Sinds 1989

Bouwbedrijf Friesland

Uw regionale partner voor verbouwingen, badkamer renovaties, keuken renovaties en totale renovaties.

Sinds 2010 is de Verbouw-Gigant hét toonaangevende bouwbedrijf in bouwprojecten en renovaties in Friesland, met een sterke aanwezigheid als bouwbedrijf Leeuwarden en als bouwbedrijf Sneek. We zijn al vanaf 1989 actief en hebben een solide reputatie opgebouwd op basis van vakmanschap, kwaliteit en persoonlijke aandacht. Bent u op zoek naar een regionaal bouwbedrijf in Friesland? Ontdek hier waarom de Verbouw-Gigant de juiste keuze is.

Regionale partner in regio Friesland

Met meer dan 33 jaar ervaring en een groot team aan vakmannen is er voldoende capaciteit beschikbaar om al uw vraagstukken tot project te maken, zowel in Leeuwarden, Sneek, als andere delen van Friesland. Veel voorkomende projecten zijn (prefab) dakkapellen, nokverhogingen, uitbouwen en aanbouwen. Daarnaast is ook de vraag naar renovaties van de keuken en de renovatie van de badkamer gestegen. Ook voor de bouw van een compleet nieuwe woning, de renovatie van een woning of verbouwing van een woning kunt u bij ons bouwbedrijf Verbouw-Gigant in onder andere Leeuwarden en Sneek terecht.

Er zijn talloze voordelen verbonden aan het kiezen voor een lokaal bouwbedrijf. Niet alleen draagt u bij aan de ondersteuning van lokale ondernemingen, maar u draagt ook bij aan duurzaamheid doordat een regionaal bouwbedrijf vanzelfsprekend minder afstand hoeft af te leggen. Bij de Verbouw-Gigant werken we graag samen met lokale partners om projecten in jouw buurt te realiseren, ook in Leeuwarden en Sneek. Maar we gaan verder dan dat; we bieden ook onze diensten en onderhoud in heel Friesland aan.

Verduurzaming in Friesland

Duurzaam bouwen heeft de toekomst in Nederland en is investeren in de toekomst, zelfs in Leeuwarden en Sneek. Het veranderen de woonwensen gaat erg snel. Duurzaam verbouwen voor een verbouwbedrijf in Friesland betekent bewust keuzes maken, gericht op groei, duurzaamheid en innovatie. Het is de kern van ons werk als Verbouw-Gigant: een stap verder dan de wet voorschrijft in duurzaamheid en kwaliteitscontrole.

Wanneer u wilt verduurzamen, een huis renovatie of verbouwen in Friesland, Leeuwarden of Sneek zijn er verschillende mogelijkheden:

 • Het isoleren van uw dak, muren en vloeren.
 • Moderniseren en vernieuwen van installaties.
 • Vervangen van kozijnen en beglazing naar HR++ glas.
 • Plaatsen van zonnepanelen, bijvoorbeeld zonnepanelen op een plat dak.
 • Verlichting in en rondom de woning aanpassen.

De energieprestatiecoëfficiënt (EPC) is een belangrijke maatstaf voor de energiezuinigheid. Het geeft aan hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen, te koelen, te ventileren of van warm water te voorzien. Per 1 januari 2021 is de EPC vervangen door de BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouwen). Onder andere alle nieuwbouw woningen in Nederland moeten voldoen aan deze eisen, ook in Leeuwarden en Sneek. Het doel is om de CO2-uitstoot van nieuwe huizen en gebouwen terug te dringen. Een voorbeeld is dat vanaf 2023 alle kantoorpanden over het energielabel C moeten beschikken. Bent u benieuwd naar de eisen voor uw huis of pand? Neem gerust contact op met ons!

Verbouwing of renovatie Leeuwarden, Sneek

Bent u op zoek naar een bouwbedrijf in Friesland, Leeuwarden of Sneek voor een complete renovatie of verbouwing? Ook dan bent u bij bouwbedrijf Verbouw-Gigant aan het juiste adres. Wij verzorgen uw project van A tot Z.

Toch zijn verbouwen en renovatie twee verschillende aspecten. Vaak worden ze gebruikt in de context van het aanpassen of verbeteren van een bepaald gebouw of woning. Toch verwijst verbouwen naar het aanpassen of wijzigen van een huis of gebouw om het functioneler te maken, zowel in Leeuwarden als Sneek. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Verbouwen van uw kamer door een tussenwand erin te zetten
 • Verbouwen van uw keuken
 • Verbouwen van uw badkamer
 • Herinrichting van het huis
 • Uitbreiding van het huis middels een opbouw, erker aanbouwen, uitbouw of serre
 • Prefab erker, prefab uitbouw, prefab schuur, dakkappel

Het doel is vaak om de leefbaarheid en de functionaliteit van het huis te verbeteren, zowel in Leeuwarden als Sneek.

Bij renoveren geldt vaak het herstellen, vernieuwen of upgraden van een huis. Vaak is het doel om het van een oude naar een nieuwe staat te brengen, ook in Leeuwarden en Sneek. Renovatieprojecten kunnen onder andere het herstellen van het dak, vloeren of elektrische aansluitingen zijn.

Kort samengevat, bij verbouwen richt men zich op het aanpassen van de indeling of functionaliteit van een huis of gebouw, in Friesland, Leeuwarden, Sneek en omgeving. Renoveren is juist gericht op het herstel door bijvoorbeeld het vernieuwen of upgraden van de bestaande installaties of indeling, ook in Leeuwarden en Sneek.

Bouwbedrijf Friesland

Onderhoud van de gebouwen

Bouwbedrijf Friesland Verbouw-Gigant werkt nauw samen met een vaste groep waardoor er snel geschakeld kan worden bij onderhoudswerkzaamheden, zowel in Leeuwarden, Sneek als andere delen van Friesland. De onderhoudswerkzaamheden kunnen variëren van kleinschalig onderhoud tot grootschalig onderhoud. Ook meerjarig onderhoud is bij ons een optie! Door samen te werken met vaste partners heeft u altijd de kwaliteit die u van een verbouwbedrijf in Friesland, Leeuwarden en Sneek kunt verwachten.

Verbouwing of renovatie inplannen

Hoe kunt u een succesvolle verbouwing plannen?

 1. Definieer uw verbouwingsdoelen en specificaties

  Voordat u begint met slopen en bouwen, moet u precies weten wat u wilt. Denk niet alleen aan het omverwerpen van muren of het installeren van een nieuwe keuken. Wees tot in de puntjes duidelijk over wat er moet gebeuren. Vergeet daarnaast niet om uw buren alvast op de hoogte te stellen van de komende verbouwing. Dat is de basis.

 2. Budget beheer

  Geldzaken zijn belangrijk. U moet weten hoeveel dit hele avontuur u gaat kosten. Denk aan de kosten van materialen, arbeid en onverwachte uitgaven. Zorg dat u alles op een rijtje heeft en dat uw portemonnee het aankan. Het is goed om dit budget ook globaal te delen met uw aannemer of verbouwer zodat zij er ook rekening mee kunnen houden.

 3. Rekening houden met overwerk

  Verwacht het onverwachte. Er zijn kosten die niet op de offerte van de aannemer staan. Denk aan containerhuur, gemeentelijke vergoedingen, huur van zware apparatuur en parkeerkosten voor de bouwvakkers. Dit zijn kosten die kunnen oplopen, dus houd er rekening mee.

 4. Vergunningseisen

  U wil niet in de problemen komen met de wet. Sommige verbouwingen hebben vergunningen nodig, en u moet ook rekening houden met bestemmingsplannen. Ga naar de gemeente en zorg dat u in de juiste banen wordt geleid. Het kan een tijdje duren, dus begin op tijd.

 5. Uw verblijf

  Bedenk vooraf waar u gaat wonen terwijl de boel op de schop gaat. Als u niet in uw huis kunt blijven, moet u op tijd een tijdelijk onderkomen regelen.

Vrijblijvende aanvraag bouwbedrijf regio Friesland

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen in Friesland, Leeuwarden, Sneek en omgeving? Neem contact op met ons of vul het offerteformulier in. U ontvangt binnen 24 uur een bericht om de mogelijkheden te bespreken, en uiteraard geheel vrijblijvend! Bouwbedrijf Verbouw-Gigant of één van onze partners komen graag bij u langs in Friesland, Leeuwarden, Sneek en omgeving voor inspecties en voorbereiding.

Proces na de aanvraag

 1. Ontvangst van de aanvraag bij de Verbouw-Gigant.
 2. Klantcontact, één van onze medewerkers of partners nemen contact op met u om verdere details te bespreken indien noodzakelijk.
 3. Voorlopige beoordeling en offerte, na het gesprek bekijken we wat voor aanvraag het is. Mocht het nodig zijn dat we langskomen dan plannen we dit zo spoedig mogelijk. Wanneer dit niet nodig is sturen wij u direct een geheel vrijblijvende offerte toe.
 4. Contractvoorbereiding, bij akkoord van de offerte stellen we een contract op waarin alle voorwaarden en verplichtingen van beide partijen vastliggen.
 5. Vergunningen en goedkeuringen.
 6. Uitvoering van het onderhoud-, renovatie- of verbouwproject, in Friesland, Leeuwarden, Sneek en omstreken.
Verbouw-Gigant
Verbouw-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!