Sinds 1989

Zijkant woning uitbouwen kosten

U heeft behoefte aan meer leefruimte en bent op zoek naar een manier om uw woning uit te breiden.

Een uitbouw aan de zijkant van uw woning geeft u de mogelijkheid uw leefruimte te vergroten.

Met deze extra ruimte creëert u veel mogelijkheden. Denkt u aan:

  • Het creëren van een kantoor aan huis.
  • Het vergroten van uw woonkamer.
  • Het vergroten van uw keuken.
  • Het creëren van een speelkamer voor de kinderen.
garage laten bouwen de kosten
Een aanbouw aan de zijkant van de woning.

Kosten uitbouw aan zijkant woning

Soort uitbouwAfhankelijk van afmeting en materiaal
Aanbouw zijkant huis€13.500 – €43.500

Wilt u ook een aanbouw aan de zijkant van uw woning laten plaatsen? En bent u benieuwd naar de prijs?

De prijs van een nieuw te bouwen uitbouw wordt grotendeels bepaald door de gewenste afmetingen, uw keuze voor het te gebruiken materiaal en de functie van de uitbouw.

Wat ook belangrijk is, is de vraag of het gaat om het vergroten van een bestaande kamer of dat u een hele nieuwe ruimte wilt creëren, zoals een kantoor of garage.

Als u benieuwd bent naar de prijzen van een aanbouw aan de zijkant van uw huis adviseren wij u om een offerte hiervoor aan te vragen bij ons.

Wij hebben bovenstaand een ruime indicatie van de kosten gegeven maar dit is uiteraard afhankelijk van uw wensen die u op het offerteformulier kunt aangeven.

Materiaalkosten voor uitbouw zijkant woning

U heeft ruimte aan de zijkant van uw huis en u heeft de wens uw woning te vergroten. De kosten voor uw uitbouw worden voor het grootste deel bepaald door uw keuze voor het te gebruiken materiaal.

Wij bouwen doorgaans op locatie een uitbouw van de volgende materialen:

  • Een gemetselde uitbouw.
  • Een houten uitbouw.
  • Kunststof uitbouw.

Om u een goede indruk te geven van de uitbouw woning kosten, geven wij u hieronder in een tabel de gemiddelde prijzen die berekend worden voor het uitbouwen van een woning:

Breedte x  DiepteOppervlakteGem prijzen
2 meter x 3 meter6 m²€ 14.000,-
4 meter x 3 meter12 m²€ 18.000,-
5 meter x 3 meter15 m²€ 19.000,-

Behoudens de bovengenoemde materiaal kosten brengt ook de plaatsing van de uitbouw aan de zijkant van uw woning de nodige kosten met zich mee. In onze offerte van de kosten voor een verbouwing treft u de materiaalkosten en de arbeidskosten gespecificeerd aan.

U kunt er ook voor kiezen om een prefab aanbouw te laten plaatsen. Klikt u hier voor de prefab aanbouw prijzen.

Bent u serieus geïnteresseerd en wilt u graag dat onze aannemer bij u langs komt om alle vakkundige normen van de uitbouw aan de zijkant van uw woning te bespreken? Dan vragen wij u vriendelijk ons offerte formulier zo uitgebreid mogelijk in te vullen.

(Vult u bij de beschrijving zo uitgebreid mogelijk in wat uw wensen zijn, zodat wij u zo volledig mogelijk kunnen informeren).

Prefab aanbouw op weg naar locatie

Deuren en kozijnen

Afhankelijk van de functie van uw nieuwe uitbouw zult u ook een keuze moeten maken uit de verschillende soorten kozijnen. Maakt u een keuze voor houten– of kunststof kozijnen?

Ook heeft u een ruime keuze uit verschillende soorten deuren en soorten ramen.

Aanbouw zijkant woning afwerken

U kunt uw nieuwe aanbouw op verschillende manieren laten opleveren. Als u de aanbouw zelf aan de binnenkant afwerkt dan scheelt u dit uiteraard op de arbeidskosten. Denkt u dan aan het binnenschilderwerk en het aanleggen van de electriciteit.

Uiteraard kunnen uw aanbouw ook geheel afgewerkt opleveren.

Zijkant woning uitbouwen haalbaar?

U kunt uiteraard alleen maar aan de zijkant van uw woning uitbouwen als u woont in een hoekwoning, een twee onder 1 kap of in een vrijstaand huis.

Een uitbouw aan de zijkant van uw huis geeft veel extra ruimte. Wij bouwen deze aanbouw op de begane grond. U heeft ook de keuze om, door ons, een uitbouw met twee verdiepingen te laten bouwen.

Afhankelijk van uw wensen en uw bouwbudget bepaalt u zelf hoe groot uw uitbouw wordt.

aanbouw
Uitbouw zijkant klassieke stijl

Vergunning nodig voor uitbouw?

In de meeste gemeenten heeft u vergunning nodig voor een uitbouw.

Een bouwvergunning is bedoeld om de veiligheid van de bewoners en omwonenden te garanderen. Wij regelen graag namens u de vergunningsaanvraag. Het is wel van groot belang dat de bouwtekening van de uitbouw van uw woning aan de zijkant, gereed is.

Sinds 2014 is het mogelijk vergunningsvrij 4 meter aan te bouwen. Is uw uitbouw groter dan is een vergunning nodig. De prijs van een bouwvergunning is per gemeente verschillend. Iedere gemeente hanteert namelijk zijn eigen bouwleges.

De kosten voor een vergunning zijn gemiddeld tussen de 150,- en 600,- euro. U kunt op voorhand de website van uw gemeente raadplegen voor meer informatie.

Aanbouw zijkant huis plaatsen door vakmensen Verbouw-Gigant

Als u besluit een uitbouw aan de zijkant van uw huis te laten plaatsen schakelt u dan onze hulp in.

Geef uw wensen op ons offerteformulier aan. Denk aan afmetingen, hoeveel ramen en deuren, materiaalkeuze, soort dak. Ook kunt u in dit stadium ook aangeven om de afwerking zelf te doen of alles door onze vakmensen te laten verzorgen.

Vraagt u meerdere offertes aan met dezelfde informatie? Dan stelt u zichzelf in de gelegenheid om de verschillende uitgebrachte offertes voor de uitbouw aan de zijkant van uw woning te vergelijken.

Hoe duur is een uitbouw van 2 meter?

Prefab aanbouw

Bij een uitbouw van 2 x 2 meter moet u ongeveer rekenen met de gemiddelde kosten van €9000,-. De exacte kosten kunnen uiteraard afwijken, dit heeft onder andere te maken met de materialen.

Is een uitbouw aan de zijkant van een woning mogelijk?

Ja, ook aan de zijkant van een woning kunt u een uitbouw plaatsen. Qua kosten zal het niet veel verschillen ten opzichte van de uitbouw aan de voorkant of achterkant van een woning.

Is een vergunning voor een uitbouw of aanbouw nodig?

Sinds 2014 is het mogelijk vergunningsvrij 4 meter aan te bouwen. Is uw uitbouw meer dan 4 meter, dan is een vergunning nodig. De prijs van een bouwvergunning is per gemeente verschillend. Iedere gemeente hanteert namelijk zijn eigen bouwleges.

Verbouw-Gigant
Verbouw-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!