Kelder bouwen

Wilt u meer woonruimte toevoegen aan uw bestaande woning zonder dat dit vanaf de buitkant zichtbaar is? Dan is een kelder of garage onder of naast uw bestaande of nieuwbouw woning de juiste en goedkoopste oplossing.

Leest u op deze pagina alles over een huis met een kelder, de kosten per m2 of m3  van kelderbouw, het laten uitgraven van een kruipruimte en de optie mogelijkheden.

Het onder kelderen van een huis of het ondergronds bouwen geeft niet alleen maar extra ruimte het zal ook een meerwaarde geven bij het eventuele verkopen van uw woning.

kelder onder woning
Snel een prijsindicatie?

Kelder onder u woning

De meeste kelders die worden gebouwd liggen onder het bestaande maaiveld. Het maaiveld wil zeggen dat dit het hoogteniveau is van de tuin.

Bij het laten maken van een kelder onder uw huis creëert u veel meer beloopbare ruimte en kunt u meerdere opties bedenken om de kelder van iets functioneels te laten voorzien. Denk hierbij aan:

 • Extra slaapkamers
 • Saunaruimte
 • Speelkamer voor de kinderen
 • Fitnessruimte
 • Woonruimte
 • Wijnkelder

Als u dus uw bestaande huis wilt laten vergroten maar u wilt geen op- of aanbouw laten plaatsen dan is dit echt een overweging waard. Maar voordat u een te snelle beslissing maakt om uw huidige woonoppervlakte te verdubbelen moet u nog wel van 2 belangrijke aspecten op de hoogte zijn namelijk:

 1. Het maken van een kelder onder uw huidige woning is geen makkelijke opgave.
 2. Bij het onder kelderen van uw woning zal u uw huis moeten verlaten.

Omdat u meer woonruimte heeft of ook wel m2 is uw bestaande woning ook veel meer waard bij het verkopen hiervan. Een extra ruimte onder uw huis is natuurlijk een extra luxe die u ten alle tijden goed kunt benutten.

Achteraf een kelder laten bouwen kan dat?

Als u al enige tijd in uw woning verblijft en u zit te denken om toch een extra ruimte te laten maken bijvoorbeeld in uw kruipruimte of in uw tuin dan kan het laten bouwen van een kelder wel het geen zijn wat u zoekt.

Maar wat zijn de mogelijkheden als u daadwerkelijk al lang in uw huis woont? We zullen u een paar voorbeelden en opties laten zien:

 • Onder of naast woning
 • In de tuin / Achtertuin
 • Onder de garage
 • Naast uw huis ( als daar ruimte voor is )
 • In de kruipruimte

Zoals u kunt zien zijn er mogelijkheden genoeg om een grote of kleine kelder te realiseren. Maar kan een kelder bouwen wel onder een woning als u er al woont?

Het antwoordt hierop is ja! Het onder kelderen van een bestaande woning is goed te doen en u kunt in de meeste gevallen gewoon rustig blijven wonen.

Nieuwbouw woning met kelder

Bij een nieuwgebouwde woning is het allemaal een stuk gemakkelijker. Van te voren zou u een prefab kelder kunnen laten plaatsen onder je woning en achteraf is het ook een stukje makkelijker omdat de meeste nieuwbouw woningen onderheid zijn.

Dit is bij een bestaande woning niet altijd het geval en zal de fundering eerst moeten worden aangepast. U wilt echter niet dat u huis gaat verzakken.

Een prefab kelder is een betonnen kelder die kant en klaar op maat word geleverd en in een keer kan worden geplaatst geheel waterdicht.

Kelder onder garage bouwen

Een andere goede optie is een kelder laten aanbrengen onder uw bestaande schuur of garage. U heeft hier totaal geen last van en de bestaande vloer in de garage kan simpelweg verwijdert worden om zo goed te kunnen uitgraven.

Na het uitgraven van de grond kan er een gewapende betonplaat worden gestort waarop gemetseld kan worden. Als het metselen van de muren klaar is dan kan de vloer van de garage weer opnieuw worden gelegd of worden gegoten van beton.

Kelder laten bouwen in de tuin

Voor het bouwen van een kelder in de tuin word veelal de achtertuin gekozen. De achterkant van uw woning heeft in de meeste gevallen de meeste ruimte en u kunt uw kelder bij het bouwen flink uitbreiden.

Het maken van een kelder in de tuin is een vrij simpele klus vergeleken met het bouwen van een kelder onder een woning. De tuin hoeft alleen maar uitgegraven te worden en er moet allen goed rekening gehouden worden met het grondwater.

Door de juiste waterpomp aan te leggen kan het grondwater makkelijk afgevoerd worden zodat uw kelder waterdicht blijft en u geen last krijgt van vochtproblemen.

Snel een prijsindicatie?

Gemetselde kelder

Omdat er steeds minder woonruimte is is het bouwen van kelders onder een rijtjeshuis, tussenwoning of onder het terras in de tuin steeds meer in opkomst.

Door de loze ruimtes onder uw bestaande huis te benutten ontstaat er ineens meer verruiming en creëert u meerdere ruimtes in uw woning. Als u goedkoop een kelder wilt laten bouwen dan is een gemetselde kelder de voordeligste oplossing.

Prefab kelders zijn vaak een stuk prijziger en is vaak net even te veel voor het budget van de meeste mensen. Het metselen van de muren kan zowel met stenen als met betonblokken. Echter is een gemetselde kelder niet altijd geheel waterdicht.

Afhankelijk van de hoogte van het grondwater kan de stenen kelder door het impregneren zo goed mogelijk waterdicht worden gemaakt. ook een drainagesysteem aanleggen helpt vaak om de kelder droog te houden.

Kosten kelder

Wat kost het nu eigenlijk per m2 of per m3 om onder je bestaande, nieuwbouwwoning, garage of in je tuin een kelder te laten bouwen? Afhankelijk van de grote van de kelder en waar deze van gemaakt moet worden kan er een prijs worden opgesteld.

Er zijn geen standaard prijzen voor het laten maken van kelders onder woningen of garages bijvoorbeeld van steen ( gemetseld ). Voor prefab kelders ( Kant en klare kelders dus ) zijn deze er wel maar dan moeten ze achteraf nog wel de grond in worden geplaatst.

Wilt u graag weten wat de kosten zijn van deze verbouwing? Of een richtprijs ontvangen voor het laten plaatsen van een kelder? Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan en ontvang binnen 24 uur de kostprijs!

Advies kelderbouwgarage bouwen

U krijgt van ons een degelijk advies als wij weten wat exact uw plannen zijn met de kelder. Of u nu in een rijtjeshuis, tussenwoning of een vrijstaand huis woont er zijn mogelijkheden genoeg om een kleine of grote kelder te realiseren.

Ook stellen wij een rapport op met de verschillende stappen waar u kunt lezen hoe deze verbouwing zal verlopen, gekoppeld aan tijdslijnen.

Wilt u meer weten over kelderbouw of een bestaande kelderrenovatie? Dan kunt u natuurlijk altijd online het offerteformulier invullen of geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Kelderrenovatie

Wilt u uw oude kelder onder u woning laten renoveren omdat deze gebreken vertoond zoals vocht doorslag of een natte betonvloer? Dan kunt u uw oude kelder geheel laten renoveren.

Uw muren, vloeren en scheuren kunnen weer geheel waterdicht gemaakt worden zodat de oude kelder weer goed te gebruiken is. Ook het optrekkende vocht kan worden opgelost door verschillende toepassingen. Denk hierbij aan:

 • Injecteren van de keldermuren
 • Nieuwe betonnen vloer storten
 • Bitumen plaatsen buitenzijde kelder muren

Onze medewerkers zijn niet allen gespecialiseerd in het plaatsen van een nieuwe kelder, maar ook vochtbestrijding is voor hun geen uitdaging meer.

Betonkelder

Als u graag een betonnen kelder wilt laten bouwen dan brengt dit aardig wat voordelen met zich mee. De meeste betonkelders zijn prefab en kant en klaar op maat gemaakt.De meeste voordelen van deze kelders is:

 • Waterdicht
 • Snel gebouwd
 • Onderhoudsvrij
 • Goedkoop

Echter is de m2 prijs van een betonkelder duurder dan die van een traditionele gemetselde kelder. Er zit namelijk veel meer arbeid in het metselwerk en een betonnen vloer storten dan dat een prefabkelder in een keer geplaatst wordt.

Het realiseren van een prefab betonkelder casco of niet is vaak binnen enkele dagen gedaan en u heeft ook hier weinig last van. Mits de er onder de woning eerst uitgegraven moet worden.

Bent u al voorzien van alle informatie die u nodig heeft over uw kelderverbouwing?, dan kunt u ook direct een online en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.

Maximale benutting van al uw vierkante meters dat is het grote voordeel van bouwen in de diepte. Misschien wilt u wel een wijnkelder laten bouwen of heeft u grotere wensen zoals het bouwen van een zwembad of sauna in de kelder. Niets is onmogelijk bij de Verbouw-Gigant uit Amsterdam.

Bespaar op de prijs per m2!

Wilt u graag de gemiddelde prijzen ontvangen? En besparen op de kostprijs? Vraag dan eens een offerte aan en vergelijk onze prijzen met die van een andere aanbieder. Op deze manier betaalt u nooit teveel en laten wij zien hoe goedkoop wij zijn in het bouwen van kelders.

Verbouw-Gigant
Verbouw-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!