Sinds 1989

Bouwbedrijf Tilburg

Uw regionale partner voor verbouwingen, badkamer renovaties, keuken renovaties en totale renovaties.

Bouwbedrijf Tilburg de Verbouw-Gigant; uw betrouwbare partner sinds 2010 voor bouwprojecten, renovaties, badkamer renovaties, keuken renovaties, complete renovaties en complete verbouwingen in Tilburg en de omliggende regio. Met een erfgoed dat teruggaat tot 1989, hebben we een stevige reputatie opgebouwd op basis van vakmanschap, kwaliteit en persoonlijke aandacht. Als u op zoek bent naar een plaatselijk bouwbedrijf in Tilburg om uw droomproject te realiseren, zijn wij er om u te ondersteunen. Ontdek waarom Bouwbedrijf Tilburg uw ideale keuze is.

Dé lokale partner voor regio Tilburg

Met ruim 33 jaar ervaring en een deskundig team van vakmensen zijn wij volledig toegerust om al uw bouw- en renovatievraagstukken aan te pakken, inclusief badkamerrenovaties, keukenrenovaties, complete renovaties en totale verbouwingen. Veelvoorkomende projecten omvatten (prefab) dakkapellen, nokverhogingen, uitbouwen en aanbouwen. Maar ook de vraag naar badkamerrenovaties en keukenrenovaties is sterk gestegen. Bovendien kunt u bij ons terecht voor complete renovaties en grootschalige verbouwingen in Tilburg.

Lokaal zaken doen biedt talloze voordelen. Hiermee ondersteunt u niet alleen lokale ondernemers, maar draagt u ook bij aan duurzaamheid door kortere afstanden voor regionale bedrijven. Bouwbedrijf Tilburg werkt graag samen met lokale partners om projecten in uw buurt te realiseren. Maar daar houdt het niet op; wij bieden onze diensten en onderhoud door heel de regio aan.

Bouwbedrijf Tilburg

Verantwoord en duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen is de toekomst in Nederland en een investering voor de lange termijn. De woonwensen evolueren voortdurend, en duurzaam verbouwen houdt in dat bewuste keuzes worden gemaakt met betrekking tot groei, duurzaamheid en innovatie. Dit vormt de kern van ons werk bij Bouwbedrijf Tilburg. Wij gaan verder dan de wettelijke voorschriften op het gebied van duurzaamheid en kwaliteitscontrole.

Als u wilt verduurzamen, uw badkamer of keuken wilt renoveren, of uw huis wilt verbouwen in Tilburg en omgeving, zijn er verschillende mogelijkheden:

 • Het isoleren van uw dak, muren en vloeren.
 • Moderniseren en vernieuwen van installaties.
 • Vervangen van kozijnen en beglazing door HR++ glas.
 • Plaatsen van zonnepanelen, bijvoorbeeld op een plat dak.
 • Aanpassen van verlichting in en rondom uw woning.

De energieprestatiecoëfficiënt (EPC) was lange tijd een belangrijke maatstaf voor energiezuinigheid, maar sinds 1 januari 2021 is deze vervangen door de BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) voor nieuwbouwwoningen in Nederland. Dit heeft tot doel de CO2-uitstoot van nieuwe huizen en gebouwen te verminderen. Bent u benieuwd naar de eisen voor uw huis of pand? Neem gerust contact met ons op.

Totale renovatie of een totale verbouwing?

Of u nu op zoek bent naar een complete renovatie of een verbouwing, inclusief badkamerrenovaties, keukenrenovaties, complete renovaties of volledige verbouwingen, Bouwbedrijf Tilburg staat voor u klaar. Wij nemen uw project volledig uit handen.

Hoewel de termen ‘verbouwen’ en ‘renoveren’ soms door elkaar worden gebruikt, verwijzen ze naar verschillende aspecten van het verbeteren van een gebouw of woning. Verbouwen richt zich op het aanpassen of wijzigen van een huis of gebouw om het functioneler te maken. Dit kan variëren van het wijzigen van de indeling van een kamer door een tussenwand toe te voegen tot het renoveren van uw keuken of badkamer. Ook herinrichting, uitbreiding en de plaatsing van prefab elementen zoals een erker, uitbouw, schuur of dakkapel vallen hieronder. Het doel van verbouwen is vaak om de leefbaarheid en functionaliteit van de woning te verbeteren.

Renoveren daarentegen richt zich meestal op het herstellen, vernieuwen of upgraden van een huis om het terug te brengen naar een nieuwe staat. Renovatieprojecten kunnen bestaan uit het herstellen van het dak met nieuwe dakbedekking, het repareren van beschadigde vloeren en het upgraden van elektrische aansluitingen.

In het kort, bij verbouwen gaat het om het aanpassen van de indeling of functionaliteit van een huis of gebouw, terwijl renoveren gericht is op het herstellen of verbeteren van bestaande elementen.

Onderhoud aan uw woning of bedrijfspand

Bouwbedrijf Tilburg werkt nauw samen met een vaste groep partners, wat ons in staat stelt om snel te reageren op onderhoudswerkzaamheden. Onderhoud kan variëren van kleinere klussen tot grootschalig onderhoud, en zelfs meerjarige onderhoudsprojecten. Samenwerken met vaste partners garandeert de kwaliteit die u mag verwachten van een betrouwbaar bouwbedrijf.

Tips voor een succesvolle verbouwing

Hoe kunt u een succesvolle verbouwing plannen?

 1. Definieer uw verbouwingsdoelen en specificaties

  Voordat u begint met slopen en bouwen, moet u precies weten wat u wilt. Denk niet alleen aan het omverwerpen van muren of het installeren van een nieuwe keuken. Wees tot in de puntjes duidelijk over wat er moet gebeuren. Vergeet daarnaast niet om uw buren alvast op de hoogte te stellen van de komende verbouwing. Dat is de basis.

 2. Budget beheer

  Geldzaken zijn belangrijk. U moet weten hoeveel dit hele avontuur u gaat kosten. Denk aan de kosten van materialen, arbeid en onverwachte uitgaven. Zorg dat u alles op een rijtje heeft en dat uw portemonnee het aankan. Het is goed om dit budget ook globaal te delen met uw aannemer of verbouwer zodat zij er ook rekening mee kunnen houden.

 3. Rekening houden met overwerk

  Verwacht het onverwachte. Er zijn kosten die niet op de offerte van de aannemer staan. Denk aan containerhuur, gemeentelijke vergoedingen, huur van zware apparatuur en parkeerkosten voor de bouwvakkers. Dit zijn kosten die kunnen oplopen, dus houd er rekening mee.

 4. Vergunningseisen

  U wil niet in de problemen komen met de wet. Sommige verbouwingen hebben vergunningen nodig, en u moet ook rekening houden met bestemmingsplannen. Ga naar de gemeente en zorg dat u in de juiste banen wordt geleid. Het kan een tijdje duren, dus begin op tijd.

 5. Uw verblijf

  Bedenk vooraf waar u gaat wonen terwijl de boel op de schop gaat. Als u niet in uw huis kunt blijven, moet u op tijd een tijdelijk onderkomen regelen.

Offerte van bouwbedrijf Tilburg

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen in Tilburg en omgeving? Neem contact met ons op of vul ons offerteformulier in. U ontvangt binnen 24 uur een reactie om de mogelijkheden te bespreken, en dit is uiteraard geheel vrijblijvend! Bouwbedrijf Tilburg en onze partners komen graag bij u langs in Tilburg en omgeving voor inspecties en voorbereiding.

Hoe gaat het verder in zijn werk?

 • Ontvangst van de aanvraag bij Bouwbedrijf Tilburg.
 • Klantcontact: een van onze medewerkers of partners neemt contact op om verdere details te bespreken indien nodig.
 • Voorlopige beoordeling en offerte: na het gesprek bekijken we wat voor aanvraag het is. Als het nodig is dat we langskomen, plannen we dit zo spoedig mogelijk. Wanneer dit niet nodig is, sturen wij u direct een geheel vrijblijvende offerte toe.
 • Contractvoorbereiding: bij goedkeuring van de offerte stellen we een contract op waarin alle voorwaarden en verplichtingen van beide partijen worden vastgelegd.
 • Vergunningen en goedkeuringen.
 • Uitvoering van het onderhoud-, renovatie- of verbouwproject.

Laat Bouwbedrijf Tilburg uw partner zijn bij uw volgende bouw- of renovatieproject, inclusief badkamerrenovaties, keukenrenovaties, complete renovaties en volledige verbouwingen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvende offerte.

Verbouw-Gigant
Verbouw-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!