Sinds 1989

Bouwbedrijf Almelo

Uw regionale partner voor verbouwingen, badkamer renovaties, keuken renovaties en totale renovaties.

Al sinds 1995 is bouwbedrijf Verbouw-Gigant een gerespecteerde naam in Almelo en omstreken als het gaat om bouwprojecten, renovaties, badkamerrenovaties, keuken verbouwen, complete renovaties en volledige verbouwingen. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1989, hebben we een uitstekende reputatie opgebouwd op basis van vakmanschap, kwaliteit en persoonlijke aandacht. Of u nu op zoek bent naar een lokaal bouwbedrijf in Almelo voor uw droomproject, wij staan voor u klaar. Ontdek waarom Verbouw-Gigant, bouwbedrijf in Almelo, de juiste keuze is.

Uw bouwbedrijf Almelo

Met meer dan 33 jaar ervaring en een deskundig team van vakmensen staan wij gereed om al uw bouw- en renovatiebehoeften aan te pakken, inclusief badkamerrenovaties, keukenrenovaties, complete renovaties en volledige verbouwingen. Onze projecten variëren van (prefab) dakkapellen, nokverhogingen, uitbouwen en aanbouwen tot badkamerrenovaties en keukenrenovaties. Daarnaast bieden wij ook complete renovaties en volledige verbouwingen in Almelo aan.

Er zijn talloze voordelen verbonden aan het kiezen voor een lokaal bouwbedrijf. Hiermee steunt u niet alleen lokale ondernemingen, maar draagt u ook bij aan duurzaamheid door de kortere afstand die regionale bedrijven moeten afleggen. Bij Verbouw-Gigant werken we graag samen met lokale partners om projecten in uw buurt te realiseren. Maar we gaan verder dan dat; we bieden onze diensten en onderhoud in heel Nederland aan.

Bouwbedrijf Almelo

Duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen is de toekomst in Nederland en een investering op de lange termijn. De woonwensen evolueren voortdurend, en duurzaam verbouwen houdt in dat u bewuste keuzes maakt op het gebied van groei, duurzaamheid en innovatie. Dit vormt de kern van ons werk bij Verbouw-Gigant, bouwbedrijf in Almelo. We gaan verder dan de wettelijke voorschriften op het gebied van duurzaamheid en kwaliteitscontrole.

Als u wilt verduurzamen, uw badkamer wilt renoveren, uw keuken wilt renoveren of uw huis wilt verbouwen in Almelo en omgeving, zijn er verschillende opties:

De energieprestatiecoëfficiënt (EPC) was voorheen een belangrijke maatstaf voor energiezuinigheid, maar sinds 1 januari 2021 is deze vervangen door de BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) voor nieuwbouwwoningen in Nederland. Dit heeft tot doel de CO2-uitstoot van nieuwe huizen en gebouwen te verminderen. Bent u benieuwd naar de eisen voor uw huis of pand? Neem gerust contact met ons op.

Verbouwing of renovatie

Bent u op zoek naar een bouwbedrijf in Almelo voor een complete renovatie of verbouwing, inclusief badkamerrenovaties, keukenrenovaties, complete renovaties en volledige verbouwingen? Dan bent u bij Verbouw-Gigant aan het juiste adres. Wij nemen uw project van A tot Z in handen.

Verbouwen en renoveren zijn twee verschillende aspecten, hoewel ze vaak worden gebruikt om verbeteringen aan een gebouw of woning aan te duiden. Verbouwen verwijst naar het aanpassen of wijzigen van een huis of gebouw om het functioneler te maken. Denk aan het veranderen van de indeling van uw kamer door een tussenwand toe te voegen, het renoveren van uw keuken, het renoveren van uw badkamer, het herinrichten van het huis, het uitbreiden van het huis door middel van een opbouw, erker, uitbouw of serre, en de plaatsing van prefab elementen zoals een erker, uitbouw, schuur of dakkapel. Het doel van verbouwen is vaak om de leefbaarheid en functionaliteit van het huis te verbeteren.

Bij renoveren gaat het vaak om het herstellen, vernieuwen of upgraden van een huis om het in een nieuwe staat te brengen. Renovatieprojecten kunnen onder andere omvatten: het herstellen van het dak met nieuwe dakbedekking, het repareren van beschadigde vloeren en het upgraden van elektrische aansluitingen.

In het kort, bij verbouwen richt men zich op het aanpassen van de indeling of functionaliteit van een huis of gebouw, terwijl renoveren gericht is op het herstellen door bijvoorbeeld het vernieuwen of upgraden van bestaande installaties of indeling.

Onderhoud

Bouwbedrijf de Verbouw-Gigant werkt nauw samen met een vaste groep partners, waardoor we snel kunnen schakelen bij onderhoudswerkzaamheden. Onderhoud kan variëren van kleinere klussen tot grootschalig onderhoud. Ook meerjarig onderhoud behoort tot de mogelijkheden. Samenwerken met vaste partners garandeert de kwaliteit die u van een betrouwbaar bouwbedrijf mag verwachten.

5 tips voor een succesvolle verbouwing

Hoe kunt u een succesvolle verbouwing plannen?

 1. Definieer uw verbouwingsdoelen en specificaties

  Voordat u begint met slopen en bouwen, moet u precies weten wat u wilt. Denk niet alleen aan het omverwerpen van muren of het installeren van een nieuwe keuken. Wees tot in de puntjes duidelijk over wat er moet gebeuren. Vergeet daarnaast niet om uw buren alvast op de hoogte te stellen van de komende verbouwing. Dat is de basis.

 2. Budget beheer

  Geldzaken zijn belangrijk. U moet weten hoeveel dit hele avontuur u gaat kosten. Denk aan de kosten van materialen, arbeid en onverwachte uitgaven. Zorg dat u alles op een rijtje heeft en dat uw portemonnee het aankan. Het is goed om dit budget ook globaal te delen met uw aannemer of verbouwer zodat zij er ook rekening mee kunnen houden.

 3. Rekening houden met overwerk

  Verwacht het onverwachte. Er zijn kosten die niet op de offerte van de aannemer staan. Denk aan containerhuur, gemeentelijke vergoedingen, huur van zware apparatuur en parkeerkosten voor de bouwvakkers. Dit zijn kosten die kunnen oplopen, dus houd er rekening mee.

 4. Vergunningseisen

  U wil niet in de problemen komen met de wet. Sommige verbouwingen hebben vergunningen nodig, en u moet ook rekening houden met bestemmingsplannen. Ga naar de gemeente en zorg dat u in de juiste banen wordt geleid. Het kan een tijdje duren, dus begin op tijd.

 5. Uw verblijf

  Bedenk vooraf waar u gaat wonen terwijl de boel op de schop gaat. Als u niet in uw huis kunt blijven, moet u op tijd een tijdelijk onderkomen regelen.

Proces na offerte aanvraag bij bouwbedrijf Almelo

 1. Ontvangst van de offerteaanvraag bij Verbouw-Gigant.
 2. Klantcontact: een van onze medewerkers of partners neemt contact op om verdere details te bespreken indien nodig.
 3. Voorlopige beoordeling en offerte: na het gesprek bekijken we de aard van de aanvraag. Als een fysiek bezoek nodig is, plannen we dit zo snel mogelijk in. Als dat niet nodig is, sturen we u direct een vrijblijvende offerte.
 4. Contractvoorbereiding: bij goedkeuring van de offerte stellen we een contract op waarin alle voorwaarden en verplichtingen van beide partijen worden vastgelegd.
 5. Vergunningen en goedkeuringen.
 6. Uitvoering van het onderhoud, de renovatie of de verbouwing.

Laat Bouwbedrijf Almelo uw partner zijn bij uw volgende bouw- of renovatieproject, inclusief badkamerrenovaties, keukenrenovaties, complete renovaties en volledige verbouwingen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvende offerte.

Verbouw-Gigant
Verbouw-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!