Sinds 1989

Badkamer renoveren

Staat dit jaar het renoveren van uw huidige oude badkamer op uw wensenlijst? Het renoveren van de badkamer is een goede manier om het huis op te knappen. U kunt bijvoorbeeld de indeling en functionaliteit van de badkamer verbeteren. Dit kan al door het toevoegen van een opbergruimte, een grotere douche of van 1 wastafel naar 2 wastafels te gaan.

Wat komt er kijken bij een badkamer renoveren?

Als u uw complete badkamer wilt laten renoveren of u wilt deze laten verplaatsen naar een andere kamer dan komen er een hoop aspecten om de hoek kijken.

Denk hierbij aan de nieuwe indeling maar ook wat voor sanitair u wilt. Wilt u graag nieuwe wanden laten plaatsen, een verlaagd plafond laten aanbrengen of een bad laten plaatsen met een grote inloop douche? Dan zullen er verschillende aanpassingen gedaan moeten worden om de nieuwe badkamer te installeren.

We zullen voor u de belangrijkste vragen van een badkamerverbouwing onder elkaar zetten:

 • Hoe kunt u uw badkamer het beste indelen?
 • Wilt u een bad of een inloopdouche laten plaatsen?
 • Hoe ventileert u uw badkamer het beste?
 • Wilt u vloerverwarming laten aanleggen?
 • Wordt de badkamer naar een andere kamer verplaatst?
 • Wat zijn de kosten van een badkamer renoveren?

Zoals u ziet zijn dit de belangrijkste vragen bij het badkamer renoveren.

badkamer renovatie
Luxe uitgevoerde badkamer renovatie

Wat kost een badkamer renovatie?

De prijzen voor badkamer renoveren zijn divers. Ze zijn afhankelijk van uw materiaal- en stijlkeuze en de grootte en indeling van uw badkamer.

Het vernieuwen en installeren van uw nieuwe badkamer kunnen wij perfect uitvoeren tegen een scherpe kostprijs. Onderstaand treft u de gemiddelde totale kosten voor uw badkamer renovatie per onderdeel aan. Afhankelijk van uw keuzes worden de kosten voor uw badkamer renovatie bepaald.

WatKosten all-inKosten worden bepaald door
Complete badkamer renoveren (10 m²)€3.000 – €15.000Afwerkingsniveau en keuze sanitair
Ligbad laten plaatsen€750 – €3.000Basis of luxe uitvoering
Douche / inloopdouche€500 – €2.200Cabine of inloop
Hangend toilet€400 – €1.200Mate van luxe
Wastafel€150 – €1.200Soort wastafel/enkel of dubbel
Thermostaatkraan€100 – €300Luxe of basiskraan
Betegelen vloer en wanden€800 – €1.800Soort tegels

Wat is belangrijk bij de badkamer renovatie?

Hier zetten wij even wat belangrijke punten voor een badkamerrenovatie op een rij. Zodat u weet wat u te wachten staat voordat u begint met het vernieuwen:

 • De oude badkamer die u wilt laten renoveren blijft deze wel of niet in dezelfde ruimte?
 • Moet de gehele badkamer gerenoveerd worden of alleen een gedeelte hiervan?
 • Kunt u een tijdje zonder uw badkamer of moet er een nood badkamer gehuurd worden? U moet zich natuurlijk wel ergens kunnen wassen tijdens de verbouwing.
 • Waar gaat u uw nieuwe sanitair kopen of heeft u dit al?
 • Gaat u de badkamer renovatie deels zelf doen of laat u dit uitvoeren?
 • Wilt u de badkamer boven of beneden laten maken?

Prijsvoorbeelden badkamer renoveren

We geven u hier enkele voorbeelden van de prijssituatie als u uw badkamer wilt laten renoveren.

Simpel/basic badkamer renoveren

U heeft de wens een badkamer renovatie uit te laten voeren maar u heeft weinig budget. U heeft nodig een douchecabine, een wastafel met badkamermeubel en optioneel een ligbad en toilet.

Voor deze basic badkamer (10m²) renovatie moet u rekening houden met een bedrag tussen de  € 3.000 – € 4.750.

Badkamer renoveren gemiddeld

U wilt binnen een redelijk budget blijven maar u wilt graag een inloopdouche en een ligbad. Verder heeft u de wens om 2 wastafels te laten plaatsen met daaronder een badkamer meubel. Waarbij u waarde hecht aan stijl en kwaliteit.

Afhankelijk van uw keuze voor de soort tegels kunt u rekening houden met de gemiddelde kosten tussen de € 4.750 – € 7.000 voor uw badkamer renoveren van 10m².

Luxe badkamer renoveren

U heeft oog voor design en bent op zoek naar de beste kwaliteit voor uw nieuwe badkamer. Uw wensenpakket omvat: een grote inloopdouche, dubbele wastafels, één of meerdere badkamermeubels en een spa-bad, afhankelijk van uw type stijl en voorkeur.

De kosten voor het renoveren uw bestaande badkamer tot een luxe badkamer van 10m², start bij minimaal € 10.000. Maar is uiteraard afhankelijk van uw keuze voor soort tegels, wastafels en ligbad.

badkamer laten opknappen
Badkamer renovatie met dubbele douche

Badkamer renovatieprijs afhankelijk van?

De kosten van een badkamer opknappen heeft grotendeels te maken met de keuze die u maakt. Leest u hier de prijsverschillen en de mogelijkheden.

Uw woonsmaak qua stijl- en materiaal:

De totale prijs bij uw badkamer renoveren wordt vooral beïnvloedt door uw stijl- en materiaalkeuze. Kiest u voor keramische- of voor natuurstenen tegels voor de vloer en wanden?

Voor natuurstenen tegels betaalt u gemiddeld tussen de € 25 – € 60, en voor keramische tegels moet u denken aan een prijs tussen de € 15 – € 45, inclusief arbeidskosten. 

De keuze voor uw badkamertegel is dus van groot belang voor de totaal badkamerrenovatie prijs.

De grootte en inrichting:

De grootte van uw badkamer ligt vaak vast. Tenzij u een klushuis of casco heeft gekocht waardoor u de hele indeling zelf kunt bepalen. Des te groter uw badkamer is, des te meer geld het gaat kosten om uw badkamer te renoveren.

Wij adviseren u om bij een badkamer renovatie rekening te houden met € 650,- per m² badkamer. Ook de indeling en inrichting heeft u zelf in de hand.

De kosten zullen hoger zijn als u meer badkamermeubels en sanitair laat plaatsen. Geeft u ons in uw offerte aanvraag, voor de renovatie badkamer, aan, welke onderdelen u graag in uw badkamer wilt zien.

Op deze manier maakt u het ons mogelijk u een op maat gemaakte offerte aan te bieden.

De extra opties

Bij de badkamer renoveren kunt u een keuze maken uit extra opties die het gevoel van luxe verhogen.

Luxe optiePrijs (incl. materiaal, montage en btw)Uitleg
Vloerverwarming€ 700,-Tot 10 m² als hoofdverwarming (geen radiatoren).
Bubbelbad of spabad€ 2.500 – € 6.600Een bubbelbad in plaats van een standaard ligbad.
Stoom/spa douchecabine€ 1.500 – € 4.250Stoomcabine, ledverlichting en radio.
kosten-badkamer-verbouwen
Compleet gerenoveerde badkamer

Hoe duur is een badkamer renoveren?

De kosten om een badkamer te laten renoveren zijn afhankelijk van een aantal zaken. Denkt u aan de grootte, de indeling en uw keuze voor het sanitair en tegels.

Leest u hier de gemiddelde berekeningen voor de prijs van een renovatie badkamer.

Hoelang duurt een badkamer renovatie?

toilet-wc-opknappen

Een badkamer renovatie duurt gemiddeld twee weken. Bij een kleine badkamer kan dit iets sneller gaan dan bij een grote badkamer.

Leest u hier meer informatie betreft de verbouwingstijd en de gemiddelde kosten van een badkamerverbouwing.

Hoe besparen bij een badkamer renoveren?

badkamer slopen

U kunt overwegen om het slopen en afvoeren van de oude badkamer zelf te doen. Dit scheelt in de kosten.

Hoelang duurt een badkamer laten opknappen?

Voordat er verbouwd kan worden is het nodig de huidige badkamer te slopen. Het slopen neemt doorgaans twee dagen in beslag.

Natuurlijk is deze tijd afhankelijk van het formaat van de badkamer en van de zaken die eruit gesloopt moeten worden; het verwijderen van oude tegels is bijvoorbeeld een behoorlijk arbeidsintensieve klus.

Na het slopen zal de nieuwe badkamer geïnstalleerd moeten worden. Ook hier zijn de wensen van u, als potentiële opdrachtgever, bepalend voor de tijdsduur van de installatie.

Wilt u een bad laten plaatsen en uw wc of douche naar een andere plek verhuizen dan zal er meer tijd nodig zijn dit te realiseren.

Zo kan een badkamerrenovatie één week maar ook een aantal weken in beslag nemen.

Badkamer renoveren tips

Bij een badkamer renovatie komt een hoop kijken. Zo moet het leidingwerk worden aangepast en zullen aan- en afvoeren misschien wel op een heel andere plek moeten worden geïnstalleerd.

Is het belangrijk de ruimte goed te ventileren?

Wij adviseren u zorg te dragen voor een goed ventilatiesysteem/afzuiging. Zeker als de te renoveren badkamer geen ramen heeft.

Ik wil de leidingen laten wegwerken achter de muur en onder de vloer, kan dit?

Voor het mooiste eindresultaat is het wegwerken van leidingen essentieel. Dit oogt veel rustiger. Let wel dat u het leidingwerk door een erkende aannemer laat aanleggen want lekkende leidingen die weggewerkt zijn, geven veel problemen en kosten om dit op te lossen.

Ik wil niet dat de wc in het oog springt na binnenkomst in mijn badkamer, kan ik ook geholpen worden met de indeling van mijn nieuwe badkamer?

Als u ons de opdracht gunt voor de badkamer renovatie dan zorgen wij, samen met u, voor een praktische indeling. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u daar zeker mee van dienst zijn.

In mijn oude badkamer had ik net een nieuwe wasbak geplaatst, wat nu?

Wij kunnen de materialen die nog goed zijn hergebruiken in uw nieuwe badkamer. Ook wij denken mee met uw budget.

Zijn er nog tips om te bezuinigen op mijn nieuwe badkamer?

Jawel, als u voor een hele nieuwe indeling kiest dan kunt u besparen op de arbeidskosten door uw badkamer zelf te slopen. Zo bespaart u aanzienlijk op de verbouwkosten.

badkamer-verbouwing
Gerenoveerde moderne badkamer

Badkamer voordelig laten renoveren

Als u de keuze maakt om uw badkamer goedkoop te laten renoveren dan kunnen wij ervoor zorgen dat u op het nieuwe sanitair flink wat korting krijgt. Wij, van de Verbouw-Gigant, kopen namelijk groot in zodat u de laagste prijs krijgt voor uw nieuwe sanitair in uw badkamer.

Daarnaast hebben we nog tal van tips en mogelijkheden om te besparen op de complete badkamer renovatie. Denkt u bijvoorbeeld aan:

 • Zelf het sloopwerk uitvoeren.
 • Afvoeren van het puin.
 • Ontwerp aanleveren.

Een complete renovatie

In de meeste gevallen kiezen klanten ervoor om de complete badkamer te laten vernieuwen. In het geval van een complete renovatie maken wij vooraf altijd een berekening hoeveel de kleine of grote badkamer gaat kosten. Tip: Breng vooraf de gehele verbouwkosten in kaart

U heeft vooraf altijd duidelijkheid over het complete prijskaartje.

Wij raden u altijd aan om bij meerdere badkamerspecialisten een offerte aan te vragen. Op deze manier kunt u zien waar u het voordeligste uit bent en betaalt u nooit te veel.

BTW

Het btw-percentage dat betaald moet worden over het aanleggen van een badkamer is bij een woning die ouder is dan 10 jaar 6%. Bij nieuwbouwwoningen wordt helaas 21% berekend.

Dit geldt voor zowel de materialen als voor de arbeid.

Het budget

Wij zijn u van dienst als het gaat om een simpele douche of zelfs wanneer het om een complete wellness beleving gaat. Bij het laten renoveren van een oude badkamer is er voor ieder budget wat wils.

Wij als erkend bouwbedrijf zullen ook alle creatieve oplossingen aandragen om binnen uw budget te blijven. Wij weten waar we goedkope materialen kunnen inkopen om zo voordelig mogelijk de badkamer te vernieuwen in uw woning.

Om echt binnen uw budget te blijven kunnen we u zelfs vragen om met kleine hand en spandiensten te helpen.

Dat bespaart flink op de kosten van de arbeid, en zo is het dus mogelijk om de nieuwe badkamer zo te maken als u in gedachten heeft.

Van accessoires tot sanitair, van tegelwerk tot meubels, en van verlichting tot verwarming. Bouwbedrijf de Verbouw-Gigant heeft ruime ervaring en de juiste vakmensen voor een uitstekend resultaat.

Klassieke badkamer renovatie met grote tegels

Berekening per m²

Omdat het van groot belang is dat u van tevoren de kostprijs achterhaalt is een belangrijk aspect hoeveel vierkante meter uw nieuwe badkamer gaat worden.

De meeste badkamers die verbouwd of gerenoveerd worden hebben een gemiddelde vloeroppervlakte van:

 • 4 m²
 • 5 m²
 • 6 m²

Maar zo zijn er ook uitzonderingen zoals badkamers van wel 8 m² tot aan wel 15 m². Hoe groter uw badkamer is hoe meer materiaal er nodig is om deze op te laten knappen.

De algemene berekening van de badkamer zal hoger oplopen naarmate de vloeroppervlakte boven de 6 vierkante meter is.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Als u wilt weten wat de exacte kosten zijn voor het laten renoveren van uw oude badkamer kunt u gemakkelijk een vrijblijvende prijs aanvragen.

Geeft u in de offerte duidelijk aan wat er precies moet gebeuren tijdens de verbouwing van de natte ruimte.

Ook de huidige situatie is voor ons van belang bij het berekenen van de kostprijs. Denk bijvoorbeeld aan de vloeroppervlakte van de badkamer en het feit of wij de sloopwerkzaamheden moeten uitvoeren.

Ook kunt u uw budget aangeven in uw vrijblijvende offerte aanvraag. Wij zullen dan rekening houden met het budget en proberen een passende oplossing te vinden naar uw wens.

Nadat u de het offerteformulier verzonden heeft zullen wij binnen 24 uur contact met u opnemen om al uw vragen te beantwoorden.

Projecten badkamer renoveren Verbouw-Gigant

Sinds 1989 hebben wij al flink wat badkamer renovaties gedaan. Dit betreffen renovaties door heel Nederland. Om u een klein beeld te geven van onze projecten vindt u onderstaand enkele kleine voorbeelden. Dit betreft een basic badkamer renovatie tot het badkamer renoveren van een luxe woonhuis.

Badkamer renoveren Werkendam

Badkamer renoveren Amsterdam

Badkamer renoveren Groningen

Badkamer renoveren ideeën

Verbouw-Gigant
Verbouw-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!