Sinds 1989

Dakraam plaatsen

Heeft u een donkere kamer en zou u hier meer lichtinval willen hebben? Laat dan een dakraam plaatsen in uw dak. Dit zorgt voor extra ventilatie, licht en sfeer.

Wij zijn een bouwbedrijf dat gespecialiseerd is in het plaatsen van dakramen.

Door een dakraam te plaatsen, wordt een kamer waar u liever niet verblijft ineens bijzonder aantrekkelijk.

Daarom is dit dan ook een zeer goede optie voor een zolder, ideaal wanneer u een zolder wilt verbouwen. Het extra licht zorgt ook voor een meer ruimtelijke indruk.

Zonder vergunning dakraam plaatsen is in de meeste gevallen mogelijk.

U kunt eigenlijk direct beginnen met het verwezenlijken van meer licht op de zolderruimte of andere ruimte waarin u meer licht kan creëren.

Dakraam plaatsen
Verbouwing van een zolder

Wat kost het plaatsen van een dakraam?

De kosten van een dakraam plaatsen zijn opgebouwd uit 2 elementen. Zo moet het dakraam zelf betaald worden maar ook de arbeid de montage moet betaald worden.

De prijs van het dakraam zelf is afhankelijk van welk dakraam u koopt.

Er zijn houten en kunststof dakramen verkrijgbaar.

Het gaat eigenlijk altijd om tuimelvensters die in een schuin dak geplaatst kunnen worden. Uiteraard hebben we ook dakramen voor een plat dak.

Hieronder vindt u een tabel met verschillende maatvoeringen en de bijbehorende prijzen in zowel hout als kunststof.

Let op in de laatste kolom vindt u de prijzen voor montage.

MaatKunststofHoutMontage
55×77 cm€590,-€550,-€220,-
66×98 cm€645,-€585,-€230,-
78×140 cm€750,-€715,-€240,-
94×160 cm€880,-€825,-€250,-
114×140 cm€915,-€850,-€260,-
134×140 cm€1070,-€1025,-€290,-

Uiteraard ook dakramen in andere maten verkrijgbaar. We hebben slechts een overzicht gemaakt met een zo breed mogelijk spectrum aanmaken voor dakramen.

Op de pagina dakraam plaatsen kosten vind u meer informatie over de kosten.

Opties dakramen

Er zijn verschillende opties beschikbaar voor de dakramen. Zo kunt u bijvoorbeeld een ander type glas in het venster monteren. Denk bijvoorbeeld aan hr++ glas voor een betere isolatie.

Een andere veel gebruikte optie is de toevoeging van een gordijn aan het dakraam.

Wanneer u een gordijn op maat laten maken voor uw schuine dakraam betaalt u echt de hoofdprijs.

Dakramen komen net als normale ramen die in een kozijn zitten in verschillende uitvoeringen. Het dakraam dat het beste aansluit bij uw wensen kunt u eenvoudig kiezen.

Hieronder vindt u de meest gebruikte ramen.

Uitzet dakramen: Uitzet dakramen zijn ramen die met 2 openingsfuncties geopend kunnen worden. Dat wil zeggen de scharnieren bovenin in het kozijn hierbij komt er dus geen deel van het raamkozijn naar binnen bij de opening.

Uitstap dakramen: Dit zijn dakramen die bedoeld zijn om naar buiten te kunnen stappen. Uitstap ramen worden in verschillende uitvoeringen gemaakt, de ramen worden zo gemaakt dat ze allemaal het zelfde naar buiten opengaan om zo een groot mogelijk uitstraling te creëren.

Tuimel dakraam: Tuimel dakramen zijn dakramen die in het midden de tuimel-as hebben zitten. Dat houdt in dat bij het openen van het raam de helft naar buiten gaat en de helft naar binnen.

Deze ramen worden in het algemeen veel gebruikt bij woningen met schuine daken bijvoorbeeld op een zolder.

Deze zijn ideaal om te luchten en het zijn ook 1 van de goedkopere oplossingen dakramen die geplaatst kunnen worden.

Vochtige ruimtes

In vochtige ruimtes raden we aan om te kiezen voor de kunststof variant van VELUX (GGU dakraam). Een kunststof dakraam is voorzien van een 3mm coating, een toplaag van polyurethaan. Dankzij deze coating heeft het dakraam gegarandeerd een lange levensduur, zelfs in de meest vochtige ruimtes.

Budget

Kies een dakraam dat binnen uw budget past. Hoe groter het raam, des te groter de investering.

Positie en hoogte

Laat het dakraam plaatsen op een hoogte waarbij u van mooi uitzicht geniet. Dit houdt in dat u naar de lucht en sterrenhemel kunt kijken, en tegelijkertijd nog zicht hebt op een deel van de straat beneden. Dit geeft een mooi, gevarieerd beeld als u door het raam kijkt.

Laat het dakraam daarom niet te laag plaatsen. U profiteert bovendien van zonlicht van bovenaf als het dakraam zich op de juiste hoogte bevindt.

Dakraam laten plaatsen

Een dakraam kan geplaatst worden op elk type dak. Dankzij onze uitvoerige expertise en vooraanstaande partijen als vaste leveranciers, hebben wij de ideale oplossing voor ieder dak.

Het plaatsen is vakwerk, niet alleen uit optisch oogpunt maar ook qua isolatie.

Daarom werkt ons aannemersbedrijf uitsluitend met onze eigen, gediplomeerde werknemers.

Dit verzekerd er ook van dat het dakraam in de toekomst niet zomaar gaat lekker.

Dit lekken is iets dat regelmatig gebeurt bij dakramen die geplaatst zijn door niet gecertificeerde klusjesmannen. Een dakraam laten plaatsen is dan ook iets dat u moet laten doen door een erkend bouwbedrijf.

Omdat wij zoveel ervaring hebben met het plaatsen van dakramen, kunnen wij tegen zeer aantrekkelijke prijzen uw dakraam leveren en monteren.

Wij zijn in de meeste gevallen veel goedkoper dan de concurrenten die hetzelfde werk uitvoeren als wij kunnen doen.

Dit heeft er ook mee te maken dat wij in de loop van de jaren zeer goedkope inkoopprijzen hebben gerealiseerd bij onze leveranciers.

Dakraam plaatsen
Plaatsing van uitzet dakramen

Montage in verschillende daken

Het type dat is natuurlijk bepalend voor de manier waarop een dakraam geplaatst wordt. Zo is het plaatsen in een dakpannen dak heel anders dan het plaatsen in een rieten dak. Daken waarin het mogelijk is een raam te plaatsen zijn:

 • Rieten kap
 • Sporenkap
 • Dakpanplaten
 • Dakpannen dak
 • Plat bitumen
 • Scharnierkap
 • Leien dak
Dakraam voor lichtinval plaatsen
Dakraam met meer lichtinval

Ruime garantie op dakramen

We geven natuurlijk ruime garantie op het werk dat wij uitgevoerd hebben. Deze garantie is natuurlijk van toepassing op alle onderdelen van het werk dat wij geleverd hebben en de materialen die wij geleverd hebben.

Het is natuurlijk ook een garantie die eventuele lekkage dekt, dit is iets wat we vaak zien bij dakramen die geplaatst zijn door niet erkende klusjesmannen.

Een andere garantie die u kunt krijgen zijn de referenties bij andere mensen. Vaak is het mogelijk om op een klus te komen kijken waar wij bezig zijn met de plaatsing van een dakraam.

Verschillende merken

Wij leveren en monteren verschillende soorten merken dakramen.De merken die wij leveren zijn:

 • Velux
 • Fakro
 • Ubbink
 • Roto
 • Optilight
 • Luxtra

Welk merk voor u het meest geschikt is is afhankelijk van onder andere uw budget en het dak waar het dakraam in geplaatst moet worden. Ook de wensen van de klant zijn doorslaggevend in het kiezen van een merk dakraam.

Zelf uw dakraam plaatsen

U kunt erover nadenken zelf uw dakramen te plaatsen. Als u net niet deskundig genoeg bent dan kunnen wij u een uitgebreid advies geven over het op de juiste manier monteren van het nieuwe raam.

Let wel heel goed op, Het plaatsen van een dakraam is niet iets wat iedereen zomaar kan doen. U moet echt heel veel inzicht en ervaring hebben met doe het zelf klussen. De praktijk leert dat het toch niet perfect gedaan wordt en dat er na verloop van tijd lekkage langs de randen van het dakraam ontstaat.

Voordat een dakraam geplaatst kan worden in het dak van de zolder of andere bovenste etage is het van belang om de constructie van het dak goed te inspecteren.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat bij het kopen van een dakraam het verkeerde raam gekozen wordt en dat de constructie minder sterk wordt. Vindt u dit allemaal te omslachtig en geeft u deze klus liever uit handen?

Dan kunnen wij u met alle plezier helpen.

De experts van ons bedrijf kunnen u helpen met het juiste dakraam kopen door middel van advies.

Meestal wordt er gekozen voor een tuimelraam, maar ook daarin zijn verschillende soorten en uitvoeringen in te vinden.

Naast het tuimelraam hebben we natuurlijk ook andere soorten dakramen plaatsen.

Dakraam kopen en laten monteren

Een dakraam kopen doet u natuurlijk bij dé expert van Nederland. Voor allerlei soorten ramen bent u bij ons aan het juiste adres. U kunt er bij ons één kopen voor ieder huis, dak en binnen budget en geheel op maat laten maken.

Dankzij uitstekende banden met diverse vaste leveranciers kunnen wij u een zeer breed aanbod aanbieden tegen zeer scherpe prijzen.

Stap één is natuurlijk de aanschaf. Stap twee is het laten plaatsen. Wij zijn een officieel erkend bedrijf dat beschikt over bijzonder capabele, goed opgeleide, gediplomeerde monteurs.

Voor u is het een geruststelling dat u zowel voor het kopen als het laten plaatsen van dit raam bij ons terecht kunt voor uitstekende kwaliteit en concurrerende dakraam prijzen.

Hout of kunststof

Wanneer u op zoek bent naar een goedkope oplossing is kunststof waarschijnlijk de beste keuze.

Waar vroeger kunststof duurder was, zijn kunststof dakramen in de loop van de jaren goedkoper geworden dan hout.

Dit geldt bijvoorbeeld ook voor een kunststof dakkapel. Dit heeft er mee te maken dat een groot deel van de productie door robots wordt gedaan, er zitten dus minder arbeidskosten in.

Bovendien heeft kunststof veel minder onderhoud nodig. Dit betekent in de praktijk dat de kosten voor onderhoud ook op de lange termijn stukken lager zijn.

Het mag duidelijk zijn dat wanneer u een goedkoop dakraam zoekt, u het beste af bent met kunststof.

dakraam kopen
Uitzet dakramen

Dakraam plaatsen offerte aanvragen

Wilt u een dakraam laten plaatsen? Neem dan contact op met de Verbouw-Gigant. Wij gaan graag het gesprek met u aan om samen met u tot de ideale oplossing te komen en zullen uitzoeken of een vergunning dakraam van toepassing is.

Een vergunning is in de meeste gevallen niet nodig voor het plaatsen van een dakraam.

U bent altijd welkom om contact met ons op te nemen voor meer informatie. Wij kunnen u voorbeelden tonen die bij uw smaak passen om zo tot de juiste keuze te komen.

Wilt u graag een offerte ontvangen? Vraag deze direct online aan en wij sturen u een aantrekkelijk voorstel.

Dit voorstel kunt u binnen twee werkdagen na het aanvragen in uw mailbox of telefonisch verwachten.

Goedkoop Dakraam vervangen? Wij zullen en kunnen uw dakraam monteren en opleveren waar u de komende jaren profijt van zult hebben. Vraag dus bij ons een offerte aan voor het plaatsen van uw dakraam!

Uiteraard is het bij ons zeer goedkoop.

Vragen & Antwoorden

Wat kost het om een dakraam te laten plaatsen?

Het laten plaatsen van een dakraam kost gemiddeld tussen de €500,- en de €1000,- inclusief de materialen en plaatsing. De prijzen zijn afhankelijk van de grootte en het type dakraam.

Wat is de beste dakraam?

Het tuimeldakraam is het populairste dakraam. Ventilatie, meer licht en een makkelijke bedieningsgemak en natuurlijk verhoogde veiligheid. Het tuimelt in het midden en heeft een bediening aan de onderzijde.

Is een dakraam plaatsen altijd vergunningsvrij?

Een dakraam of lichtstraat in een woning of kantoorpand laten plaatsen kan wel in de meeste gevallen zonder vergunning. Maar controleer altijd bij u gemeente hoe of wat!

Verbouw-Gigant
Verbouw-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!