Sinds 1989

Badkamer verbouwen kosten

Een badkamer is een van de belangrijkste en meest gebruikte ruimtes in uw woning en daarom is het zeer belangrijk dat deze functioneel is. Bent u van plan om uw badkamer aan te pakken en bent u benieuwd naar de kosten badkamer verbouwen?

Wat voor type badkamer u ook kiest alles heeft invloed op de kosten van een badkamer verbouwing.

Op deze pagina zullen wij voor u alle kosten duidelijk omschrijven zodat u kunt bereken of ze binnen uw budget passen.

Wij krijgen veel vragen over een badkamer verbouwing. De meeste vragen gaan dan over de kosten. Denkt u hierbij aan vragen zoals:

 • Wat is de prijs van een badkamerverbouwing?
 • Hoe duur is een nieuwe badkamer?
 • Wat zijn normale prijzen?
 • Kost een badkamer laten verbouwen veel?
badkamer laten opknappen
Nieuwe badkamer

Uiteraard is de eerste vraag of het gaat om een complete badkamer verbouwing of is een nieuwe douche voldoende? Natuurlijk, een nieuwe badkamer is niet goedkoop maar in onze ogen hoeft een badkamer laten plaatsen ook niet duur te wezen. De gemiddelde prijzen van badkamer variëren ook enorm.

Daarom vinden wij dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteit verhouding. Leest u hier alle prijsinformatie die u van te voren moet weten voordat u uw oude badkamer laat verbouwen.

badkamer-renovatie
Badkamer na de verbouwing

Badkamer verbouwen

Er zijn verschillende goedkope manieren om u badkamer op te laten knappen. Maar u kunt er ook voor kiezen een bedrijf in handen te nemen die alle lasten voor u gaat regelen.

Ook kunt u ervoor kiezen uw badkamer deels of helemaal te laten verbouwen. Als uw budget niet al te groot is dan is een kleine verbouwing aan uw badkamer misschien wel de oplossing in plaats van de badkamer compleet te gaan verbouwen.

Waarom uw badkamer verbouwen of badkamer renoveren?

Een nieuwe badkamer plaatsen of een badkamer renoveren doet u waarschijnlijk niet zomaar. Vaak is een nieuwe badkamer niet echt goedkoop en is dat de reden dan vele de verbouwing voor hun uit schuiven. Maar er zijn een aantal redenen waarom Jouke, eigenaar van de verbouw-gigant, vindt dat het niet zomaar uitgesteld kan worden:

Verduurzaming van de woning

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in de samenleving en u kunt hier ook uw bijdrage aanleveren met een vernieuwde badkamer. Het gaat van kleine verduurzamingsprojecten, zoals een waterbesparende douchekop, tot een grijswatersysteem waarbij je douchewater hergebruikt om de toilet door te spoelen.

Leidingen en vloeren zijn aan vernieuwing toe

Achterstallig onderhoud wordt niet door een verzekeraar vergoed. Wanneer u in een ouder huis woont kunt u te maken krijgen met het rotten onder de vloer. Daarnaast zullen dan ook de leidingen toe zijn aan vervanging. Een lekkage zorgt namelijk uiteindelijk voor meer kosten dan een nieuwe leiding.

Wat kost een badkamer verbouwing?

Als uw badkamer wel een betaalbare opknapbeurt kan gebruiken dan is het belangrijk van te voren te weten wat dit gaat kosten. Gemiddelde kost het laten verbouwen van een badkamer tussen de € 6.000 en de € 7.000.

We zullen voor u de meeste aspecten van een badkamer verbouwing op een rijtje zetten zodat u kunt inzien of dit wel echt nodig is.

WAT GEDAAN MOET WORDENGEMIDDELDE KOSTEN, INCL, BTW EN  MATERIAAL
Verleggen en vervangen van water- en elektra€ 350 – € 700
Nieuwe vloertegels€ 600 – € 1.200
Muren opnieuw stucen en betegelen€ 800 – € 1.500
Nieuwe kranen plaatsen€ 150 – € 350
Toilet plaatsen€ 200 – € 500
Nieuwe wastafels monteren€ 300 – € 600
Vloerverwarming leggen€ 600 – € 700
Inloop douche€ 320 – € 1.600
Ligbad plaatsen€ 650 – € 2.400

Zoals u kunt zien zijn er diverse mogelijkheden voor het verbouwen van uw badkamer. Wilt u nu eens achterhalen wat het gaat kosten om uw badkamer is om te toveren tot een droombadkamer?

Of wilt u misschien uw toilet ruimte verbouwen?

Vraag dan eens geheel vrijblijvend een prijsindicatie aan zodat u van te voren weet waar u aan toe bent met uw budget. Wij zullen u een duidelijk overzicht geven van de kostprijs.

Prijsvoorbeeld

Als u nieuwsgierig bent naar het totale kostenplaatje van badkamer verbouwingen, dan zullen wij u eens 3 verschillende prijsvoorbeelden laten zien:

 • De goedkoopste mogelijkheid: Laat u de bestaande indeling van de badkamer het zelfde. U kunt wel kiezen voor het leggen van nieuwe vloertegels zoals keramische tegels die goedkoper zijn dan een andere soort tegel. Kies voor wanden met tegels in combinatie met nieuw stucwerk. Het badkamer sanitair kunt u het beste op internet vergelijken zoals een douche, toilet, badkamermeubel en wastafel. Als u zo te werk gaat kost het verbouwen van je badkamer gemiddeld tussen de € 3000,- en de € 4500,-.
 • Normaalste mogelijkheid: Er zal een nieuwe vloer in uw badkamer worden gelegd van natuursteentegels. Water en elektriciteitsleidingen zullen worden vervangen en worden verlegd. Ook de wanden kunnen opnieuw betegeld worden met keramische tegels. Nu kunt u badkamer sanitair kopen van een gemiddelde kwaliteit met een heerlijk ligbad. De kosten voor een badkamer verbouwing zoals hier beschreven liggen dan gemiddeld tussen de € 5000,- en de € 7500,-.
 • Duurste mogelijkheid: U kunt er nu voor kiezen om een complete nieuwe indeling van de badkamer te laten maken. Waterleidingen en elektra zal worden verlegd en vervangen. Zowel de wanden als de vloer kan nu worden voorzien van natuursteen tegels. Bij een design badkamer hoort natuurlijk ook wat duurder sanitair. U kunt kiezen voor een zeer ruime inloopdouche met een groot ligbad. Ook uw badkamermeubel kan u uitkiezen met twee wasbakken in plaats van een. Een badkamer in deze situatie kost gemiddeld tussen de € 8000,- en de € 11.500,-.

Tips om zo goedkoop mogelijk te verbouwen

We zullen u enkele tips geven hoe u kunt besparen op uw badkamer verbouwing:

 • Gebruik de oude materialen: Mochten uw douche, toilet, wastafel, en bad in orden zijn laat deze dan gewoon zitten. Is uw badkamer veroudert door uw vloer en wandtegels? Vervang deze dan alleen en betegel uw oude tegelwerk opnieuw. Dit scheelt aanzienlijk op de kosten!
 • Gebruik u budget met mate: Als u aankopen wilt doen voor uw nieuwe badkamer zoals sanitair, een nieuwe douche of ligbad kijk dan op internet en vergelijk de prijzen. Op deze manier bespaart u flink op de uiteindelijke kosten van uw nieuwe badkamer.

Waar moet u op letten?

Waar moet u precies opletten bij het laten verbouwen van uw badkamer? Hier geven wij een paar tips;

 • Zorg ervoor dat u een plek heeft om te douchen of kies voor een huur douche.
 • Hou de buren op de hoogte i.v.m overlast van de verbouwing.
 • Let op grote badkamer meubels die via de trap omhoog moeten.

De laatste tip; Wilt u proberen flink te besparen op het laten opknappen van uw complete badkamer, sloop dan zelf de oude badkamer eruit!

Voordat de nieuwe badkamer geplaatst wordt zal de oude badkamer gedemonteerd moeten zijn. Zo kan het ingehuurde bedrijf meteen aan de slag voor u en zal dit aanzienlijk schelen in de kosten.

badkamer-laten-opknappen
Gloednieuwe badkamer

Wat bepaalt de badkamer verbouwen kosten?

De kosten van het laten verbouwen van uw badkamer zijn grotendeels afhankelijk van het luxe sanitair wat u laat plaatsen. Lees hier meer over de keuzes die u kunt maken tijdens u badkamer goedkoop laten verbouwen.

Welke soort tegel?

Het soort vloer of wandtegel die u uitkiest heeft een grote invloed op de totale prijs. Zo kunt u er voor kiezen om natuursteen tegels te laten plaatsen of een keramische soort.

U moet altijd rekening houden bij badkamertegels dat er een R-waarden bij moet zijn vermeld. De R-waarden is de antislip laag voor uw vloertegels zodat u niet uitglijd.

Lees hier de diverse m² prijzen van verschillende soorten tegels voor in uw badkamer:

 • Keramische tegels – prijs per m² € 7,- tot € 70,-
 • Marmer – prijs per m² € 35,- tot € 110,-
 • Leisteen – prijs per m² € 19,- tot € 140,-
 • Graniet – prijs per m² € 40,- tot € 90,-

Wat voor stucwerk?

Als u een keuze maakt voor een strakke badkamer die stijlvol is afgewerkt kan stucwerk uiteraard niet ontbreken. De kosten van het stucwerk zijn afhankelijk van het aantal m² die er gestuct moeten worden. Leest u hier wat de mogelijkheden zijn voor uw badkamer:

Welk sanitair kiest u?

Als u kiest voor een extra luxe badkamer dan heeft dit uiteraard ook invloed op het totaalbedrag van de verbouwing. Als u bijvoorbeeld een inloopdouche met een heerlijk spa bad wilt dan wordt het al snel een prijzige badkamer.

En als u voor een gemiddelde badkamer kiest zal u de kosten flink beperken.

Leest u hier het verschil in prijs van uw sanitair:

 • Nieuwe kraan – gemiddelde prijs inclusief montage € 200,-
 • Nieuwe wastafel – gemiddelde prijs inclusief montage € 325,-
 • Nieuw hangend toilet – gemiddelde prijs inclusief montage € 450,-
 • Nieuwe inloopdouche – gemiddelde prijs inclusief montage € 600,-
 • Nieuw ligbad – gemiddelde prijs inclusief montage € 650,-

Ook kunt u nog voor extra opties kiezen om van u badkamer een echte ontspanning- ruimte te maken. Denk hierbij aan:

 • Vloerverwarming laten leggen: prijs gemiddeld € 600,-
 • Stoomdouche cabine: prijs gemiddeld € 1200,-
 • Whirlpool spa bad : prijs gemiddeld € 2000,-

Stappenplan verbouwing

Het is belangrijk dat het uitgekozen bouwbedrijf voor u een stappenplan gaat opmaken voor het ombouwen van de badkamer.

Om een goed en goedkoop prijskaartje van uw verbouwing af te geven, zal er in een bepaalde volgorde gewerkt moeten worden. De volgorde de verbouwing zal er zo uit moeten zien zoals wij hieronder aangeven;

 • De oude badkamer geheel slopen
 • Het leidingwerk leggen
 • Het aanleggen van het elektra
 • Het indelen van de badkamer
 • Tegels leggen
 • Sanitair plaatsen
 • Elektra aansluiten

Badkamer installeren

Heeft u uw badkamer al gevonden alleen moet deze badkamer nog geïnstalleerd worden? Het kan een voordeel zijn om dit werk uit handen te geven. Een erkende badkamer installateur is verzekerd en vaak aangesloten bij een keurmerk zoals SWK of Bouwgarant. Het voordeel van uw badkamer installeren door een specialist is de zekerheid dat de badkamer er uiteindelijk goed uitziet en alle leidingen juist aangesloten zijn. Daarnaast bent u geen tijd kwijt aan het badkamer installeren waar u uzelf kunt focussen op andere dingen.

Bespaar op uw nieuwe badkamer!

U heeft nu een redelijk inzicht en indicatie kunnen lezen van de kosten van een badkamer verbouwing. Maar als u nu graag wilt weten wat de verbouwing in uw situatie gaat kosten vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Na het aanvragen van uw offerte zullen wij u binnen 2 dagen de prijsindicatie toe mailen zodat u het prijsverschil met andere bedrijven kunt gaan vergelijken. Zo bespaart u op uw complete badkamer verbouwing!

Wat kost een badkamer verbouwing?

Badkamer-verbouwen

Gemiddeld kost een badkamer verbouwing rond de €7000,-.

Waar moet u op letten bij de voorbereiding voor badkamer verbouwen?

Badkamer-verbouwen
 • Zorg ervoor dat u een plek heeft om te douchen of kies voor een huur douche.
 • Hou de buren op de hoogte i.v.m overlast van de verbouwing.
 • Let op grote badkamer meubels die via de trap omhoog moeten

Hoelang duurt een badkamer verbouwen?

Jouke de Groot

Afhankelijk van de keuze of het een complete badkamer verbouwing of gedeelte verbouwing betreft. Uitgaande van een complete badkamer verbouwing kunt u rekenen met een verbouwing van ongeveer 2 weken.

Verbouw-Gigant
Verbouw-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!