Sinds 1989

Bouwbedrijf Alkmaar

Uw regionale partner voor verbouwingen, badkamer renovaties, keuken renovaties en totale renovaties.

Bouwbedrijf Alkmaar, de Verbouw-Gigant, is dé naam die u sinds 2001 kunt vertrouwen voor al uw bouwprojecten, renovaties, badkamerrenovaties, keukenrenovaties, complete renovaties en volledige verbouwingen in Alkmaar en omstreken. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1989, hebben we een ijzersterke reputatie opgebouwd op basis van vakmanschap, kwaliteit en persoonlijke aandacht. Of u nu een regionaal bouwbedrijf in Alkmaar zoekt voor uw droomproject, wij staan voor u klaar. Ontdek waarom Bouwbedrijf Alkmaar de Verbouw-Gigant de juiste keuze is.

Uw lokale bouwbedrijf in de regio van Alkmaar

Met meer dan 33 jaar ervaring en een deskundig team van vakmensen zijn wij klaar om al uw bouw- en renovatievraagstukken aan te pakken, inclusief badkamerrenovaties, keukenrenovaties, complete renovaties en volledige verbouwingen. Veelvoorkomende projecten omvatten (prefab) dakkapellen, nokverhogingen, uitbouwen en aanbouwen. Ook is de vraag naar badkamerrenovatie en keukenrenovatie sterk toegenomen. Daarnaast bieden wij onze diensten aan voor complete renovaties en volledige verbouwingen in Alkmaar.

Er zijn talloze voordelen aan het kiezen voor een lokaal bouwbedrijf. U ondersteunt niet alleen lokale bedrijven, maar draagt ook bij aan duurzaamheid door de kortere afstanden die regionale bedrijven moeten afleggen. Bij Bouwbedrijf Alkmaar werken we graag samen met lokale partners om projecten in uw buurt te realiseren. Maar we gaan verder dan dat; we bieden onze diensten en onderhoud aan in de gehele regio.

Verantwoord en duurzaam verbouwen

Duurzaam bouwen is de toekomst in Nederland en een investering voor de lange termijn. Woonwensen evolueren voortdurend, en duurzaam verbouwen betekent bewuste keuzes maken op het gebied van groei, duurzaamheid en innovatie. Dit vormt de kern van ons werk bij Bouwbedrijf Alkmaar. We gaan verder dan de wettelijke voorschriften op het gebied van duurzaamheid en kwaliteitscontrole.

Als u wilt verduurzamen, een badkamerrenovatie, keukenrenovatie of uw huis wilt verbouwen in Alkmaar en omgeving, zijn er verschillende mogelijkheden:

 • Dak-, muur- en vloerisolatie.
 • Modernisering en vernieuwing van installaties.
 • Vervanging van kozijnen en beglazing door HR++ glas.
 • Installatie van zonnepanelen, bijvoorbeeld op een plat dak.
 • Aanpassing van de verlichting binnen en buiten de woning.

De energieprestatiecoëfficiënt (EPC) was lange tijd een belangrijke maatstaf voor energiezuinigheid, maar sinds 1 januari 2021 is deze vervangen door de BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) voor nieuwbouwwoningen in Nederland, met als doel de CO2-uitstoot van nieuwe huizen en gebouwen te verminderen. Bent u benieuwd naar de eisen voor uw huis of pand? Neem gerust contact met ons op.

Bouwbedrijf Alkmaar

Complete renovatie of totale verbouwing?

Bent u op zoek naar een bouwbedrijf in Alkmaar voor een complete renovatie of verbouwing, inclusief badkamerrenovaties, keukenrenovaties, complete renovaties en volledige verbouwingen? Dan bent u bij de Verbouw-Gigant aan het juiste adres. Wij nemen uw project van A tot Z in handen.

Hoewel de termen ‘verbouwen’ en ‘renoveren’ vaak door elkaar worden gebruikt, verwijzen ze naar verschillende aspecten van het verbeteren van een gebouw of woning. Verbouwen richt zich op het aanpassen of wijzigen van een huis of gebouw om het functioneler te maken. Dit kan onder meer betrekking hebben op het veranderen van de indeling van een kamer door het toevoegen van een tussenwand, het renoveren van uw keuken, het vernieuwen van uw badkamer, het herinrichten van uw huis, het uitbreiden van uw woning met een opbouw, erker, uitbouw of serre, en het plaatsen van prefab elementen zoals een erker, uitbouw, schuur of dakkapel. Het doel van verbouwen is vaak om de leefbaarheid en functionaliteit van het huis te verbeteren.

Bij renoveren gaat het vaak om het herstellen, vernieuwen of upgraden van een huis om het in een nieuwe staat te brengen. Renovatieprojecten kunnen onder andere omvatten: het herstellen van het dak met nieuwe dakbedekking, het repareren van beschadigde vloeren, en het upgraden van elektrische aansluitingen.

Kort samengevat, bij verbouwen richt men zich op het aanpassen van de indeling of functionaliteit van een huis of gebouw, terwijl renoveren gericht is op het herstellen door bijvoorbeeld het vernieuwen of upgraden van bestaande installaties of indeling.

Groot onderhoud en klein onderhoud

Bouwbedrijf Alkmaar werkt nauw samen met een selecte groep partners, waardoor we snel kunnen reageren op onderhoudswerkzaamheden. Onderhoud kan variëren van kleinere klussen tot grootschalig onderhoud. Zelfs meerjarig onderhoud behoort tot de mogelijkheden. Samenwerken met vaste partners staat garant voor de kwaliteit die u mag verwachten van een betrouwbaar bouwbedrijf.

Een succesvolle verbouwing plannen

Hoe kunt u een succesvolle verbouwing plannen?

 1. Definieer uw verbouwingsdoelen en specificaties

  Voordat u begint met slopen en bouwen, moet u precies weten wat u wilt. Denk niet alleen aan het omverwerpen van muren of het installeren van een nieuwe keuken. Wees tot in de puntjes duidelijk over wat er moet gebeuren. Vergeet daarnaast niet om uw buren alvast op de hoogte te stellen van de komende verbouwing. Dat is de basis.

 2. Budget beheer

  Geldzaken zijn belangrijk. U moet weten hoeveel dit hele avontuur u gaat kosten. Denk aan de kosten van materialen, arbeid en onverwachte uitgaven. Zorg dat u alles op een rijtje heeft en dat uw portemonnee het aankan. Het is goed om dit budget ook globaal te delen met uw aannemer of verbouwer zodat zij er ook rekening mee kunnen houden.

 3. Rekening houden met overwerk

  Verwacht het onverwachte. Er zijn kosten die niet op de offerte van de aannemer staan. Denk aan containerhuur, gemeentelijke vergoedingen, huur van zware apparatuur en parkeerkosten voor de bouwvakkers. Dit zijn kosten die kunnen oplopen, dus houd er rekening mee.

 4. Vergunningseisen

  U wil niet in de problemen komen met de wet. Sommige verbouwingen hebben vergunningen nodig, en u moet ook rekening houden met bestemmingsplannen. Ga naar de gemeente en zorg dat u in de juiste banen wordt geleid. Het kan een tijdje duren, dus begin op tijd.

 5. Uw verblijf

  Bedenk vooraf waar u gaat wonen terwijl de boel op de schop gaat. Als u niet in uw huis kunt blijven, moet u op tijd een tijdelijk onderkomen regelen.

Vrijblijvende Offerte van Bouwbedrijf Alkmaar

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen in Alkmaar en omgeving? Neem contact met ons op of vul ons offerteformulier in. U ontvangt binnen 24 uur een reactie om de mogelijkheden te bespreken, en dit is uiteraard geheel vrijblijvend! Bouwbedrijf Alkmaar en onze partners komen graag bij u langs in Alkmaar en omgeving voor inspecties en voorbereiding.

Het proces na de aanvraag

 • Ontvangst van de aanvraag bij Bouwbedrijf Alkmaar.
 • Klantcontact: een van onze medewerkers of partners neemt contact op om verdere details te bespreken indien nodig.
 • Voorlopige beoordeling en offerte: na het gesprek bekijken we wat voor aanvraag het is. Als het nodig is dat we langskomen, plannen we dit zo spoedig mogelijk. Wanneer dit niet nodig is, sturen wij u direct een geheel vrijblijvende offerte toe.
 • Contractvoorbereiding: bij goedkeuring van de offerte stellen we een contract op waarin alle voorwaarden en verplichtingen van beide partijen worden vastgelegd.
 • Vergunningen en goedkeuringen.
 • Uitvoering van het onderhoud-, renovatie- of verbouwproject.

Kies Bouwbedrijf Alkmaar als uw partner bij uw volgende bouw- of renovatieproject, inclusief badkamerrenovaties, keukenrenovaties, complete renovaties en volledige verbouwingen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvende offerte.

Verbouw-Gigant
Verbouw-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!