Asbest laten verwijderen

Heeft u last van asbest in u huis? En bent u nieuwsgierig naar wat de kosten voor het verwijderen van asbest zijn? Leest u dan op deze pagina alles wat u moet weten over de asbest verwijderen kosten en hoe u goedkoop u de asbestverwijdering kunt laten uitvoeren door een bedrijf zoals de Verbouw-Gigant b.v.

Er zijn ieder jaar een hoop mensen die er achter komen dat zij asbest in de woning hebben. Asbest is zeer speciale materiaalsoort, het is namelijk schadelijk wanneer de vezels kapot worden gemaakt.

Dit betekent dan ook echt dat u er verstandig aan doet om zo snel mogelijk actie te onderneming bij de constatering van asbest, het is niet verstandig om het lang te laten zitten. Er bestaat nog altijd een hele hoop onduidelijkheid over het asbest verwijderen en over de asbest verwijderen kosten.

Wij gaan u middels dit artikel wat meer laten zien over het verwijderen van het asbest, dit zorgt ervoor dat u wat beter weet wat u kunt verwachten.

asbest-laten-verwijderen

Asbest laten verwijderen in of rondom je huis is niet heel erg goedkoop. Voor een ruimte van ongeveer 30 m2 bent u gemiddeld een kostprijs kwijt van € 1.000,-. Voor het verwijderen van asbesthoudende golfplaten die meestal op een dak van een schuur bevestigd zijn moet u denken aan een prijs van rond de € 600,- ( dit is bij een dak van 10 m2 )

Bij het berekenen van de kosten voor het asbest verwijderen is het niet zo eenvoudig om een standaard prijs te geven, er zijn namelijk verschillende factoren die van invloed zijn op de kosten voor het verwijderen.. De factor die doorslaggevend zal zijn is de hoeveelheid asbest die men wilt laten verwijderen.

Dit is dan ook gelijk het grootste deel van de kostenpost, hier komen we zo even op terug. Een tweede factor zijn de bijkomende omstandigheden. Het kan voorkomen dat u extra moet betalen voor het verwijderen van asbest dat zeer lastig te verwijderen is of dat al voor een lange tijd vast zit.

We zien dit vaak bij de hoge daken of bij de schuurtjes die u moeilijk kunt bereiken. De derde factor die van invloed zal zijn op de kosten voor het asbest verwijderen is het bedrag wat u aan subsidie kunt krijgen. In ons land is het mogelijk om een subsidie aan te vragen voor het verwijderen van het asbest.

Ook enkele aftrekposten zijn beschikbaar voor ondernemingen. Al deze factoren zullen van invloed zijn op de prijs, dit is dan ook de reden dat het verstandig is om een offerte aan te vragen. Middels een offerte krijgt u op een vrij eenvoudige wijze in het totaalplaatje voor de totale klus.

Buiten al dit zijn komt er ook nog een kostenpost kijken van de asbestinventarisatie van een gemiddeld kostprijs van € 600 per inventarisatie. We hebben voor u een prijzenindicatie tabel gemaakt om zo meer duidelijkheid te kunnen geven over de gemiddelde asbest verwijderen kosten.

Asbestsanering soortGemiddelde kosten
Asbestinventarisring woonhuis 
Type 0€ 140
Type A€ 340
Type B€ 600 tot aan € 1.400
Asbest verwijderen van… 
Golfplaten 1 tot aan 10 m2€ 650
Golfplaten 11 tot aan 20 m2€ 750
Golfplaten 21 tot aan 30 m2€ 800
Golfplaten 31 tot aan 50 m2€ 900
1 ruimte tot aan 35m2€ 1.000
2 ruimtes tot aan 40m2€ 1.100
3 ruimtes tot aan 50m2€ 1.400
2 ruimtes tot aan 70m2€ 1.600
Snel een prijsindicatie?

Prijsvoorbeeld asbest verwijderen

De gemiddelde totaalkosten voor het laten verwijderen van asbest lopen enorm uiteen per situatie. Afhankelijk hoe groot de ruimte waar zich asbest bevind, en wat voor asbestmateriaal er verwijderd moet worden. Ook is de aanwezigheid van de hoeveelheid asbestvezels heeft invloed op de totaalprijs.

Leest u hieronder het kostenoverzicht van verschillende situaties voor het laten verwijderen van asbest.

Asbest verwijderings- kostenGoedkoopste verwijderingGemiddelde verwijderingDuurste verwijdering
Grootte asbestklusSchuur met golfplaten 3 bij 3 meter3 ruimtes (tot aan 60 m2)Gehele woonhuis
Gemiddelde kosten€ 600,-€ 1.300,-Oplopend tot € 15.000

Wat is asbest?

Voordat wij verder ingaan op de prijzen en de tarieven voor het asbest verwijderen in uw woonhuis is het van belang om eerst even wat meer te weten te komen over de stof asbest. Asbest is een bijzonder soort materiaal wat is opgebouwd uit diverse lagen aan mineralen.

Deze mineralen bestaan weer uit diverse kleine vezels. Nu zijn de vaste vezels los niet gevaarlijk voor je, echter veranderd dit wanneer de vezels los komen te liggen. Los asbest kan super gevaarlijk zijn voor jou en voor je omgeving.

Wanneer u voor een langdurige tijd wordt blootgesteld aan asbest is de kans op stoflongen of longkanker een stuk groter dan in eerste instantie. De vezels zorgen ervoor dat uw longen vol gaan zitten met deze schadelijke stoffen, door de kleine haakjes aan de vezels is het niet mogelijk om deze uit te hoesten.

U heeft geen zin in ontstekingen of in ernstige aandoening, ga dan ook niet zomaar aan de haal met asbest. Asbest kunt u altijd laten verwijderen wanneer u ziet dat dit in uw woning gebruikt is.

asbest-verwijdering-verbouw-gigant

Indicatie van de kosten

Wel is het mogelijk om een indicatie te maken voor de asbest verwijderen kosten per m2. Op die manier zal u toch wat beter weten aan wat voor totaalprijs u moet denken voor de klus, al is een offerte natuurlijk nauwkeuriger.

De kosten voor het asbest verwijderen in een kleine ruimte tot 35 m2 zal om en nabij de €750 tot €950 kosten. Voor een ruimte tot 40 m2 ligt de prijs natuurlijk hoger, hier kunt u denken aan een prijs van €850 tot €1.050.

Wilt u een ruimte van max 70 m2 ontdoen van asbest dan kunt u denken aan een prijs van €1.450 tot €1.950 kwijt zijn. Deze prijzen zijn uiteraard alleen een indicatie, zie het dan ook als een richtlijn voor de totale prijs. Arbeidskosten zitten al bij deze prijzen inbegrepen, hier hoeft u geen extra kosten meer voor te betalen.

Asbest golfplaten verwijderen

De asbest golfplaten verwijderen kosten per m2 van een dak zijn anders opgesteld, dit is nu eenmaal zo. Het komt zo door het feit dat de golfplaten ook wel zijn aan te merken als een andere materiaalsoort, dit zorgt ervoor dat men het anders aan moet pakken. Voor het verwijderen van de platen van 1 tot 10 m2 zal u moeten denken aan een prijs van €500 tot €600.

Voor 11 tot 20 m2 loopt de prijs al snel op tot €600 tot €700 en boven de 100 m2 zal u ongeveer €13 tot €14 per m2 betalen. U kunt wel zien dat e golfplaten verwijderen kosten per m2 over het algemeen iets lager liggen dan bij het verwijderen van de asbest uit een normale ruimte, het is nu eenmaal eenvoudiger om deze te laten verwijderen.

Ook voor het verwijderen van asbesthoudende golfplaten is het verstandig om contact op te nemen met een professioneel asbestbedrijf zoals de Verbouw-Gigant. Echter na het verwijderen van de asbestdakplaten vernieuwen wij u dak van uw schuur of woonhuis meteen zodat u maar een keer in de rommel zit!

asbestverwijdering-Amsterdam

Kunt u zelf asbest verwijderen?

De vraag komt regelmatig naar voren onder mensen of het niet mogelijk is om zelf het asbest te verwijderen, dit zou een goede manier zijn om de kosten aanzienlijk te verlagen. In enkele gevallen is het een optie om het zelf te doen, echter is het toch verstandig om een professioneel bedrijf in te schakelen.

Voor relatief kleine hoeveelheden asbest is het mogelijk om deze zelf te verwijderen. Let er wel op dat dit echt om zeer kleine hoeveelheden gaat, denk bijvoorbeeld aan een zeer kleine hoeveelheid asbesthoudend materiaal bij u in het schuurtje.

Wanneer het asbest is verwerkt in het dak dan zal u toch teveel asbest in huis hebben om dit zelf te mogen afvoeren. Door een betrouwbaar bedrijf in te schakelen weet u zeker dat u geen schadelijke stoffen binnen krijgt en dat het risico op complicaties die komen kijken bij het verwijderen van de asbest niet voor zullen komen.

Bij het verkeerd verwijderen van het asbest kunnen de slechte vezels namelijk in de lucht terecht komen. Deze vezels kunnen in sommige gevallen dodelijk zijn, u wilt hier dus zo ver mogelijk vandaan blijven. Door te kiezen voor een vakkundig bedrijf zal de klus op een professionele manier worden geklaard. Dit maakt het een stuk prettiger om het te laten verwijderen.

Snel een prijsindicatie?

Asbest saneren – is het mogelijk om het zelf af te voeren?

Nee, het is ons land niet toegestaan asbesthoudend materiaal te verwijderen en om dit bij het oud vuil te zitten. De reden hiervoor is de veiligheid en gezondheid, zoals we u al hebben laten zien kan asbest erg gevaarlijk zijn voor u en uw omgeving.

Gaat u zelf boren of zagen in het materiaal dan zal de kans aanzienlijk groot zijn dat de vezels in de lucht terecht komen. Deze vezels gaan door de lucht rondwarrelen, met alle gevolgen van dien. Alleen gespecialiseerde bedrijven hebben toestemming om grote hoeveelheden asbest uit een bepaalde woning te verwijderen.

Voordat wij bij u aan de slag gaan om het asbest te verwijderen vragen wij eerst een sloopvergunning en een omgevingsvergunning aan, dit is standaard procedure. Uiteraard zitten deze kosten al in de prijs, u hoeft dus geen extra kosten meer te betalen voor de vergunningen en dergelijke.

Het aanvragen van een subsidie

U heeft de mogelijkheid om een subsidie te krijgen voor het verwijderen van asbest bij u in de woning. Deze subsidie zal u kunnen aanvragen gemeentehuis bij u in de buurt. Houdt er rekening mee dat de regels per gemeente zullen en kunnen verschillen, de tarieven worden dan ook vastgesteld per gemeentelijk niveau.

Check daarom altijd even wat de regels zijn bij jou in de gemeente voordat je een afspraak maakt voor de subsidie aanvraag. Vaak is het zo dat u voor het verwijderen het grootste gedeelte van de kosten wel terug kunt vragen, soms zal u zelf helemaal niet meer hoeven te betalen voor het verwijderen  van de asbest.

U zou hier dus zeker even navraag naar moeten doen, geld besparen op het verwijderen van het asbest is nu eenmaal nooit verkeerd.

Offerte voor verwijderen van het asbest

Bij ons  zit u op de goede plek professionele verwijdering van al het asbest bij u uit huis. Of u nu last heeft van asbest in uw dak of in uw schuur, wij kunnen het altijd voor u verwijderen.

Voor meer informatie omtrent de werkzaamheden die wij voor u kunnen verrichten kunt u altijd even op de site kijken, hier staat nog veel meer op. Door gebruik te maken van onze vrijblijvende offerte mogelijkheid kunt u vandaag nog achter de vraag komen wat de prijs per m2 voor uw klus zal zijn.

Dankzij de voordelige tarieven in combinatie met onze uitstekende service is iedereen in staat om de hoeveelheid asbest naar 0 te brengen. Onderneem snel actie en laat uw asbest zo snel mogelijk verwijderen uit de woning!

Verbouw-Gigant
Verbouw-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!