Sinds 1989

Bouwbedrijf Maastricht

Uw regionale partner voor verbouwingen, badkamer renovaties, keuken renovaties en totale renovatie in Maastricht en omstreken.

Er zijn talloze voordelen verbonden aan het kiezen voor een lokaal bouwbedrijf, zoals bijdragen aan de ondersteuning van lokale bedrijven en duurzaamheid bevorderen door kortere reisafstanden. Bij de Verbouw-Gigant werken we graag samen met lokale partners om projecten in uw buurt te realiseren, ook in Maastricht. Maar we gaan verder dan dat; we bieden ook onze diensten en onderhoud in heel Maastricht en omliggende gebieden aan.

Sinds 2012 is de Verbouw-Gigant hét toonaangevende bouwbedrijf in bouwprojecten en renovaties in Maastricht en de omliggende gebieden. Met meer dan 33 jaar ervaring en een groot team aan vakmannen zijn we in staat om al uw vraagstukken tot project te maken. Veelvoorkomende projecten omvatten (prefab) dakkapellen, nokverhogingen, uitbouwen en aanbouwen. Daarnaast is er een groeiende vraag naar renovaties van keukens en badkamers. Ook voor de bouw van een geheel nieuwe woning, de renovatie van een bestaande woning of algemene verbouwingsprojecten kunt u vertrouwen op ons bouwbedrijf in Maastricht.

Verduurzaming in Maastricht

Duurzaam bouwen heeft de toekomst, ook in Maastricht. Het vereist bewuste keuzes gericht op groei, duurzaamheid en innovatie. Bij de Verbouw-Gigant ligt de nadruk op duurzaamheid en kwaliteitscontrole, en we gaan verder dan de wettelijke voorschriften om aan deze normen te voldoen.

Bij het verduurzamen, renoveren of verbouwen van een huis in Maastricht zijn er verschillende mogelijkheden:

 • Isolatie van dak, muren en vloeren
 • Modernisering en vernieuwing van installaties
 • Vervanging van kozijnen en beglazing door HR++ glas
 • Plaatsing van zonnepanelen
 • Aanpassingen aan verlichting in en rondom de woning

De energieprestatiecoëfficiënt (EPC) was voorheen een belangrijke maatstaf voor energiezuinigheid, maar deze is sinds 1 januari 2021 vervangen door de BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouwen). Deze eisen gelden ook voor nieuwbouwwoningen in Maastricht en elders. Het doel is om de CO2-uitstoot van nieuwe huizen en gebouwen te verminderen. Voor vragen over de vereisten voor uw woning of pand kunt u contact met ons opnemen.

Verbouwing, renovatie of onderhoud

Of u nu op zoek bent naar een complete renovatie, verbouwing of onderhoud van uw woning in Maastricht, wij bieden uitgebreide diensten aan. Verbouwen en renoveren zijn twee verschillende aspecten, waarbij verbouwen gericht is op het aanpassen van de indeling of functionaliteit van een huis of gebouw, en renoveren gericht is op het herstellen, vernieuwen of upgraden van een huis. We kunnen u helpen met beide aspecten.

Bouwbedrijf Maastricht Verbouw-Gigant werkt nauw samen met een vaste groep partners, wat zorgt voor snelle communicatie en efficiënte uitvoering bij onderhoudswerkzaamheden, ongeacht of het kleinschalig of grootschalig onderhoud betreft. Ook meerjarig onderhoud behoort tot de mogelijkheden. Dankzij onze samenwerking met vaste partners kunnen we kwaliteit en betrouwbaarheid garanderen.

Hoe kunt u een succesvolle verbouwing plannen?

 1. Definieer uw verbouwingsdoelen en specificaties

  Voordat u begint met slopen en bouwen, moet u precies weten wat u wilt. Denk niet alleen aan het omverwerpen van muren of het installeren van een nieuwe keuken. Wees tot in de puntjes duidelijk over wat er moet gebeuren. Vergeet daarnaast niet om uw buren alvast op de hoogte te stellen van de komende verbouwing. Dat is de basis.

 2. Budget beheer

  Geldzaken zijn belangrijk. U moet weten hoeveel dit hele avontuur u gaat kosten. Denk aan de kosten van materialen, arbeid en onverwachte uitgaven. Zorg dat u alles op een rijtje heeft en dat uw portemonnee het aankan. Het is goed om dit budget ook globaal te delen met uw aannemer of verbouwer zodat zij er ook rekening mee kunnen houden.

 3. Rekening houden met overwerk

  Verwacht het onverwachte. Er zijn kosten die niet op de offerte van de aannemer staan. Denk aan containerhuur, gemeentelijke vergoedingen, huur van zware apparatuur en parkeerkosten voor de bouwvakkers. Dit zijn kosten die kunnen oplopen, dus houd er rekening mee.

 4. Vergunningseisen

  U wil niet in de problemen komen met de wet. Sommige verbouwingen hebben vergunningen nodig, en u moet ook rekening houden met bestemmingsplannen. Ga naar de gemeente en zorg dat u in de juiste banen wordt geleid. Het kan een tijdje duren, dus begin op tijd.

 5. Uw verblijf

  Bedenk vooraf waar u gaat wonen terwijl de boel op de schop gaat. Als u niet in uw huis kunt blijven, moet u op tijd een tijdelijk onderkomen regelen.

Offerte aanvragen?

Als u wilt weten wat Bouwbedrijf Maastricht Verbouw-Gigant voor u kan betekenen in Maastricht en de omliggende gebieden, neem dan contact met ons op of vul het offerteformulier in. Binnen 24 uur ontvangt u een bericht om de mogelijkheden te bespreken, geheel vrijblijvend. Ons team staat klaar om u in Maastricht te helpen met inspecties en voorbereidingen voor uw bouwproject.

Verbouw-Gigant
Verbouw-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!