Sinds 1989

Zolder verbouwen

In veel huizen is de zolder een ruimte waar spullen worden opgeborgen. Bijvoorbeeld een zolder verbouwen kan zorgen voor meer opbergruimte.

En dit zijn dan vaak voorwerpen die niet vaak worden gebruikt zoals bijvoorbeeld skispullen, boeken, enz.

Voor veel mensen is deze invulling van de zolder prima, maar als u ruimte tekortkomt in uw huis is de zolder verbouwen misschien wel een goede optie.

Op deze pagina geven wij u inspiratie over het verbouwen van de badkamer, slaapkamer, een extra appartement bouwen of de zolder verbouwen.

Natuurlijk zullen wij het ook over het algemene kostenplaatje hebben en u de juiste prijsinformatie geven.

Kosten verbouwing
Zolder na de verbouwing

Zolder verbouwen prijs

Het is uiteraard niet eenvoudig om zomaar vast te stellen wat het verbouwen van een zolder gaat kosten.

Er zijn als het gaat om het verbouwen van de zolder zoveel mogelijkheden en aan iedere optie hangt toch weer een ander prijskaartje bij een zolder verbouwen.

Het maakt ook verschil of u zelf handig bent of niet. Want misschien voert u een aantal klussen dan wel zelf uit. Uiteraard vermindert dit dan de kosten van de verbouwing.

Als u bijvoorbeeld kiest voor een verbouwing op zolder met een standaard dakkapel, dan komen de kosten ongeveer tussen de €3000,- en €5000,- uit.

Als u op de zolder geen dakkapel of nokverhoging plaatst, maar tijdens de verbouwing de zolder laat isoleren, ramen, deuren en wanden laat plaatsen, dan zal dat ongeveer hetzelfde bedrag kosten als het dakkapel plaatsen. Dit is een kleine indicatie van de zolder verbouwen prijs. Wilt u graag exact de kostprijs weten voor het laten verbouwen van uw zolder ruimte?

In onderstaande schema vindt u de gemiddelde kosten voor een zolderverbouwing in verschillende soorten klussen.

Soort klus tijdens zolder verbouwenKosten
Tussenwand plaatsen€550,- tot €1000,-
Isolatie binnenkant dak€20,- tot €45,- per m²
Isolatie buitenkant dak€40,- tot €55,- per m²
Dakkapel plaatsen€3500,- tot €8000,-
Stucwerk€12,- tot €25,- per m²
Vaste trap plaatsen€1950,- tot €4500,-

Let u wel op dit zijn gemiddelde indicatie prijzen die worden berekend voor het verbouwen van een zolder. Deze kunnen afwijken van de prijzen in de offerte die u uiteindelijk ontvangt.

Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte aan en vergelijk de gemiddelde kosten!

Nokverhoging

Mocht u een kleine lage zolder hebben met een vliering en een vlizotrap dan is het verhogen van de nok een prima idee om uit te laten voeren.

Bij een nokverhoging krijgt u extra hoogte zodat u makkelijk kan staan.

Vaak wordt hiervoor gekozen in plaats van het dakkapel plaatsen.

Maar wat kost het om je dak te laten verhogen? Een nokverhoging van een jaren 30 woning kost gemiddeld tussen de € 6.000,- tot € 12.000,-. Echter zit er een groot verschil tussen een één- of tweezijdig dak verhoging.

  • Eénzijdig van rond de 5 meter breed vanaf € 6.000,-
  • Tweezijdig van rond de 5 meter breed vanaf € 12.000,-

Bij het verhogen van een nok liggen de prijzen hoger dan die van een dakkapel. Echter komt dit omdat de gehele dakconstructie moet worden aangepast en er meer materiaal wordt gebruikt.

Het voordeel van een nokverhoging is dat u wel meer ruimte m³ krijgt.

Zolder verbouwen tot kinderkamer

Als er een huis wordt gekocht, weten mensen soms nog niet precies in hoeverre hun gezin nog zal uitbreiden. Na een paar jaar kan het dan gebeuren dat er eigenlijk een slaapkamer te weinig is in het huis.

De zolder verbouwen tot kinderkamer is dan een hele goede optie.

De meeste kinderen vinden het namelijk geweldig om op de zolder te mogen slapen. Dit geeft vaak echt wel een soort spannend en stoer gevoel, helemaal alleen boven in het huis te mogen slapen.

Vaak is een slaapkamer op zolder al snel gezellig door de schuine wanden en de hoge nok.

Bij het laten verbouwen van een zolder ruimte kunt u ervoor kiezen of u meteen een badkamer wilt laten installeren.

Een slaapkamer met een badkamer is natuurlijk ideaal en de geen die boven gaat slapen hoeft niet steeds naar beneden te lopen om naar het toilet te gaan.

dakkapel-plaatsen
Schuine dak omgetoverd tot slaapkamer

Dakkapel plaatsen

Bij een dakkapel plaatsen op uw zolder creëert u op een goedkope manier meer ruimte en licht.

Op deze manier is een slaapkamer of kinderkamer makkelijker te bouwen en zit uw schuine dak van de zolderruimte niet meer in de weg.

Een dakkapel plaatsen een schuin dak geeft uw woning een zekere meerwaarde bij de eventuele verkoop hiervan.

Wat zijn de kosten van een dakkapel plaatsen?

De prijzen van een dakkapel plaatsen variëren enorm. Afhankelijk van de grote en de breedte van het te plaatsen dakkapel zal er een prijsindicatie worden gemaakt door de geen die het dakkapel gaat monteren op het dak van de zolder.

Wilt u graag weten wat het kost om uw woning van een dakkapel te voorzien? Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte aan en vergelijk de dakkapel prijzen met die van andere aanbieders.

Op deze manier zal u flink besparen op de kosten en kunnen wij u laten zien hoe goedkoop wij zijn in het dakkapel plaatsen.

dakkapel op zolder
Zolder verbouwing

Zolder verbouwen tot slaapkamer

Bij een zolder verbouwen kunt u er uiteraard ook voor kiezen om zelf op de zolder te gaan slapen. Een slaapkamer op de zolder heeft al snel een knusse uitstraling.

Wanneer er op de zolder geslapen gaat worden, is het wel van belang dat er over een aantal dingen goed wordt nagedacht, want het is wel prettig als het slapen op de zolder comfortabel is.

Maar het maken van een slaapkamer op zolder is in de meeste gevallen een makkelijke klus. Een paar scheidingswanden plaatsen en de juiste inrichting doen al een heleboel.

Het is tegenwoordig geen enkel punt om ook op de zolder sanitaire voorzieningen aan te leggen. Het zou daarom een optie kunnen zijn om ook op de zolder te zorgen voor een toilet en misschien zelfs voor een kleine badkamer.

Een ander punt dat van belang is tijdens het zolder verbouwen van de slaapkamer is de isolatie.

Wanneer de isolatie op zolder niet goed geregeld is, kan het zomers erg warm en ’s winters heel erg koud worden. Dit is uiteraard niet prettig in een slaapkamer, en is het misschien dan ook een goede optie het plafond te laten isoleren.

Indeling van de zolder

Voorzetwanden zijn ook wel iets waarmee echt rekening gehouden moet worden als u nadenkt over de indeling en de inrichting van de zolderkamer.

Heel praktisch is bijvoorbeeld een schuifkast onder de schuine wand. En welk kind wordt niet blij van een bedstee om in te slapen. Zo’n bed kan prima gebouwd of geplaatst worden tegen een schuine wand.

Zo wordt slapen op de zolder helemaal een avontuur.

Dakkapel

Als u tijdens het zolder verbouwen direct kiest voor een dakkapel plaatsen, profiteert u van een aantal grote voordelen. Een zolder met een dakkapel is dan ook een goede combinatie. Door het dakkapel plaatsen wordt de zolderkamer namelijk lichter, groter en aantrekkelijker.

Ook vergroot u hiermee de waarde van uw woning. Er komt tegelijkertijd ook meer uitzicht naar buiten en er zijn meer mogelijkheden om te ventileren.

Wanneer u kiest voor een dakkapel plaatsen op de zolder, kunt u de keuze maken uit veel verschillende modellen. De meeste mensen kiezen voor een variant van zo’n 2 of 3 meter breed.

Verbouw-Gigant
Verbouw-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!