, plafonds, deuren en wanden toe aan een nieuw likje verf? En wilt u goedkoop binnenschilderwerk? Dan bent u op zoek naar een binnenschilder? Wij begrijpen als geen ander dat u uw woning mooi en fris wilt houden. 

Binnenschilderwerk bepaalt de uitstraling van het interieur van uw woning. Zegt u nou zelf, een huis vol afgebladerde verf geeft geen fijn visitekaartje af.

Het binnen schilderwerk moet er strak en netjes uitzien, uiteraard voor een betaalbare prijs.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een schilder voor het schilderen van de binnenkant van een huis? Waar moet ik rekening mee houden wanneer ik schilder inhuur?

Wij geven antwoord op deze talloze vragen in dit artikel. 

Wanneer het een aantal jaren geleden is dat u de binnenkant van uw woning geschilderd heeft, is het wellicht om binnen schilderwerk over te verven.

Zo voelt uw huis weer als nieuw en kunt u weer jaren vooruit. 

Kosten

Binnenschilderwerk Amsterdam of woont u toch in een andere regio? De gemiddelde kosten schilder kunnen nog weleens verschillen. Er doemen dan regelmatig vragen op, zoals:

Het is niet meer dan logisch dat u eerste de prijs voor het nieuwe schilderwerk wilt weten, voordat de schilder aan zijn klus begint. Meestal zijn deze kosten van tevoren makkelijk te ramen. 

binnenschilderwerk
Buiten schilder

Goedkoop binnenschilderwerk

Goedkoop binnenschilder is prettig, natuurlijk moet de kwaliteit ook goed zijn. Bouwbedrijf de Verbouw-Gigant heeft én een scherpe prijs én levert goede kwaliteit, niet alleen voor binnenschilderwerk, maar ook voor buitenschilderwerk.

Wij vinden dat de prijzen van schilder en schildersbedrijven te hoog zijn.

Daarom hebben wij een vast laag tarief per m². Wij raden u vooral aan om de prijzen van de verschillende schilder met elkaar te vergelijken. Dit kan u een hoop geld schelen! 

BTW op binnenschilderwerk

Goed nieuws! De BTW op binnenschilderwerk is slechts 9%, niet 21%. Een fijn voordeel, want dit kan flink schelen op de kosten. Het lage tarief is van toepassing op de volgende werkzaamheden:

 • Het schilderen 
 • Voorbereidend werk, zoals schoonmaak en primer 
 • Materiaal en arbeidskosten
kosten-binnenschilderwerk
Binnen schilderwerk

Goedkoop binnenschilderwerk met 40% korting

Natuurlijk wilt u niet de hoofdprijs betalen voor het binnenschilderwerk in u woning. Dat begrijpen wij als geen ander. Daarom hebben wij een aantal handige tips om de kosten laag te houden. 

Een goede voorbereiding is het halve werk, zeker in dit geval. Wanneer u zelf alvast het voorbereidingswerk doet, kan de schilder eerder aan de slag. En hoeft de schilder dit niet zelf te doen.

Dit kan enorm schelden in de kosten. Neem vooraf wel even contact op met de schilder, of u dit inderdaad zelf kan doen. 

Het is zaak dat u bij meerdere schildersbedrijven offertes aanvraagt voor uw klus. Zo kunt u de offertes naast elkaar leggen en de prijzen met elkaar vergelijken.

Ook kunt u uit de offerte ophalen hoe de schilder te werkt gaat. Kies de goedkoopste en de beste uit  Ook bij ons kunt u vrijblijvend een schilder offerte aanvragen. Dit is geheel kosteloos! 

Waarom nieuw binnenschilderwerk?

Er zijn talloze redenen op te noemen voor nieuw binnenschilderwerk. De voornaamste redenen voor een nieuw likje verf in uw woning:

 • Bescherming/veiligheid van de woning
 • Uitstraling interieur 

Uitstraling van het interieur

U kijkt regelmatig tegen u wanden, plafonds en kozijnen aan. Natuurlijk geeft het een gevoel van genoegdoening wanneer er alles er strak en sfeervol uitziet.

Van afgebladerde verf met vale kleuren wordt niemand vrolijk. Daarnaast kunt u uw huis een nieuw fris kleurtje geven, dit geeft zeker een boost aan uw woonplezier.

Het ziet er veel meer af uit, wanneer alles er weer mooi uitziet dankzij een nieuw likje verf. 

Bescherming

Uw kozijnen hebben flink te verduren, het is dan ook zaak ze regelmatig een likje verf te geven. Evenals u andere houten componenten hebt in uw woning. Het is belangrijk om dit goed te laten onderhouden. Zo kunt u nog jaren genieten van uw interieur. Vervolgens kunt u weer jaren vooruit. 

Nog meer voordelen:

 • Minder last van vocht: Met een nieuwe verflaag trekt vocht niet in de materialen, dus dat betekent dat alles nog veel langer mee kan gaan.
 • Voorkom slijtage: Dit is vooral het geval bij trappen en kozijnen. 
 • Schimmels weren: Schimmels hechten veel moeilijker aan een nieuwe verflaag. Vooral in vochtige, tochtige ruimtes is het zaak om schimmels buiten de deur te houden. 
binnenschilder
Binnen schilder is aan het afwerken

Werkzaamheden binnenschilder

Een binnenschilder heeft talloze taken die hij kan uitvoeren. Van voorbereiding tot afwerking van de schilderklus in uw woning. Zorgt ervoor dat u een schilder inhuurt die duidelijk weet wat hij moet doen. Dit kun je al deels terugzien in de offerte. 

De binnenschilder kan meer dan alleen een kwast vasthouden. En dat is prettig, zo kunt u de volledige klus uit handen geven. Hieronder geven wij een overzicht van de meest voorkomende werkzaamheden van een binnenschilder:

 • Deuren schilderen: Geef de deuren een ander kleurtje.
 • Kozijnen schilderen: Dit is vaak net wat meer werk. Voor kozijnen moet eerst de vorige verf worden weggehaald, dus schuren. Daarna komt er grondverf op, om vervolgens de laatste laag aan te brengen. Zo gaan de kozijnen nog jaren mee.
 • Advies: De schilder heeft veel kennis over schilders klussen. Vraag daarom van tevoren eerst advies. Wat beveelt de schilder aan?
 • Binnenschilderwerk: Van voorbereidingen tot afwerking. De schilder kan alles voor u regelen.
 • Wanden schilderen: De schilder kan ook uw muren onder handen nemen. Vraag hier van tevoren advies over
 • Onderhoud schilderwerk: Zorg ervoor dat alles in de goede conditie blijft. Laat de schilder dus regelmatig even langskomen voor eventueel onderhoud. Zo blijft alles mooi en fris.
 • Beschadigingen herstellen: Het is zaak om beschadigingen zo snel mogelijk aan te pakken. Vraag advies aan de schilder en laat hem de werkzaamheden uitvoeren.

Schildersmethodes

Rollen of spuiten? Dat is de meest voorkomende keuze voor het schilderwerk van uw woning. Spuiten is een effectieve methode omdat het vooral het heel snel gaat. Daarnaast is het streeploos.

Je moet echter wel alles laten afplakken wanneer je latexspuiten wilt laten uitvoeren door een erkende latexspuiter. De verf die je hiervoor gebruikt is latex. 

Rollen kost wat meer tijd. Het scheelt wel dat je hier niets hoeft af te plakken en dat de meeste spullen gewoon kunnen blijven staan. Het lakken met rollen laat wel strepen achter, dit kan minder mooi zijn.

Welke verf voor binnenschilderwerk?

Watergedragen verf is tegenwoordig verplicht voor binnenschilders. Er kleven allerlei voordelen aan deze verfsoort, want het is een stuk beter voor de gezondheid en het milieu.

Ook droogt deze verf zeer vlot en blijft de kleur van de verf lang goed en mooi. De verf stinkt niet, omdat deze soort geurloos is. Voorbeelden van watergedragen verf: latex verf en acrylverf. 

Naast de keuze voor kleur, kun je er ook voor kiezen om een matte verfsoort of een verfsoort met glans uit te kiezen. Voor een finishing touch. 

Tips binnenschilderwerk

Wij hebben een aantal handige tips voor jou bij elkaar geraapt. Zo heeft u straks het allerbeste eindresultaat van het binnenschilderwerk. 

 • Zet de kwasten in het water. Dan hoeft u ze niet weg te gooien.
 • Maak als voorbereiding de muren vlak en zorg ervoor dat oneffenheden verdwenen zijn.
 • Zorg voor een goede dekking en gebruik voorstrijkmiddel. Zo plakt de verf goed. 
 • Maak voor het openen van het verfblik de randen schoon, zo valt er geen viezigheid in de verf. 
 • Maak de ondergrond vrij van afval en andere vuiligheden.
offerte-schilderwerk
Binnen schilder aan het werk

Om de hoeveel jaar je huis laten schilderen?

Omdat wij regelmatig de vraag krijgen” hoe vaak moet mijn huis zowel aan de binnenkant als de buitenkant geschilderd worden?”

Zullen wij hier even op ingaan. Schilderwerk aan de binnen- en buitenzijde van uw woning heeft een beschermende functie. Dit geld vooral voor het buitenschilderwerk.

Wanneer de verflaag slijtage vertoond zoals scheurtjes, afbladeren van de verf, blaasjes of loszittende verflagen is het de hoogste tijd het schilderwerk over te laten schilderen door een binnen- of buitenschilder.

Offerte schilderwerk aanvragen

Wilt u na het lezen van dit informatie artikel graag weten wat het kost om uw binnenschilderwerk uit te besteden aan een binnenschilder?

Vraag dan eens geheel vrijblijvend een prijs voor binnenschilderwerk aan via ons vrijblijvende offerte formulier.

Door het invullen van het formulier zal u binnen 2 werkdagen de exacte prijs voor het schilderwerk ontvangen in uw mailbox.

Schilderwerk onderhouden

Een van de belangrijkste aspecten om te besparen op nieuw schilderwerk is het binnenschilderwerk of buitenschilderwerk goed schoon te houden.

TIP: maak 2 x per jaar zowel binnen als de buitenkant van uw nieuwbouwwoning of bestaande woning schoon met een warm sopje en een spons.

Op deze manier blijft het schilderwerk mooi en verkleurd niet snel.

Het mooie is van schilderwerk schoonmaken mochten er gebreken zijn zoals blaasjes of scheurtjes dat u ze meteen tegen komt en actie kunt ondernemen om een schilder te benaderen en deze gebreken meteen op te laten lossen.

Op deze manier bespaart u flink op de kosten van uw buitenschilderwerk en heeft buitenschilderwerk een veel langere levensduur.

Verbouw-Gigant
Verbouw-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!