Sinds 1989

Wat kost een dakkapel?

Wilt u meer licht en ruimte op uw zolder? Dan kunt u is denken aan het laten plaatsen van een dakkapel aan de achterkant, zijkant of voorkant van uw woning.

Dakkapellen geven uw zolderruimte weer een beloopbare ruimte en geven uw woning een meerwaarde.

Leest u hier alles over dakkapellen, de prijzen en de werkwijze op deze pagina.

Als u uw zolder gaat verbouwen en u wilt extra ruimte creëren voor een slaapkamer dan is een groot of klein dakkapel het gene wat u die uitbreiding op uw zolder zal geven.

U krijgt niet alleen maar meer beloopbare m² ook zal uw woning een meerwaarde krijgen bij eventuele verkoop.

dakkapel-plaatsen
Dakkapel plaatsen

Wat kost een dakkapel?

Over de kosten voor een verbouwing, maar ook specifiek voor het laten aanbrengen van een dakkapel kunnen we natuurlijk een hoop vertellen. Echter zullen wij een een duidelijk inzicht geven zodat u exact weet wat een dakkapel plaatsen kost.

De meeste prijzen van een dakkapel worden grof per strekkende meter berekend. Deze prijs ligt gemiddeld tussen de € 900,- en € 1100,- dit is uiteraard een ruwe schatting.

Grotere en en hogere dakkapellen zorgen er niet alleen maar voor dat de kosten oplopen, ook de hellingshoek van het schuine dak heeft hier invloed op.

Prijstabel

We zullen u nu een prijstabel laten zien van de meest gekozen dakkapellen. De exacte kosten van een compleet nieuw dakkapel ligt dus aan meerdere factoren.

De onderstaande tabel geeft u een goed inzicht van wat een dakkapel kost. Vergelijk altijd de prijzen van dakkapellen die u om uw heen ziet. Op deze manier bent u altijd goedkoop uit en betaalt u zeker niet te veel.

De prijzen van een houten dakkapel beginnen al vanaf €2200,-.

Soort van dakkapelPrijs prefab (en plaatsing)Prijs traditioneel (en plaatsing)
Houten dakkapelVanaf € 2.200Vanaf € 3.900
Kunststof dakkapelVanaf € 3.350Vanaf € 4.300
Polyester dakkapelVanaf € 3.950Niet van toepassing

Zoals we hierboven in de gemiddelde prijsberekening laten zien is een houten dakkapel het voordeligste dakkapel om te laten plaatsen. Echter heeft hout onderhoud nodig en zou u om de 5 jaar het schilderwerk moeten bijhouden.

Een onderhoudsarme kunststof dakkapel kan dus eigenlijk op een langer termijn de goedkoopste optie wezen.

Extra opties

Toevoegingen als zonwering, extra ventilatieroosters of een hor tegen insecten kunt u overwegen om uw wooncomfort te verhogen.

OptieVoordelenKosten
VentilatieroosterGoed voor een gezonde leefomgeving/ voorkomt vochtproblemen€ 7 – € 10 per decimeter
Insecten horHoudt lastige insecten tegen / Gemakkelijk te verwerken in uw dakraam€ 70 – € 100 per stuk
Draai kiepraamGemakkelijk te reinigen / Twee standen ventileren en snel doorluchten€ 125 – € 200 per stuk
Rolluik/screenSlapen in volledige duisternis / Hitte weren in de zomer/ Vrieskou buitensluiten in de winter€ 500 – € 1.000 per stuk
Kwalitatief hang- en sluitwerkHoudt inbrekers buiten / Geeft een veilig gevoel€ 65 – € 180 per raam
KnieschottenCreëer extra opbergruimte€ 30 – € 40 per element
dakkapel op zolder
Dakkapel op zolder

Prijsvoorbeelden

We bespreken enkele situaties, wat aansluit bij uw budget.

Budgetvriendelijk

U bent het goedkoopste uit als u kiest voor het laten plaatsen van een kleine casco kunststof dakkapel. Voor zo een dakkapel van 2.5 meter breed bent u inclusief plaatsing ongeveer gemiddeld rond de €6500,- kwijt.

Goede prijs en kwaliteitsverhouding

Een grote formaat prefab kost u per m² naar verhouding minder. Polyester dakkappelen worden uit een stuk kunststof gegoten en zijn daardoor volledig lekkagevrij met een hoge isolatiewaarde. Laat u inclusief de afwerking van de binnenkant, het liefst over aan een ervaren dakkapel specialist? Een dakkapel van polyester van 4 meter breed inclusief montage kost ongeveer gemiddeld € 8000,-.

Groots en luxe

Bent u van plan om een groot formaat dakkapel aan te schaffen zodat deze meerdere ruimtes omspant? En gaat u graag voor een authentieke uitstraling dat hout met zich meebrengt? De dakkapel specialist voert de totale klus voor u uit. Van plaatsing tot een luxe afwerking van de binnenkant. De prijs van een houten dakkapel van 6 meter breed ligt ongeveer gemiddeld rond de €12.000,-.

Bespaar tip!

Wilt u flink besparen of zoekt u een aanbieding voor een nieuw dakkapel omdat uw oude vervangen moet worden? Vergelijk dan altijd offertes van dakkapelbedrijven voordat u direct in zee gaat om een dakkapel te kopen. Door een prijzenvergelijk krijgt u een beter inzicht in de juiste specialisten en prijsverschillen.

Wist u dat u in sommige vergelijking gevallen wel tot 40% kunt besparen op de kostprijs? Vraag geheel vrijblijvend bij ons eens een offerte aan er vergelijk onze prijs met die van andere dakkapelspecialisten.

Zo kunnen wij aan u laten zien dat wij goedkoop zijn en u betaald nooit teveel!

Wat is een dakkapel?

Een dakkapel is een soort van opbouw die op uw schuine bestaande dak word geplaatst. U krijgt door een kapel meer licht en beloopbare ruimte op uw zolderverdieping.

U kunt kiezen uit een traditionele of prefab exemplaar. Een prefab dakkapel word in zijn geheel op het dak geplaatst en een traditioneel dakkapel word ter plekke op maat gebouwd.

Er zijn ook houten, kunststof of polyester dakkapellen te verkrijgen.

Wat kan een dakkapel op uw dak of zolder u bieden?

  • Extra ruimte
  • Hogere verkoopwaarde van uw woning

Na het laten plaatsen van een dakkapel is uw huis direct meer geld waard. Omdat een dakkapel meer beloopbare ruimte bied zal er meer vloeroppervlakte worden berekend. ( m² ) Hoe meer vloeroppervlakte of vierkante meters hoe meer waarde uw huis heeft bij een taxatie.

dakkapel-op-maat
Dakkapel geplaatst

Soorten en maten

Er zijn wel meer dan 20 verschillende soorten dakkapellen te plaatsen. Verschillende kleuren, verschillende maten en indelingen. Na de plaatsing van een dakkapel kunt u altijd het dakkapel laten schilderen.

U kunt een dakkapel met een draai-,kiep- of draai kiepraam bestellen met of zonder rolluik om de warmte tegen te gaan. Er zijn dus vele mogelijkheden.

Laten we het is hebben over de meest gekozen maten van een traditioneel dakkapel:

1 meter breed € 4.000,-

Afmeting dakkapelPrijs incl plaatsen
2 meter breed€ 4.100,-
2,5 meter breed€ 4.270,-
3 meter breed€ 5.700,-
3,5 meter breed€ 5.850,-
4 meter breed€ 4.900,-
4,5 meter breed€ 5.100,-
5 meter breed€ 5.500,-
6 meter breed€ 5.900,-
8 meter breed€ 6.200,-

De bovengenoemde afmetingen en de prijzen zijn inclusief een houten kozijn met 1 draaikiepraam en een vast raam van HR++ glas.

Zoals u kunt zien zijn er veel verschillende soorten prefab dakkapellen te verkrijgen. Wilt u een dakkapel geheel op maat laten maken dan bent u altijd een stuk duurder uit dan een kant en klaar exemplaar.

Overweegt u minder geld uit te geven en voor een dakraam te kiezen in plaats voor een kapel op uw bestaande dak? Dan moet u er wel rekening mee houden dat een dakraam laten plaatsen geen extra loopruimte biedt maar alleen extra daglicht.

Vergunningsvrij plaatsen

Wilt u een dakkapel laten plaatsen aan de achterzijde van uw woning dan is deze in de meeste gevallen vergunningsvrij. ( als u uw dan wel aan de eisen van de gemeente houdt ).

Wilt u een dakkapel laten plaatsen aan de voorkant van uw woning dan kunt u het beste even informatie bij uw gemeente aanvragen.

In sommige gevallen is een dakkapel aan de voorzijde van een woning tot aan 3 meter vergunningsvrij. Dit is helaas niet in elke gemeente het geval.

Isolatie dakkapel

Na het aanbrengen van een dakkapel moet deze ook worden afgetimmerd. Het dak en de zijwanden moeten worden voorzien van isolatie tegen de kou en warmte.

Door het inschakelen van een specialist zorgt deze ervoor dat het dakkapel op de juiste manier wordt aan gesloten op het dak zodat er geen tocht lek ontstaat.

De dakconstructie moet ten alle tijden berekend worden op het gewicht van het nieuwe dakkapel.

Ook lood of kunststof flappen moeten onder en aan de zijkanten worden bevestigd om zo lekkage te voorkomen. U heeft namelijk garantie als u een dakkapel laat aanbrengen door een dakkapelbedrijf.

Prefab

Prefab dakkapel laten plaatsen wilt zeggen dat voordat het kapel op uw dak wordt gemonteerd deze geheel en compleet in elkaar wordt gezet.

De meeste prefab modellen met een standaard afmeting zoals we hierboven hebben beschreven in de maten tabel worden in de fabriek gemaakt.

Wilt u een speciale afmeting laten maken dan dus geen standaard dakkapel dan zal het iets langer duren dan een dakkapel die rechtstreeks uit de fabriek wordt geleverd.

Traditioneel gebouwd

De plaatsing op een traditionele manier betekend niets meer of minder dan dat het dakkapel bij uw woning wordt gemaakt. Hiervoor is dus geen levertijd nodig.

Als eerste wordt er door het bouwbedrijf een uitsparing uit het dak gezaagd zodat de gehele dakconstructie goed in zicht komt. Na het uitzagen van de dakconstructie moet het dak natuurlijk zo snel mogelijk weer waterdicht worden gemaakt.

In de tussentijd moet het bestaande pannendak worden afgedekt met afdekzeil om zo de boel aan de binnenkant droog te houden bij een eventueel regenbui.

Het kunststof of houten kozijn zal worden geplaatst en het dak en de zijwangen worden op maat gemaakt en bevestigd eveneens als de boeiborden ( boeidelen ).

De gehele plaatsing van een dakkapel kan van een paar dagen tot een kleine week duren.

dakkapel-op-maat
Dakkapel afgewerkt

Dakkapel renovatie

Als uw bestaande dakopbouw aan vervanging toe is en u wilt het oude dakkapel gedeeltelijk laten vervangen dan is een dakkapel renovatie hetgeen wat u zoekt.

Van tevoren wordt bekeken of het renoveren of opknappen van het oude dakkapel mogelijk is.

Ook worden de kosten door de dakkapellen specialist ingeschat zodat u weet wat de kostprijs zal zijn. Het renoveren van een dakopbouw neemt ongeveer 1 a 2 werkdagen in beslag. De volgende werkzaamheden zullen worden verricht:

  •  Het vervangen van het oude kozijn door hout of kunststof
  • Het aanbrengen van dubbel glas HR++
  • Het vernieuwen van de dakbedekking ( bitumen )
  • Vervangen van de zijwangen en boeiborden
  • Nieuwe loodslappen aanbrengen
  • Schilderwerk vernieuwen

Vergelijk en bespaar op de kosten!

Nu u al deze informatie heeft gelezen over de maten en de bijbehorende prijzen bent u hoogstwaarschijnlijk ook nieuwsgierig geworden wat uw nieuwe dakkapel zal gaan kosten.

U kunt hiervoor geheel vrijblijvend en offerte aanvragen op deze website.

Door onze offerte voor uw nieuwe dakkapel te vergelijken met andere offertes van dakkapelspecialisten krijgt u duidelijk in beeld dat wij zeer voordelig zijn en u zult nooit te veel betalen voor het laten plaatsen van een dakkapel op uw dak.

Vragen & Antwoorden

Is het laten plaatsen van een dakkapel duur?

Er zijn verschillende soorten dakkapellen met verschillende soorten maten. Hierdoor ontstaat er een grote variatie in de prijzen van dakkapellen.

Bent u van plan om een dakkapel te laten plaatsen en bent u benieuwd naar de kosten? Dakkapel prijzen liggen gemiddeld tussen de €3.000,- en €6.000,- euro.

Hoelang duurt een dakkapel plaatsen?

Een dakkapel laten aanbrengen op uw dak hoeft niet lang te duren. In de meeste gevallen kan dit in 1 dag. Echter kosten het afwerken van een dakkapel aan de binnenzijde wat meer tijd.

Verbouw-Gigant
Verbouw-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!